|
Cosa Nostra |
Внеси реплика | страница 12> |
Автор | |
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 16.Мај.2014 во 00:04 |
Нека биде темава за политичка сатира, да разбиеме монотонија помеѓу тмурните теми на подфорумов. Koza Nostra (како што се потпишуваат) пишуваат сатирични текстови од секојдневието, кои ги читам со задоволство и често ме засмејуваат. Не знам кој ги пишува , никаде не сум видела потпишан текст, ама добро го прават тоа. Освен химната Тандер (Тендер) од AC/DC, која ја ставив денеска (и за која svetosparki ми се налути), последно што ме насмеа се гоблените на Бранко: Бранко: До следниот конгрес, ќе си везам гоблениПланирав да му ја честитам довербата на Заев на конгресот и да повикам сите да се обединат околу него, ама пустото знаеш како е со гоблените. Ај да ги завршам прво коњите на поило, па се фатив со цвеќињава да ги везам и си лета времето. А ко вчера да беше конгресот. Вака поранешниот претседател Бранко Црвенковски го објаснува повторното исчезнување од јавноста по конгресот на СДСМ на кој Зоран Заев доби убедлива поддршка да остане лидер, иако три дена претходно Бранко во интервју го дисквалификува како решение за лидерското место. Црвенковски сега вели дека нема да се меша многу во работата на раководството и до следниот конгрес целосно ќе се посвети на своето хоби – везење гоблени. - Гоблените ме смируваат. Тие прават да сум активен, а да не мора да правам ништо. Најдобро ми оди везењето уз вести на Сител, особено кога Латас ме фали. Тоа ме враќа во младоста, кога ја стипендирав Ивона, ги создавав Латас, Мирка и сите поважни новинарски пера на денешнината. Тоа беа времиња – се присетува Бранко. |
|
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Околу Собрание се мота лице за кое се верува дека е Роза ТопузовскаСредовечна жена која според описот одговара на кандидатката за пратеник од ЛДП Роза Топузовска видена деновиве како кружи околу парламентот. Според граѓаните кои ја забележале, лицето за кое се верува дека би можело да е Роза е забележано во паркот до Собранието на РМ со цвет во раката. - Поминав веднаш до неа, речиси сум сигурен дека беше таа. Држеше во раката цвет и ги кинеше ливчињата едно по едно. Ја чув како си зборува “да влезам, да не влезам, да влезам, да не влезам…” – раскажува граѓанин. Тој се јави во нашата редакција откако на интернет прочитал дека ЛДП и Андреј Жерновски изгубиле секаков контакт со Роза Топузовска. Таа не им кревала телефон за да им каже дали ќе го прифати ставот на опозицијата и на сите нејзини 119 колеги од листите да го отфрлат пратеничкиот мандат. |
|
Анастеа
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ова не е од Koza Nostra, туку Пара вести кои пишуваат исто сатирични текстови: Иванов ги промовираше перниците на кои планира да го преспие и вториот мандатСкопје, 28 април 2014 Веднаш по потврдата на изборните резултати, претседателот Иванов организираше средба со новинарите на која ја промовираше својата нова колекција перници. Иванов информираше дека на оваа колекција, која е подарок од неговиот пријател претседателот на Казахстан, планира да го преспие и својот втор мандат. Тој потврди дека планира да продолжи со своите принципиелни политики да не се меша во својата работа, и дека останува посветен на пронаоѓање на античките корени на македонскиот јазик и разумниот компромис. Изменето од Анастеа - 16.Мај.2014 во 00:41 |
|
evangeline
Модератор Регистриран: 22.Август.2011 Локација: Naxos Статус: Офлајн Поени: 6758 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ова им е најдобро
|
|
Внимавај кому му веруваш.
И ѓаволот еднаш беше ангел. Being RICH is not about how much you have, BUT about how much you GIVE |
|
novace
Сениор Регистриран: 06.Август.2007 Статус: Офлајн Поени: 3067 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Мислам дека баш ова и овде искажано во клипчево , е најинтересното од се. Кај нас , и секако ..и во околината!? |
|
Не сум доктор , ама стално сум опкружен со пациенти
|
|
Анастеа
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Лелеее, виц на денот Бакрачески открива: Охрид е урочен, зато немат туристиВината за малиот број на домашни туристи во Охрид, градоначалникот на Охрид Никола Бакрачески ја наоѓа во уроците. На прес конференција што ја одржа во Скопје, тој рече дека нема ден, а да не се почувствува дека некој со поглед полн со завист го има погледнато градот. - Се почна од пред месец-два, кога низ градот се чувствуваше мирис на темјан. Се знајт во текот на ноќта некој, сигурно имат дојдено од Скопје, од медиумите или од некоја секта, и се имат шетано по Варошон и имат фрлано уроци. Ак не е така, з’ш толку бајачки идет к’j мене во канцеларија да ми кажвет дека Охрид е урочен. За да се спасит што можит да се спасит од сезонава, Општината ќе распишит тендер за избор на бајачка за истерување на уроците од Охрид – вели Никола Бакрачески. Тој ги демантира и прилозите на медиумите дека со уроците дошло и до зголемена појава на водни змии, како и тие дека некој фрлил клетва Охрид да има диви депонии, тврдејќи дека Охрид никогаш не бил почист. Градоначалникот тврди и дека цените на сместувањето и пијалоците се високи поради тоа што некој им има баено на ценовниците. - Не станва збор за тоа дека некој сака да се збогатит за три месеци, цените не се толку високи колку што пишит по медиумите, но ценовниците најверојатно ги имат погледнато некој со сини очи и ги имат урочено. Можит и од завист да е целава работа – открива таткото на Охрид. |
|
Анастеа
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Претседателе, си го бараш сеирот со такви изјави... Иванов: Младите остануваат во Македонија за да ги слушаат моите мудростиМакедонската младина останува во родната земја само за да може одблизу да ги проследува неговите мудри изјави, објасни претседателот Ѓорге Иванов на предавањето „Надреални политички збиднувања на Западниот Балкан“ одржано пред студентите од ЈЕИЛ во САД. „Свесен сум дека во време кога светот е едно глобално село, моите бисери на мудроста може да се следат преку интернет, но разликата во временските зони го отежнува тоа, па младината останува во родната земја поради мене“, објасни Иванов. Студентите на предавањето не можеа да добијат прецизни податоци за бројноста на младината која живее во Македонија, од технички причини - неспроведувањето на попис повеќе од 10 години. Во однос на тврдењата дека Ѓорге Иванов има фанови и меѓу младата македонска дијаспора, претседателот изјави дека нивниот број е повеќе од занемарлив, бидејќи, јасно, речиси никој од младите не ја напушта земјата. Пред присутните Иванов уште еднаш ги повтори мудростите на кои македонските младинци не можат да им одолеат: разумен компромис си е разумен компромис, под уставното име нè призна кралството Сирија, од Анска Река повторно ќе се вади златото кое го ваделе нашите предци, и многу други хит изјави. |
|
Анастеа
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ќе си остане ова “Бранко е крив“, за век и векови... Лицето Б.Ц. забележано во близина на владата по пукањето во фасадатаПорталот К*рир попладнево ексклузивно објави дека постојат информации и сомнежи за тоа кој стои зад инцидентот во кој два проектили доцна синоќа завршиле во фасадата на Владата. Како што дознава порталот од извори во истрагата, непосредно откако се слушнале детонациите, во непосредна близина на владата, покрај кејот на реката Вардар, било забележано извесно лице со иницијали Б.Ц. „Постојат сериозни индикации дека токму ова лице на некаков начин било инволвирано во овој терористички акт, со цел дестабилизација на државата и поширокиот регион. Најверојатно Б.Ц. е крив“, заклучува К*рир. |
|
evangeline
Модератор Регистриран: 22.Август.2011 Локација: Naxos Статус: Офлајн Поени: 6758 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Голема побарувачка за пасошите од рачна изработка, МВР ќе остане без работа!Откако Фокус ја откри тајната фабрика за изработка на пасоши, сите сакаат да бидат дел од трендот и да поседуваат пасош од рачна изработка. Екипата на „Коза ностра“, сакајќи да ги провери наводите од 4 сабајле стоеше позади зградата на МРТ чекајќи да отвори пасошкото одделение на МВР. На почетокот ни пристапија неколку госпоѓици кои ни понудија услуги, а ние се израдувавме бидејќи мислевме дека се работи за лица вработени во тајната фабрика кои ќе можат да ни направат пасоши од лична изработка. Сепак, испадна дека тие нуделе поинаков тип на услуги, па почекавме уште неколку саати додека отвори пасошкото. Од таму не известија дека денеска имаат намален обем на работа, а многумина кои имале закажано сликање се јавиле да го откажат бидејќи сакале да си набават пасош од рачна изработка. – Не можев да ги добијам на телефон, цело време беше зафатено, па еве дојдов за лично да им откажам. Не ми треба ваков пасош, ќе си набавам јас од рачно изработените, бидејќи насекаде низ светот најмногу се цени рачната изработка. А слушнав и дека биле многу поевтини отколку овие од МВР. Само да најдам каде се наоѓа тајната фабрика со прекрасниот тепих… да не знаете вие случајно – не запраша еден граѓанин пред пасошкото одделение. Неофицијално, во тајната фабрика денеска има специјален Black Friday попуст, па пасошите се продаваат со 70% попуст. Сите кои имаат информации за локацијата на оваа фабрика нека се јават во нашата редакција за да ги известиме граѓаните и сите да добиеме прекрасни пасоши од рачна изработка со кои ќе можеме да се фалиме насекаде низ светот. |
|
И ѓаволот еднаш беше ангел. Being RICH is not about how much you have, BUT about how much you GIVE |
|
Alekxandar
Сениор Регистриран: 10.Јули.2012 Статус: Офлајн Поени: 1029 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
За три изработени пасоши даваат еден гратис....??
|
|
Анастеа
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Не дека ја боли уво неа, ама си го заслужи мајтапот. За сите пари. За сите 23.000 евра. Та не се само тие (патните трошоци), та не се саде тука (кај Силванчето)... Т’га за 23.000 евраИзговор некаков как да си метнех Изменето од Анастеа - 29.Јануари.2015 во 12:10 |
|
Орка
Сениор Регистриран: 30.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 44580 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Мислев оваа едноставно ќе ја снемаше после аферата со становите,
ама најверојатно сум се излажал. А не се изненадив... Греота какви синови родила,кога секој пат мора дома да се враќа еден ден да ја викнеа да преспие кај нив. |
|
zagor
Сениор Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12850 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
http://www.kozanostra.net/severina-vo-odbrana-na-gruevski-ne-gi-pushta-sam-i-mene-mi-gi-ukradoa-domashnite-videa/Изменето од zagor - 04.Февруари.2015 во 00:22 |
|
...zagor e ziv,se drugo e laga.
|
|
evangeline
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ми кочи интернетот, уште сум на третата бомба
Претседателот Ѓорге Иванов изјави за „К*рир“ дека со внимание ги следи објавите на опозицијата за криминал и слоупотреби во Владата. Сепак, тој се пожали дека му кочи интернетот во вилата на Водно, поради што СДСМ му избегала за шест бомби. – Малку поспоро ми иде, но сметам дека токму затоа и мандатот на претседателот е пет години, да може до крајот на своето претседателствување да стаса се да излуша и потоа добро и целосно информиран да почне да ги пишува своите мемоари. Не се само бомбите, имам и други обврски, вчера баш поправав едно транзисторче во Петата управа што им се расипало – вели популарниот Хорхе. |
|
|
Внеси реплика | страница 12> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |