|
“ Опиум за народот “ |
Внеси реплика | страница 123 11> |
Автор | |||
eptendosadno1
Сениор ОРТОДОКСЕН АТЕИСТ Регистриран: 30.Март.2010 Статус: Офлајн Поени: 1149 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 16.Мај.2010 во 23:30 |
||
Тоа го рекол Ленин за религијата .
Што представува Опиумот во реченицата ? |
|||
kejt-d-grejt
Сениор Регистриран: 05.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 6228 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
предмет, професоре!
|
|||
eptendosadno1
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Да , предмет . Но предмет би бил и “чоколадо“ , но тоа за Ленин не е погоден збор за таа реченица . “ Религијата е чоколадо за народот “ ? |
|||
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
ti mora da se salis brat? |
|||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|||
Templarius
Сениор Регистриран: 12.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2754 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Opiumot e sostojba ...
|
|||
Give me your secrets
Bring me a sign Give me a reason To walk the fire See another dawn Through our son's eyes You give me a reason To walk the fire. |
|||
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
i ti se salis SREDSTVO E |
|||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|||
eptendosadno1
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Јас мислам дека “Опиумот“ е потреба на народот а не состојба . |
|||
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Sredstvo drugi puta
treci PRODANO |
|||
|
|||
Rita.MD
Сениор Регистриран: 25.Јули.2009 Статус: Офлајн Поени: 719 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Сигурна сум дека имаш чиста 10ка од професорот А да, немојте ве молам да мешате религија и вера-тоа се два различни поими. |
|||
A religion that gives nothing, costs nothing, and suffers nothing, is worth nothing. - M. Luther
|
|||
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
ova go rece 10 pati do sega na forum ne pukna |
|||
|
|||
Rita.MD
Сениор Регистриран: 25.Јули.2009 Статус: Офлајн Поени: 719 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Јас? Сигурно? Сум заборавила. Не знаев дека следиш се што сум кажала. Е ако де, повторувањето е мајка на знаењето. |
|||
A religion that gives nothing, costs nothing, and suffers nothing, is worth nothing. - M. Luther
|
|||
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
jas sledam biseri tuka na forumot
se drugo e boring |
|||
|
|||
eptendosadno1
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Доколку се мисли на средство , тогаш таа би била “ Религијата е опиум на црквата ( царот ..... ) “ , во тој случај е средство , нели ? |
|||
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
taka e
religijata e sredstvo izmisleno za odredena cel sredstvo koe ima odredeno vlijanie stap ne e -- pretepani ne im koristat oruzje isto taka ne... mrtvi ne se brojat alkohol e sranje oti pijani lezat koto klenovi Lenin znael so zboruva PS.. tebe navistina mora da ti e epten dosadno, Изменето од anakin - 17.Мај.2010 во 00:07 |
|||
|
|||
Внеси реплика | страница 123 11> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |