Условена љубов.....
Испечатено од: IDIVIDI forum
Категорија: Интима
Име на форумот: Љубов
Опис на форумот: Верност, другарство, страст, љубомора, мерак... или се’ заедно?
URL: http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=6993
Датум на принтање: 17.Февруари.2025 во 20:25 Верзија на софтверот: Web Wiz Forums 10.03 - http://www.webwizforums.com
Тема: Условена љубов.....
Постирано од: Клементина
Наслов: Условена љубов.....
Датум на внесување: 21.Март.2007 во 21:40
што мислите колку е вашата љубов према било кој партнер, другар/ка, родители.. и тнт БЕЗУСЛОВЕНА. постојано имаме пресметки во главата ако ова направам ова ке добијам, или ако вака се однесувам ке имам за возврат да оцекувам тоа и тоа. што мислите дали мозете да сакате безусловно или колку сегашниот нацин на зивот влијае на љубовта.
------------- precious..
|
Коментари:
Постирано од: sandrica
Датум на внесување: 21.Март.2007 во 21:44
Sepak ima malo plamence preziveana ljubov. I zosto da nemozes da sakas nekoj bezuslovno. Ako si pravis presmetki togas veke ti go gledas partnerot kako izvor na tvoite potrebni sredstva...
------------- Just love
|
Датум на внесување: 21.Март.2007 во 21:52
sandrica напиша:
Sepak ima malo plamence preziveana ljubov. I zosto da nemozes da sakas nekoj bezuslovno. Ako si pravis presmetki togas veke ti go gledas partnerot kako izvor na tvoite potrebni sredstva... |
не се само средства во прашање туку на пример сакаме и се трудиме да го мениме партнерот за да ни одговара нас, или не и дозволуваме на љубовта да биде слободна туку ја угушуваме со тоа што не прифаќаме маните и го сакаме партнерот таков каков што е.
------------- precious..
|
Датум на внесување: 21.Март.2007 во 21:55
вистинската љубов е слободна, не е пламенче туку е сила која може се.
------------- precious..
|
Датум на внесување: 21.Март.2007 во 22:02
Клементина напиша:
sandrica напиша:
Sepak ima malo plamence preziveana ljubov. I zosto da nemozes da sakas nekoj bezuslovno. Ako si pravis presmetki togas veke ti go gledas partnerot kako izvor na tvoite potrebni sredstva... |
не се само средства во прашање туку на пример сакаме и се трудиме да го мениме партнерот за да ни одговара нас, или не и дозволуваме на љубовта да биде слободна туку ја угушуваме со тоа што не прифаќаме маните и го сакаме партнерот таков каков што е.
|
Pa ako go sakas znaci go prifakas onakov kakov sto e. Togas site ona sto go gledaat vo nego kako maana-ti go gledas kako doblest.
I toa za zagusuvanje na ljubovta e vistina-ojde ljubovta od kritika za ponasanje vo diskusija so povisen ton,pa vo kavga,pa vo nepovrat.
Zatoa da go koristime vremeto za sakanje,a ne za prilagoduvanje na partnerot ,oti sekogas se naoga druga licnost koja ke go prifati onakov kakov sto e. Pa podobro e nie da bideme taa licnost.
------------- Just love
|
Датум на внесување: 21.Март.2007 во 22:05
Клементина напиша:
вистинската љубов е слободна, не е пламенче туку е сила која може се. |
Vistinskata ljubov e kako ognot-ako ja duvnes ke se razgori,a minlivata kako plamenceto-ako ja duvnes ke ugasi. ![Smile](http://forum.idividi.com.mk/smileys/smiley1.gif)
------------- Just love
|
Постирано од: sensei
Датум на внесување: 21.Март.2007 во 22:11
Сето тоа се некои апстрактно-мистични клишеа. Вистинската љубов е реална.
Животот не постои заради љубовта, туку љубовта постои заради животот. Затоа не само што е во ред, туку е потребно да има и трезвеност и свесност во љубовта.
------------- Gods Creative Force enters humanity through a mans love for his wife and desire to raise his family in a wholesome environment. It is reciprocated by a woman receiving his seed-spirit and nurturing it
|
Постирано од: Li0ness
Датум на внесување: 21.Март.2007 во 22:20
Vo teorija, premnogu se idealizira ljubovta. Arno vika ucitelot (Sensei ) sepak e potrebna pravilno dozirnana trezvenost. Vistinska bezuslovna ljubov sigurno postoi, kon decata na pr. So drugite, sepak ocekuvame nekoj feed-back.
|
Постирано од: butel2
Датум на внесување: 22.Март.2007 во 09:29
Клементина напиша:
sandrica напиша:
Sepak ima malo plamence preziveana ljubov. I zosto da nemozes da sakas nekoj bezuslovno. Ako si pravis presmetki togas veke ti go gledas partnerot kako izvor na tvoite potrebni sredstva... | не се само средства во прашање туку на пример сакаме и се трудиме да го мениме партнерот за да ни одговара нас, или не и дозволуваме на љубовта да биде слободна туку ја угушуваме со тоа што не прифаќаме маните и го сакаме партнерот таков каков што е. |
Ako sakas da go menuvas partnerot po svoj terk i ne gi prifakas i negovite mani, toagas ne go ni sakas. Koga nekoj ti e idealen takov kakov sto e so site doblesti i mani, togas mozes da go sakas bezrezervno.
|
Постирано од: Julija
Датум на внесување: 22.Март.2007 во 09:42
butel2 напиша:
Клементина напиша:
sandrica напиша:
Sepak ima malo plamence preziveana ljubov. I zosto da nemozes da sakas nekoj bezuslovno. Ako si pravis presmetki togas veke ti go gledas partnerot kako izvor na tvoite potrebni sredstva... | не се само средства во прашање туку на пример сакаме и се трудиме да го мениме партнерот за да ни одговара нас, или не и дозволуваме на љубовта да биде слободна туку ја угушуваме со тоа што не прифаќаме маните и го сакаме партнерот таков каков што е. |
Ako sakas da go menuvas partnerot po svoj terk i ne gi prifakas i negovite mani, toagas ne go ni sakas. Koga nekoj ti e idealen takov kakov sto e so site doblesti i mani, togas mozes da go sakas bezrezervno. |
Нормално е да сакаш да промениш некои особини кај партнерот... Нормално е тој да сака да промени некои особини кај тебе... Тоа обично и се случува. Никој не останал ист во една врска како што влегол. Сите ние се прилагодуваме еден кон друг... Ако не го правиме тоа, тогаш Земјата би била ненаселена планета...
-------------
|
Постирано од: Debora
Датум на внесување: 23.Март.2007 во 11:05
Постирано од: butel2
Датум на внесување: 23.Март.2007 во 13:26
Julija напиша:
butel2 напиша:
Клементина напиша:
sandrica напиша:
Ako sakas da go menuvas partnerot po svoj terk i ne gi prifakas i negovite mani, toagas ne go ni sakas. Koga nekoj ti e idealen takov kakov sto e so site doblesti i mani, togas mozes da go sakas bezrezervno. |
Нормално е да сакаш да промениш некои особини кај партнерот... Нормално е тој да сака да промени некои особини кај тебе... Тоа обично и се случува. Никој не останал ист во една врска како што влегол. Сите ние се прилагодуваме еден кон друг... Ако не го правиме тоа, тогаш Земјата би била ненаселена планета...
|
Prilagoduvanje i tolerancija toa, tokmu toa i go mislev koga rekov da prifatis nekogo so negovite doblesti i mani.
Moze da se promenat nekoi osobini, no celosno nekoj da se menuva, sigurno ne.
|
Постирано од: Dana
Датум на внесување: 23.Март.2007 во 14:19
Mislam deka samo moite roditeli i kucinjata me sakaat bezuslovno.
------------- Love like an angel, make love like a devil. [IMG]http://i73.photobucket.com/albums/i215/enatara/eyer.gif" />
|
Постирано од: brza
Датум на внесување: 23.Март.2007 во 14:23
pa,normalno,...site drugi baraat neshto od tebe,...
------------- Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
|
Постирано од: Isis
Датум на внесување: 23.Март.2007 во 14:30
безусловна љубов, хм мислам дека не е можна секогаш ќе настојуваме да истераме нешто по наше, да смениме нешто, макар и на подобро.... значи сакаме компромис ![Wink](smileys/smiley2.gif) не може апсолутно СЕ ДА НИ СЕ ДОПАЃА кај сите
-------------
|
Постирано од: wilson
Датум на внесување: 23.Март.2007 во 14:44
Ljubovta e mnogu komplicirana rabota i barem vo denesno vreme tesko moze nekoj bezuslovno da saka. Bezuslovna e ljubovta samo sprema svoeto dete..... Tuka nema kompromis......Barem jas taka mislam!!!![Tongue](smileys/smiley17.gif) ![Tongue](smileys/smiley17.gif) ![Tongue](smileys/smiley17.gif)
------------- Good Luck
|
Постирано од: La Ninja
Датум на внесување: 20.Август.2008 во 22:51
Клементина напиша:
што мислите колку е вашата љубов према било кој партнер, другар/ка, родители.. и тнт БЕЗУСЛОВЕНА. постојано имаме пресметки во главата ако ова направам ова ке добијам, или ако вака се однесувам ке имам за возврат да оцекувам тоа и тоа. што мислите дали мозете да сакате безусловно или колку сегашниот нацин на зивот влијае на љубовта.
|
Познавајики се себеси, и да не добијам нешто што очекувам....(доволно љубов, разбирање и сл.) не значи крај на врска или контакт со некој. Сепак со време се учи кој колку сака да добие и се добива кога тогаш.
------------- Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
|
Постирано од: becenevem
Датум на внесување: 03.Октомври.2008 во 09:13
Tamo kade sto ima uslov,
tamu Ljubov nema.
-------------
|
Постирано од: fragola
Датум на внесување: 04.Октомври.2008 во 00:19
Uslov e da me saka...najmnogu od site!
------------- I get enough exercise...just pushing my luck.
|
Постирано од: Kristin969
Датум на внесување: 10.Ноември.2008 во 19:52
Ljubov pod uslov voopsto ne se vika ljubov, tuku interes. zemes kalkulator pa presmetas sto ke dobies ako si so toj i toj i pod uslov toa da se realizira.....ke se dobie .......presmetana iskalkulirana situacija i seks, a Ljubovta ja nema nikade!!!!
------------- Ljubov i Svetlina!
|
Постирано од: defma
Датум на внесување: 12.Ноември.2008 во 10:54
Начинот на живот и те како влијае на условеноста на љубовта, особено јас ова го имам забележано помеѓу другари и другарки.
|
Постирано од: mmomirovski
Датум на внесување: 12.Ноември.2008 во 12:45
ACELERA напиша:
безусловна љубов, хм мислам дека не е можнасекогаш ќе настојуваме да истераме нешто по наше,да смениме нешто, макар и на подобро....значи сакаме компромис не може апсолутно СЕ ДА НИ СЕ ДОПАЃА кај сите
|
Во ред е копромис, на крај не размислуваме сите исто за сите работи, не ни се свиѓаат исти работи, никогаш нема да најдеш работи кои се 100% заеднички кај партнерите, секогаш има работи кои ги нејќеме, можеби некогаш и што сме ги мрзеле, но затоа е тука, знам ова е доста големо клише, е да разбереме, па и да уживаме во нив, зошто да не, ако особата што е до нас не исполнува, и тоа што нив ги исполнува и нас да не исполни... Понекогаш тука е и разбирањето, е ако веќе и покрај тоа не можеме да "издржиме", компромисот е тој што треба да се направи, сега можеби тоа изгледа како условена љубов, не е таа, таа, вистинска условена љубов, ако не дојдеш вечер, нема јас да дојдам со тебе таму, и дрн, дрн, други работи...
|
Постирано од: becenevem
Датум на внесување: 21.Февруари.2009 во 21:29
toa e isto kako koga bankata ti dava kredit,
posle ke treba tripati poveke da vratis,
i sto ti dade?
|
Постирано од: Renatax
Датум на внесување: 29.Јануари.2010 во 22:34
becenevem напиша:
toa e isto kako koga bankata ti dava kredit, posle ke treba tripati poveke da vratis, i sto ti dade? |
Епа супер,јас да му подарам љубов ,а тој да ми возврати со највисока каматна стапка,таков услов прифаќам.
------------- Мирно движи се низ галамата и хаосот, секогаш имајќи на ум каков мир постои во тишината.
|
Постирано од: гоcтин
Датум на внесување: 03.Февруари.2010 во 01:21
мислам дека такво нешто не постои во мојот живот...
во мојот живот ни љубовта према сестра ми и родителите не е безусловна..секогаш очекувам нешто од некого за возврат..
сакав безусловно..тој не ме сакаше - јас го сакав..не барав ништо..по извесно време добив многу повеќе од тоа што некој може да си замисли...раскинавме и се се смени...
љубовта према другарките е зезната работа...ги имам многу..сакам само една и тоа како сестра..ама и од неа очекувам многу...јбг лошо сум скроена изгледа
-------------
|
Постирано од: Glenn
Датум на внесување: 03.Февруари.2010 во 01:27
Многу нешта калкулираме во животот, несвесно и секако дека не можеме само импулсивно да делуваме во животот туку мозокот ни е даден да размислуваме.
Не би го нарекла тоа пресметување туку согледување на потенцијалите и недостатоците.
Не би сакала да давам примери каде калкулациите во „љубовта„ одат во крајност, оти тука веќе не се работи за љубов.
Самите ние ги условуваме патеките на љубовта со тоа кои сме и какви сме.
------------- Beauty fades, dumb is forever
|
Постирано од: Blue Scarlet
Датум на внесување: 11.Јануари.2011 во 01:06
Kalkulacii i visa matematika za totalno nepotrebni nesta ...
Davas kolku sakas da dades ..... nikoj ne te prisiluva na nisto ....
Dobivas kolku ke ti pruzat .... nemozes da zemes na sila ...
I nakrajot doagjas do ona "Pokazi sto znaes i mozes" .... ![голема%20насмевка](http://forum.idividi.com.mk/smileys_novi/4.gif)
Cuvstvata se cuvstvuvaat ne se brojat i prebivaat .....
------------- Lupus non mordet lupum.
Vulneratus non victus!
|
Постирано од: емил
Датум на внесување: 11.Јануари.2011 во 07:18
условна љубов е времена љубов
само за малку и после гитла...............
-------------
|
Постирано од: Анастеа
Датум на внесување: 25.Март.2014 во 15:48
Клементина напиша:
|
Можам. Дури и да сакам да калкулирам, на срцето нешто слабо му оди математика...![не знам не знам](smileys_novi/106.gif)
------------- http://www.youtube.com/watch?v=QCQTr8ZYdhg&feature=related" rel="nofollow - Прав сме и ќе бидеме. Ни воздух, ни оган, ни вода, туку земја, само земја ќе бидеме и можеби неколку жолти цветови.
|
Постирано од: Blue Scarlet
Датум на внесување: 25.Март.2014 во 16:11
Blue Scarlet напиша:
Kalkulacii i visa matematika za totalno nepotrebni nesta ...
Davas kolku sakas da dades ..... nikoj ne te prisiluva na nisto ....
Dobivas kolku ke ti pruzat .... nemozes da zemes na sila ...
I nakrajot doagjas do ona "Pokazi sto znaes i mozes" .... ![голема%20насмевка голема%20насмевка](http://forum.idividi.com.mk/smileys_novi/4.gif)
Cuvstvata se cuvstvuvaat ne se brojat i prebivaat ..... |
Види, колку умна сум била ... во „нафталин“ постовите ![глупчо глупчо](smileys_novi/26.gif) ![плазење плазење](smileys_novi/10.gif)
------------- Lupus non mordet lupum.
Vulneratus non victus!
|
|