|
Македонски плати - западен стандард |
Внеси реплика | страница 123 13> |
Автор | ||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Тема: Македонски плати - западен стандард Испратена: 02.Април.2012 во 14:00 |
|
Генијално стокмено ! После овој коментар темава може да се затвори. С'е друго би било бесцелно и отповеќе. |
||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Испратена: 02.Април.2012 во 13:57 | |
А неее... во Македонија народот е сиромашен како црковно глувче.
Сето тоа што гледаш, читаш и слушаш за "Нептун" е платена пропаганда од државата за да остави убав впечаток во јавноста и светов дека народов има пари. Демек многу убаво изгледало пред скорешните избори... и ЕУ... и НАТО. |
||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||
емил
Сениор зависник идивидовски Регистриран: 11.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 85186 |
Испратена: 02.Април.2012 во 12:44 | |
Лелеллеле ве читам и неможам да поверувам дека тоа се случуваво 21 век и во една земја која имапретензии да биде лидер во регионот . И кога ми текне дека истата продавница ја има отворено во Софија преди 10 години и плус тоа ја има на 2 места во градов се прашам дали ние сметолку напред или македонците се толку назад ?
Ич и не сакам да си замислам што ќе се случи ако во Скопје отворат Технополис или Зора -продавници за телевизори,машини за перење ,плазми ,лаптопи ,аудио и видео техника.....ваљда народов ќе се испотепа и ќе има граѓанска војна кој што повеке уреди да купи....
|
||
pHp
Сениор Регистриран: 31.Август.2011 Локација: Rwanda Статус: Офлајн Поени: 1477 |
Испратена: 02.Април.2012 во 12:30 | |
brza , не може да останеш трезвен на ваква ситуација. Тоа беше циркус. Човекот се турка во гужвата и вика "Ве молам, јас сум директор на Нептун, пуштете ме да поминам". И една баба му се дере "И јас сум директора на Нептун". Па се раздра народов "Јас сум газда, јас сум акционер на Нептун...". Го згмечија човекот, на крај буквално мораше луѓето од обезбедување да го кренат на раце да го извлечат. Еден тип украде лаптоп, си го оставил човекот во кола, па се вратил на истото место да си купи машина за перење На истото место! Остани трезвен... |
||
Ние не сме човечки битија со духовно искуство, туку духовни битија со човечко искуство
|
||
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Испратена: 02.Април.2012 во 10:38 | |
Ma(v)ramis....koj e toj....iako ne znae koj e,...svesen e barem, deka odamna e otiden u....od kaj shto doshol!
...vsushnost...kako i site nie tuka,...ako si zaboravil! ...samo , chudno mi e shto ,...ti porano beshe mnogu potrezven . $$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$ ....a, za guzvata u neptun,...pa,....sekade ja ima! ..tuku, mene mi e pochudno,...vo solunskine (po)ogromni prodavnici za elektronika ,... nema bash kojznae kolku zaposleni ,...i nikoj ne te ''chepka'' se dodeka ne pobarash neshto...mislam,...da platish ! ...a, tuka be,...vrie od prodavachi na sekoj chekor,..da ne ti se vleguva samo da razgledash ,...ke ti se zalepi nekoj( a mozno e i dvajca!) kako krlez.....pa , ne mozesh ni da prdnesh na raat.....kako da se plashat da ne im ukrade nekoj neshto.... ..a, smeshni se i so onie 3D tv-lizori...osobeno so naocharine koishto gi vrzale kako da se ...kojznae shto dragoceno. ..za razlika od vo solun,..kade shto nikoj nema ni da ti se priblizi ,..ako sakash da poglednesh 3D-imenzionalno .....i toa na nekolku tv ukljucheni celo vreme.....
|
||
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
||
pHp
Сениор Регистриран: 31.Август.2011 Локација: Rwanda Статус: Офлајн Поени: 1477 |
Испратена: 02.Април.2012 во 09:46 | |
Умрев од смеење... Се собрал ко муви на г***о!. Башка, добар дел имаше луѓе кои беа таму само поради едно гратис кафе и водичка... Абе вратата ја искршија влезна, не го пуштаа директорот внатре.... Умрев од смеа |
||
Ние не сме човечки битија со духовно искуство, туку духовни битија со човечко искуство
|
||
Polar Bear
Сениор Регистриран: 04.Декември.2007 Локација: Канада Статус: Офлајн Поени: 1152 |
Испратена: 02.Април.2012 во 07:09 | |
Многу интересно... Македонците од Не-п**ка-Материна им кажуваат на Македонците од п**ка-Материна дека во Не-п**ка-Материна се живее у Пичку-Материну во споредба со п**ка-Материна... Па најдобро е оние од Не-п**ка-Материна да отидат у Пичку-Материну за да се уверат самите.
|
||
Jа сам за демократију и слободу на говор, сакам песну, пиво, вино, ракију и жене!
|
||
којсумјас
Сениор Регистриран: 22.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4543 |
Испратена: 02.Април.2012 во 06:29 | |
И да додадам.. не знаат ни кој се... |
||
Zeksi71
Сениор Регистриран: 18.Ноември.2009 Статус: Офлајн Поени: 2391 |
Испратена: 02.Април.2012 во 00:21 | |
Најинтересно ми е кога сум во МК, сакам да си седнувам со другарите, пријателите, на ракиичка, мезенце, скара - бира.
Некој има повише у џебот, некој помалку, се е тоа нормално, порано додека бев во МК секогаш сум водел сметка секој да плаќа онолку колку му се можностите. Во моментов имам повеќе можности од повеќето и не ми претставува потешкотија да ги плаќам сметките по кафани. Едни тоа го прифаќаат како нормално, но поединци, слушам муабети позади грб, ако плаќам сум се курчел, а ако не плаќам дека сум бил стиснат, евреин. Далеку од тоа дека поради такви ситници би си дозволил да растурам пријателства со луѓе што ги знам со децениии. Ова е само мој додаток од она што меси му го порачува на којсумјас еден пост погоре, дека поединци во глобала појма немаат што сакаат, како сакаат и кога сакаат.
|
||
"Када је неко глуп не можеш му то ни доказати" Душко Радовиќ
|
||
Messenger
Испратена: 01.Април.2012 во 22:36 | |
Мислам дека нема потреба с'е да цитрам бидејќи ова е суштината од кажаното... ...те не сакаш некои македонци од пичку си материну да ти кажуваат дека живеете релативно добро според сегашните состојби во светов (никогаш не сме кажувале дека жвеете одлично, фантастично и супер, како што не живееме и ние во оваа пичку си материну), не сакаш да знаеш дека има и бетер сромаштија и бедотија, не сакаш да слушнеш дека многумина од вас звучат како вечно незадоволни од с'е околу нив, не сакаш да слушнеш дека некои од вас не знаат како да се изборат за своите права и на крајот, иако се жалиш на конкретни работи, најмногу не сакаш да прочиташ кога некој од пичку си материну ќе ти каже како би можел да ги решиш тие конкретни работи. ОК, кога се изјасни што с'е не сакаш, те молам изјасни се што сакаш да говорат македоците од пичку си материну за да можеш ти да бидеш спокоен кога ќе ги читаш нивните коментари и реплики. |
||
|
||
Zeksi71
Сениор Регистриран: 18.Ноември.2009 Статус: Офлајн Поени: 2391 |
Испратена: 01.Април.2012 во 20:14 | |
мамамд,
кога ќе се одлучиш за конечната бројка на невработените ( еднаш викаш 400 илјади, друг пат 350, вадиш некои бројки, собираш одземаш, делиш ), тогаш може да се прави муабет. Дај некој линк за овие твои тврдења порелевантен од бирото за вработување, вака само со паушални муабети, со нагаѓања, не ми стои на сериозен муабетот. Не држи вода дека некој бришел податоци од бирото, зашто да се избришат 120 илјади, нова улична револуција не ни бега. Бирото стално додава нови на списокот и брише други на кои им се променил статусот, махинации може да има, ама дека разликата е 120 илјади е бесмислица. Повторувањето на невистини на крај секогаш доведуваат до тоа да невиситините станат вистини, а тоа на ниеден нормален човек не му одговара. Брза, Ти тоа ме осудуваш дека јас не живеам на амерички начин или така ми се чини??? И не ми ги извртувај зборовите, моите објаснувања погоре беа за просечниот американец а не за сиромашните. Сиромашниот си е сиромашен кај и да се наоѓа.
|
||
"Када је неко глуп не можеш му то ни доказати" Душко Радовиќ
|
||
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Испратена: 01.Април.2012 во 16:29 | |
...znachi,...tamu obichniot ''siromashen'' amerikanec,...si uziva sekojdnevno vo raboti koishto na obichniot makedonec mu se ...najgolem luksuz! ...vikash...od Ipadovi, Ifonovi...i , vekje ni gospod,verojatno, ne znae , kakvi se ne Iti-ja,... ne saka da se otkaze ametrikanecot ,...za smetka na niv da go prosheta malku svetot. ...e,pa da vidish ,..jas namesto Ipad ,...si otidov edna godina vo grcija ...a, pred nea i vo crna gora,...( a i ne e deka ne mozam pak da si go imam), ..e , pa toa ti e be , makedonskiot ''visok'' stil na zivot,...stil koj shto podrazbira otkazuvanje od osnovnite stvari,... silom prilike i toa,.., ( ne mislam na Ipadovi i sl.), ...bidejki , ednostavno,...i tie mu manjkaat....kako mlekoto,..mesoto ..i nivni prerabotki....a ne pak nekoja ''luksuzna'' elektronika ili patuvanje.
...na kraj kraevi,...shto mu fali na amerikanec be, ....inache , ne ni sumnjav deka Mortos tamu zivee na americhki nachin.....kako i povekjeto tamu,...shto izbegale od tuka , |
||
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
||
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Испратена: 01.Април.2012 во 15:45 | |
Одговорот е едноставен. Македонија има некаде околу 2 милиона жители, од нив (според заводот за статистика во Македонија кој е најрелевантен извир) околу 949 илјади се работо способни, а од нив околу 648 илјади или 68% се вработени, а останатите 32% или околу 350 илјади се невработени. Еве да речеме дека не се толку- да одиме според податоците кои ги има на интернет страницата на МТС излегува дека во Агенцијата за вработување на Република Македонија, заклучно со 31 декември 2011 година, евидентирани се вкупно 281 444 невработени лица. На овие кога ке ги додадеме студентите кои не се пријавуваат оти немаат право, собирај одземај ќе видиш колку ќе излезат. Оти една многу важна работа не треба да се заборави, БРИШЕЊЕТО- кога Бучко го обелоденија дека наредил да ги бришат невработените за помалку да се на број, па потоа по негов терк продолжија и другите, оти нешто закукулено-замукулено спомна и онаа типката која си замина од местото директор и замина кај Бошковски. Ако на нив ги додадеме и оние кои според некои се 100 до 200 илјади млади заминати на “привремена “ работа низ светот ќе излези дека повече се невработени одтколку вработени, но тоа сепак е шпекулација нели-најарно си знаат тие кои се или не се на тој список, а не се вработени. Него муабетот е за западниот стандард со македонска плата. Тој е јасен и нема што тука да се збори, знаат тие кои го имаат А дека и вие сте во нешто во право -сте. Има во Македонија и со западен стандард, ама тие платата ја заработуваат, малку поинаку, се до оној момент до кога не згазнат на жуљ некому и до кога не претераат. Читам денеска роднини (соппрузи) на актуелни политичарки биле приведени за “заработка“ за западен стандард-иако сеуште е на база на неофицијално. Алал вера за акцијата.Ќе дознаеме која пратеничка е во прашање, та не се многу, ќе пишат Кочанчани која е. Јанкуловска: „Детонатор“ во Кочани беше исто што и „Пепел“ на Бајруш Сејдију за Куманово Изменето од mamamd - 01.Април.2012 во 15:47 |
||
којсумјас
Сениор Регистриран: 22.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4543 |
Испратена: 01.Април.2012 во 09:15 | |
Да те прашам нешто Зекси... ти веруваш дека Гоце погинал 45 та..?? |
||
Внеси реплика | страница 123 13> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |