|
Што е смислата на животот |
Внеси реплика | страница <1 9293949596 115> |
Автор | |
kejt-d-grejt
Сениор Регистриран: 05.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 6228 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Кога се дефинираат животните правила, не е добро да се анализираат примери. затоа што треба да се потпреме само на еден субјективен поглед
не е тоа добро - го носи разговорот во непродуктивна насока |
|
се' што е убаво во животот е поезија. сето друго е проза
|
|
ekszi88
Сениор In Love Регистриран: 10.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 7008 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Да научи човек дека и кога ќе го заебат да се осеќа добро со себе, да не потклекне. Море ајде...
|
|
Never apologize for being sensitive or emotional. Let this be a sign that you've got a big heart aren't afraid to let others see it. Showing your emotions is a sign of strength!!
|
|
pHp
Сениор Регистриран: 31.Август.2011 Локација: Rwanda Статус: Офлајн Поени: 1477 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Точно, зошто ме прави посреќен, ама алтруизмот ме дефинира како човек пајсер, тоа ти велам за мене. За неа, присуството на особи ја прават помека, поемотивна, во смисла, сите ја жалат, па и кај нејзе се јавува она чувство "Абе греота сум". Поентата ми е, (да избегам од примеров), дека не може личната среќа да се унифицира како смисла на живот, зошто низ историјата, сите знаеме, имаме еден куп примери на личности кои ја ЖРТВУВААТ СВОЈАТА ЛИЧНА СРЕЌА, за поголема ЦЕЛ! И токму тоа било смислата на нивниот живот. Многу е релативно, впрочем како што кажа и ти, секој си има своја смисла, секој сам си дефинира. Тоа и ми е поентата. |
|
Ние не сме човечки битија со духовно искуство, туку духовни битија со човечко искуство
|
|
kejt-d-grejt
Сениор Регистриран: 05.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 6228 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
нека потклекне, нека се одмори, па пак нека стане |
|
се' што е убаво во животот е поезија. сето друго е проза
|
|
ekszi88
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Абе више од потклекнување си ги оштетив колената
|
|
Never apologize for being sensitive or emotional. Let this be a sign that you've got a big heart aren't afraid to let others see it. Showing your emotions is a sign of strength!!
|
|
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Shto e toa ili koe e onoa shto ni kazhuva deka sme potkleknale ili ne sme potkleknale, deka sme dobile ili izgubile, deka sme vrednuvani ili ne sme vrednuvani... ?
Oti mene mi izgleda deka od toa zavisi dali kje se chuvtsvuvame zadovolni i srekjni ili obratno. Изменето од Messenger - 22.Декември.2011 во 17:35 |
|
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|
viktorija123
Сениор Nishto Posebno, tuku EDNO Регистриран: 04.Февруари.2010 Статус: Офлајн Поени: 7300 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
http://www.youtube.com/watch?v=N_N0oeg5ArA&feature=related
Ajde malu da zaboraime na smislata... koja sekako e ovoj mig |
|
There is no doer..... But if you have one, let him do self-inquiry.
|
|
pajser
Сениор kloshar Регистриран: 04.Март.2011 Локација: Lao People's Dem. Rep. Статус: Офлајн Поени: 13922 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
<> nishto posebno edno<> migot e samo treba so sebe i drugite da go spodelime i go prigrlime
|
|
nesluchajno ne veruvam vo sluchajnosti<>sekoja sluchajnost e kontrolirana
|
|
емил
Сениор зависник идивидовски Регистриран: 11.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 85186 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
да пијам и да сакам
|
|
ekszi88
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Sto e toa koe sto ni kazuva? Introekt! Ne e del od nas, nesto zemeno od drugite koe sme go zemale vo tekot na razvojot = introekt. |
|
|
|
pHp
Сениор Регистриран: 31.Август.2011 Локација: Rwanda Статус: Офлајн Поени: 1477 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Не го разбрав јас messi во смисла за интроектите, туку дека секој си има личен критериум, дали си вреднуван или не, дали си потклекнал или не. Пример, неверство. Некој го простува и смета дека не потклекнал (не го изгубил партнерот), некој не, зошто смета дека ако го прости, ќе потклекне (ќе го изгуби себепочитувањето и сл).
И следната реченица е токму она што сметам дека е смислата. Од тоа зависи дали еден ќе биде среќен или не. |
|
Ние не сме човечки битија со духовно искуство, туку духовни битија со човечко искуство
|
|
ekszi88
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Jas samo si dadov moe mislenje, ne go preveduvav postot na Mesi.
|
|
|
|
pHp
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Да, а јас само се надополнив на твоето мислење Ако ?
|
|
|
|
ekszi88
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Sekogas
|
|
|
|
Внеси реплика | страница <1 9293949596 115> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |