IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - Каде исчезна силата на Исус?
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Каде исчезна силата на Исус?

Внеси реплика Внеси реплика страница  123 4>
Автор
Порака
ShumadinChe Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 05.Март.2008
Локација: Slovenia
Статус: Офлајн
Поени: 365
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ShumadinChe Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Тема: Каде исчезна силата на Исус?
    Испратена: 23.Јули.2008 во 00:48
Zosto Isus imal tolkava sila da gi olecuva Slepite, Gluvite, Nemite, da gi Ozivuva Mrtvite. Itn.
Zosto se dodeka Isus bese vo gradot Erusalim do nego nevernik nemozese nitu da se doblizi do nego.
Kade iscezna seta taa Isusova sila.
Zosto na planinata Hristos bese zaroben od Strana na Evreite.? Dali toa bese isus ili nekoj drug Kako sto k*ranot objasnuva.?
Dali k*ranot e fakten so ovaj del.
Ke doznaeme sega.

Kazetego vaseto mislenje.

Nothing Remains !!
Кон врв
zidarski Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 17.Декември.2007
Поени: 4385
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zidarski Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Јули.2008 во 00:51
Да те потсетам пак да ја прочиташ прво Библијата, а?
Како ќе зборуваш за Исус кога не си прочитал ништо за него... а, извини - си прочитал - брошурчиња.
Do what is right, come what may...
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ShumadinChe Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Јули.2008 во 00:53
Originally posted by zidarski zidarski напиша:

Да те потсетам пак да ја прочиташ прво Библијата, а?
Како ќе зборуваш за Исус кога не си прочитал ништо за него... а, извини - си прочитал - брошурчиња.

Super si e temava. Se si e postaveno na svoe mesto. ?
te molam nemoj sea da se pravish naudren. ida ja izbrishish temava.
ako mislish deka imash odgovor slobodno kazhigo.
Nothing Remains !!
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zidarski Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Јули.2008 во 00:58
Нема да ја избришам (за сега), ама не е на место, затоа што е одговорена во Новиот Завет, кој ти не го имаш прочитано.
Како тоа ќе коментираш на оваа тема, ако не го имаш прочитано она кое го критикуваш?!
Или ќе ти помогнат пријателите кои се банирани на форумов?
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zidarski Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Јули.2008 во 01:00
Освен тоа - веќе одговорив зошто е потребно да се случи тоа кое се случува со Исус во другата тема. Ако сакаш - ќе го копирам тука... Прашањето е бесмислено - затоа што целта на Исус не е да биде физички силен и да се бори (со оружје), туку да даде духовна сила - што токму преку смртта се постигнува. Ама за да го знаеш тоа - треба да го имаш прочитано Новиот Завет, особено на темава го препорачувам Евангелието на Јован. Ти дадов линк - го имаш цело.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ShumadinChe Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Јули.2008 во 01:03
Jas Rekov Dali k*ranot E Fakten vo Ovaj Del. ?
Jas Veruvam i Mislam Deka k*ranot E Vo Podpolno Pravo.
Deka Toa E Drug Chovek, Inaku Kade Odednash bi Izbegala Taa Sila ?
Spored Sporeduvanjata Na k*ranot I Biblijata Ke Svatime Koj Od Ovie Knigi e Poprecizen Vo Ovaj Del. Mislam Deka Ti E Jasno.намигнување

Изменето од ShumadinChe - 23.Јули.2008 во 01:05
Nothing Remains !!
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zidarski Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Јули.2008 во 01:24
Originally posted by ShumadinChe ShumadinChe напиша:

Jas Rekov Dali k*ranot E Fakten vo Ovaj Del. ?Jas Veruvam i Mislam Deka k*ranot E Vo Podpolno Pravo.
Deka Toa E Drug Chovek, Inaku Kade Odednash bi Izbegala Taa Sila ?
Spored Sporeduvanjata Na k*ranot I Biblijata Ke Svatime Koj Od Ovie Knigi e Poprecizen Vo Ovaj Del. Mislam Deka Ti E Jasno.намигнување

Е ај те молам спореди ги к*ранот и Библијата!!! Ајде напрај ми го уште тој ќеф вечерва!
Дете - прочитај прво, после споредувај. Вака што ќе споредиш - к*ранот со некоја брошурка или ќе го споредиш к*ранот со нешто што банираните другарчиња ти кажуваат да го напишеш?!
Не се сеќавам во к*ранот да се спомнува Исус... Иса, да... Исус, не сум го сретнал... може треба да препрочитам...
Кон врв
Pentakostalec Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 11.Јули.2008
Поени: 583
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Pentakostalec Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Јули.2008 во 01:27
Temava e da ja zavitkas i da ja citnes vo gjubre
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zidarski Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Јули.2008 во 01:32
Не бе, таман е - нека седне да ги споредува к*ранот и Библијата... може ќе научи нешто...
Кон врв
Pentakostalec Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 11.Јули.2008
Поени: 583
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Pentakostalec Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Јули.2008 во 01:37
Cisto sumjam mozebi:D:D
Кон врв
EvAngelos Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Регистриран: 28.Февруари.2007
Поени: 9913
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Јули.2008 во 01:58
Originally posted by ShumadinChe ShumadinChe напиша:

Zosto Isus imal tolkava sila da gi olecuva Slepite, Gluvite, Nemite, da gi Ozivuva Mrtvite. Itn.
Zosto se dodeka Isus bese vo gradot Erusalim do nego nevernik nemozese nitu da se doblizi do nego.
Kade iscezna seta taa Isusova sila.

Shumadinche, Христос не ја загуби силата на крстот, напротив, Тој таму ја покажа најголемата сила. Христос на Голготскиот крст покажа неспоредливо поголема сила од таа со која ги воскреснуваше мртвите, лекуваше лепрозните, глувите, немите итн. Силата на љубовта беше таа која го задржа Христос на крстот - љубовта кон тебе, кон мене, кон целото човештво.
Христос во една прилика рекол: "Нема поголема љубов од оваа: да го положиш својот живот за твоите пријатели" (Јован 15:13)
Христос на крстот го направи токму тоа: Го положи сопствениот живот за нас т.е. Го принесе Своето тело како жртва (кyрбан) за нашите гревови. И така, ние кои веруваме во Него, преку Неговата смрт и воскресение добиваме опростување на гревовите.

Шумадинче, не треба голема сила за да повредиш некого. Многу поголема сила треба за да простиш, да поднесеш неправда, да поднесеш болка, навреди, камшикувања, плукања и најпосле смрт за оној кого го љубиш. Во тоа ни се откри Божјата љубов, што Христос го поднесе сето тоа заради нас, за да можеме ние да имаме опростување на гревовите и живот вечен. Искрено се надевам дека еден ден Бог ќе те просветли за да можеш да ја разбереш големината на оваа љубов и преку неа да се ослободиш од гревовите и да станеш Божјо дете, а мој брат големо%20гушкање

Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zidarski Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Јули.2008 во 02:02
Е да бе, сега ти текна да се појавиш - се здробив ја онаму од пишување...
Кон врв
Templarius Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 12.Февруари.2008
Локација: Macedonia
Поени: 2754
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Templarius Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Јули.2008 во 03:52
Hahahhahha ama vazno gi rasturi
Give me your secrets
Bring me a sign
Give me a reason
To walk the fire
See another dawn
Through our son's eyes
You give me a reason
To walk the fire.
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zidarski Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Јули.2008 во 07:42
Не, немаше таква ситуација... само објаснувавме некои недоразбрани работи...
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  123 4>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,125 секунди.