|
Mатурско славје |
Внеси реплика | страница 123> |
Автор | |
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 06.Мај.2008 во 08:57 |
МАТУРАТА Се ПОСКАПО ЗАДОВОЛСТВО Кредити за тридневното матурско славје Ova mi se vode mnogu simpaticno i aktuelno. Ajde malku iskazete gi svoite stavovi okolu ova. Mnogu burno se diskutirashe za polaganjeto maturski ispit, ama za maturskite proslavi neshto ne se zboruva. Tuka gi vbrojuvam i polumaturskite proslavi, zatoa shto bogami i tie vo nishto ne se razlikuvaat od maturskite. |
|
Santijago
Сениор PubLiCenEmY LatInoLoVerBoY YNWA-LF Регистриран: 17.Јануари.2008 Локација: Tuka be ... Статус: Офлајн Поени: 21002 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
матуска прослава.......ех кога ќе се потсетам на тоа за последен пат цела генерација заедно......
нашата матурска прослава беше скромна мислам не отидовме никаде на страна......а што би сменило ако се отиде на страна некаде???? повесело ли ќе биде.....иманешто посебно во тоа???.....во тоа не гледам смисла.......матурската прослава треба да се слави на место каде што сите матуранти ќе можат тоа да си го дозволат.......не само ако на некои им е по кеиф да одат некаде па алудираат на тоа......а дали парите предвидени за тоа да отидат во хуманитарни цели......па тоа ми изгледа како добра идеја......човечки и хумано е да се помага........тоа е добро лично јас го оправдувам...... |
|
I'm out bcz of pathetic around here
|
|
IQ
Сениор Darling Регистриран: 11.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 12382 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
se ubavo ako saka nekoj da si proslavi maturska doma, ama toa iznajmuvanje kafeani i vikanje po 100 lugje na maturska, kako svadba mi e i smetam deka se nepotrebni troshoci i golema glupost. golema rabota nekoj sredno zavrshil, sekako sega vekje e zadolzitelno pa sekoj mora da zavrsi, sakal-nejkel
ne znam nekoj koj zavrsil fakultet taka da se rasfrla po restorani i kafeani(iako ova vekje e navistina podobra prichina za veselba ) isto maturantive frlaat mnogu pari za garderba, se shetaat po drugi gradovi de za fustan, de za chevli de, za ne znam sho...40,000 za fustan sho nikogash nema da go oblecham povekje no way! za tie pari ke se proshetam do nekade ili ke gi dadam za bilo shto popametno otkolku za nekoj si partal tamu. |
|
Monuska
Сениор Регистриран: 27.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2128 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
И јас исто мислев во однос на кафеаните ама моите решија да викаат гости баш во кафана, прво се лутев ама после сфатив дека мајка ми нема време да пречекува гости цело лето, затоа што навистина така прават, сакаат да дојдат ама ќе доаѓаат до август, вака си ги викнал сите на еден датум и завршена приказна. А што се однесува за трошењето пари на фустани и накити потполно се согласувам, и јас ќе ги искористам за други работи, се што сум купила е во граници на нормала |
|
Сите го сакаме она што не можеме да го имаме. Вистинските луѓе знаат да се помират со тоа...
|
|
Zaspana
Сениор Регистриран: 07.Март.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 429 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
хахаха
|
|
Цаци Галапчарот
Сениор Регистриран: 24.Јуни.2007 Локација: Byelorussian SSR Статус: Офлајн Поени: 955 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
sk kje slavu tj maturu
|
|
majstorce62
Сениор ... Регистриран: 23.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4251 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Монушка, границите на нормалата се еластични...
|
|
БИДИ СИ ГОСПОДАР НА СОПСТВЕНИОТ УМ
|
|
Monuska
Сениор Регистриран: 27.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2128 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Da vo pravo si, no vo odnos na primerot na IQ 40 000 za fustan e mnogu, mnogu, mnogu nad mojata normala... |
|
Сите го сакаме она што не можеме да го имаме. Вистинските луѓе знаат да се помират со тоа...
|
|
Eli
Сениор Регистриран: 30.Ноември.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1968 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ne ja sfakam maturata kako neso koj znae so..deka treba da trosam bogatstvo na garderoba,sminka i sl.Toa e stvarno ubav i znacaen moment za site srednoskolci ama pa da se kreva tolkava euforija,da se opsednuvaat site za oblekuvanje ..so znam bar ja taka ne go dozivuvam..sto po ednostavno i prirodno toa poubavo..
|
|
Quentin
Сениор Регистриран: 12.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 763 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Матурата е настан кој по дефиниција би требало да го означи созревањето на една личност. А наша практика со ваквиот шунд е да им го продолжуваме инфантилниот период на разгаленост на и онака распуштените тинејџери.
|
|
blagorodna
Сениор Регистриран: 16.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 568 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ја лично су против това толкај пари да са фрлаа и да се ставаа у борчој родителите за една ноч ама од друга страна и ми идит у прилог заш тогај имет најпојче работа за мене надградби на нокти, трепајци и шчо ушче не, све дур има таквија деца захтевни и родители шо незнаа да реча не, ако им је.
|
|
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
... pa ne se samo tinejdzerite krivi... mislam deka bajagi golema vina snosat i roditelite... aj da vidite shto pravat sega so polumaturite.. cekam den koga ke cueme deka se slavat i cetvrt maturite... |
|
RUSHKA
Сениор Регистриран: 28.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 2837 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Nepotrebno frlanje pari, cudno sto se slavi matura a koga ke zavrsat fakultet nisto
|
|
4ISTA SOVEST=MIREN SON
|
|
Biba_G
Сениор Непоправлив оптимист Регистриран: 18.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 13718 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Полуматурско,матурско и понекое дипломско славје...
Се’ е тоа убаво иако често знае и да се претера. Но,дали е вината само во тинејџерите и нивните родители?Пааа,не би рекла...Често се "виновни" и нашите баби,тетки,вујни и стрини на кои,и да има се каже дека нема да се слави,секогаш велат-"Aко вие не славите,ние ќе си дојдеме...".И после тоа,нормално е да си речеш-"Додека цело лето ќе ги чекам и пречекувам еден по еден,вака барем ќе ги пречекам на еден трошок!" |
|
Внеси реплика | страница 123> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |