|
За начинот на исхрана |
Внеси реплика | страница 123 5> |
Автор | |
lotus flower
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 08.Септември.2008 Статус: Офлајн Поени: 6937 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 30.Јануари.2015 во 07:41 |
Sekoj den ovosje malku poveke
toa mi e na spisok mora
|
|
sweetpoison
Сениор Регистриран: 05.Февруари.2009 Локација: Switzerland Статус: Офлајн Поени: 434 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ja jadam sve samo mnogu mrsno i blago ne(blago moze ponekogash de)...a da a leb epten slabo, i ako mi se prijade samo crn
|
|
|
|
Santijago
Сениор PubLiCenEmY LatInoLoVerBoY YNWA-LF Регистриран: 17.Јануари.2008 Локација: Tuka be ... Статус: Офлајн Поени: 21002 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
абе во ред е сеа ова време мрсно да се јади?
Изменето од BlackDevil - 26.Февруари.2009 во 01:04 |
|
I'm out bcz of pathetic around here
|
|
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Dobar grav daleku se slusa
|
|
Crnorizec Hrabar
Нов член Регистриран: 12.Февруари.2009 Статус: Офлајн Поени: 19 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
jas jadam za da ziveam a ne zivejam za da jadam
|
|
Командантица
Сениор Регистриран: 27.Септември.2008 Статус: Офлајн Поени: 2129 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ќе се исушите морее
|
|
..Живеам за да умрам..!
|
|
ZoraNaSlobodata
Сениор Регистриран: 03.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 3392 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Навечер грисини |
|
За нея ние живеемъ,за нея ние мремъ!
|
|
polzavce
Сениор Регистриран: 14.Октомври.2008 Локација: Angola Статус: Офлајн Поени: 1325 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
AAAAAAAAA Blu не е баш така. Ова за мене на нример не важи.......или попрецизно кажано кај мене е спротивно........ Јас кога обилно појадувам, потоа во текот на денот немам голема потреба за храна...можам и да не вечерам. Но ако само малку каснам за појадок........е тогаш цел ден јадам и се сум си гладна........ |
|
La Ninja
Сениор She Hulk Регистриран: 13.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 1605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
мило да си знаеш дека освен овошје секој друг доручек дебелее....особено ако касно си јадела и рано доручкуваш. треба минимум 6 саати да исчезне вечерата
|
|
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
|
|
Milaa
Сениор unique Регистриран: 04.Јануари.2009 Статус: Офлајн Поени: 1523 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Изменето од Milaa - 08.Февруари.2009 во 19:51 |
|
polzavce
Сениор Регистриран: 14.Октомври.2008 Локација: Angola Статус: Офлајн Поени: 1325 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Јас жива ненајадена би била..... |
|
mrzla
Сениор натурална девојка Регистриран: 14.Мај.2008 Статус: Офлајн Поени: 13330 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ретко појадувам.......или малку ќе апнам
или овошје нешто ручекот редовно го јадам,со една рибанка црн леб а навечер грисини а може и ништо |
|
La Ninja
Сениор She Hulk Регистриран: 13.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 1605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Pred nekoe vreme resiv da ja drzam proteinskata dieta koja pred skoro 2 god mi pomogna da simnam 6 kila za mesec dena. Dolgo se dvoumev ama aj vikam ke ja pocnam. Posle edna nedela vidov deka namesto da slabeam jas pocnav da kacuvam. Zasto e toa taka? Ustvari mene mi bese jasno deka moze do toa da dojde zasto proteinskata dieta e za lugje koi imaat potreba od pogolema kolicina na hrana...a ova ispadna dieta vo koja jadam mnogu poveke otkolku koga jadam koga ne sum na dieta. I jasno ja prekinav. Id sega resiv deka sekoj rezim na ishrana jas ke si go kreiram zasto nikoj podobro ne me znae od samata sebesi sto si se znam. Dovolno imam citano i dieti i rezimi i vitaminski i nevitaminski....mislam deka sum spremna za nutricionist
|
|
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
|
|
Glenn
Сениор Тата-Мата Регистриран: 14.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 3166 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Јас особено уживам во храна, и живеам за да пробам некои јадења кои никогаш не сум ги вкусила. Задоволство ми е да купувам свежи продукти од секакво потекло, задоволство ми е и да одам по најразлични ресторанти, кујни од светот.
Најдобро функционирам кога ќе исфрлам леб од исхраната, кога не ставам соли кога ќе намалам со млечни производи како кашкавали, полномасни сирења и јајца. Кога сакам да се ставам во ред и ослабам а да даде добри резултати и притоа да се чувствувам супер јадам посно месо спремено на скара со многу свежа салата со малку маслиново масло. Од месо телешко, пилешко, јагнешко,риба и морски плодови. Јадам житарици да доручек со полумасно млеко. Избегнувам овес зошто ме дуе. И секогаш свежо барен зеленчук и супи на зеленчукова база од брокули, моркови, грашак, боранија, пашканат, сладок компир, карфиол, прокељ, аспарагус, магдонос како и свежи овошни салати од најразновидно овошје. Кога немам овошје за благичко, морам да имам овошен јогурт про-биотик, обавезно си имам активиа во фрижидер. Или доколку сакам да уживам во буквално се, сите готвени јадења ке треба да јадам многу мали порции а тоа највеќе ме нервира. Мпрам да напоменам дека сите луѓе имаат различен организам, различен метаболизам и толеранција кон одредени состојки. Неможе да постои униврзална диета за сите а ниту здрав начин на исхрана подеднаква за сите. Јас лично никогаш не сум имала никакави здравствени проблеми, ниту анемија освен што си го зафркнав крвниот пристисок во последно време и не ми било проблем да се насочам кон вистинскиот начин на исрана (за мене). Изменето од GlenKlouz - 02.Февруари.2009 во 13:22 |
|
Beauty fades, dumb is forever
|
|
Внеси реплика | страница 123 5> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |