|
Прашање за објектив |
Внеси реплика | страница 123 4> |
Автор | |
metomax
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Група Регистриран: 19.Февруари.2010 Статус: Офлајн Поени: 89 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 08.Август.2010 во 03:18 |
Fala mnogu i na dvajcata,ke zemam 35mm,a dogodina ke odam na fx,pa ke imam kit 50 1.4
THANKS |
|
http://metomax.110mb.com/
|
|
Tegla
Сениор Регистриран: 16.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 2213 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
A, da si zemes 35/1.8 i 50/1.8? Ne veruvam deka kje osetis bitna razlika vo ostrina vo odnos na 50/1.4, osven ako ne pecatis navistina golemi printovi. Jas bi odel taka. 50/1.4 kje se pocastis koga kje si kupis FX telo
|
|
That is called grain. It is supposed to be there.
|
|
Zoran K
Модератор Регистриран: 17.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 3244 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ako tie prvenstveno za portreti, togash 50mm e podobro, no ako ti e prvenstveno za street fotografija, a ponekogash za portreti, togash 35mm e podobar.
|
|
metomax
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Tegla toa e najubavo za dvata,ama nema se pari tolku,inaku ne e samo za portreti tuka moze da upadne i nekoja"street" fotografija,a inace za portreti ne mi treba bas ostar,ama u postprocess mnogu mi e lesno da e omeknam:),otkolku da e izostram ,zatova podobro da si e poostar
|
|
|
|
Tegla
Сениор Регистриран: 16.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 2213 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ako ti e za slikanje portreti, jas ne bi go preporacal najostriot
Teska e dilemata ako e samo za portreti, ako mozes da si dozvolis zemi si i 35 i 50 Od druga strana 35 e odlicen allround. |
|
That is called grain. It is supposed to be there.
|
|
metomax
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Zoran,poveke mi e za slikanje portreti vo vnatresni uslovi,znam deka 50 mm vo mojov slucaj e 75mm,ama mislam deka toa mi e i podobro od 50mm za portreti,sakam da prasam koj e poostar na blenda 1.8?
pozdrav |
|
|
|
Zoran K
Модератор Регистриран: 17.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 3244 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
A shto ke fotografirash so niv?
Znaesh, eden problem e da sporeduvash objektivi so ista fokalna dolzhina, a razlichna maksimalna blenda, dodeka sosem drug problem (mnogu pogolem) e da sporeduvash objektivi so razlichna fokalna dolzhina i razlichna maksimalna blenda. Za shto ti treba toj objektiv? Dali znaesh deka 50mm na DX vsushnost e okolu 70-75mm, a 35mm e 50mm? Spored toa, onoj od 50mm popravo e teleobjektiv, a onoj vtoriot od 35mm ne e shirokoagolnik, tuku normalen objektiv. |
|
metomax
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
baram sovet za objektiv,Sakam da kupam fiksen objektiv i mi treba mislenje od nekoj sto e upotrebuval
nikonovi objektivi? Se dvoumam pomegu 50 mm 1.4 35 mm 1.8 se raboti za dx objektivi,dali vredi da dadam 200 evra poveke za prviot! thanks in advice!! |
|
|
|
Mire
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 15.Септември.2005 Статус: Офлајн Поени: 1594 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
So zdravje i dobro svetlo da se sluzis/ 18-200VR e odlicno staklo, a veruvam deka i na D90kata da i najdes mnogu maani. Jas seuste slikam so D80 i mu nemam zamerki. |
|
Da se obideme da pomogneme i na onie, navidum izgubeni slucai. Za preporacana postapka klikni TUKA
|
|
gocemk
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 08.Октомври.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 111 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Со здравје да си го користиш! |
|
metomax
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Aj i ja da ve informiram zema d90 so kit 18-200 vr,nema d 300 veke kaj nas na pazaro
i zadovolen sam |
|
|
|
metomax
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
E tegla gi znam site navedeni lekji,ama ne mi e cergata tolkava:),moram da zeam aparat i ke zeam d300,pa posle ke investiram u lekji:),inaku fala mnogu na site za komentarive
so Pocit i pozdrav MetoMax |
|
|
|
hypertech
Сениор Регистриран: 02.Март.2007 Статус: Офлајн Поени: 600 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Самите екрани за фокусирање на дигиталците не се направени за рачен фокус, со побрзи стакла од 2.8 нема поента да се фокусира рачно зашто резултатот не е предвидлив. Затоа за подобрите модели може да се купат посебни екрани кои ќе работат многу добро и со побрзите објективи.
|
|
eos 1D mk4 , EF 24L , EF 50L , EF 85L , EF 135L , EF 200L , EF 400L
|
|
fichot
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 26.Ноември.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 783 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
imo, i ja bi d90ka u tvojov slucaj.
da imav uslovi za d300ka pre bi stisnal zubi ush nekoe vreme i pravec d700 nego da gi dam za 300kata. tegla, ne znam dal si probal MF na DX ama mnogu e potesko od na film. barem mene mi e. najmnogu radi sitniot vizir i kratkiot od na staklata. |
|
Внеси реплика | страница 123 4> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |