|
ЉУБОВНА ВРСКА СО ЛИЧНОСТ ОД РАЗЛИЧНА ВЕРА |
Внеси реплика | страница <1 7891011 18> |
Автор | |
аџија
Сениор Регистриран: 25.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 5474 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Што да кажеме на ова? Треба ли да продолжиме да грешиме, за Бог да стане уште поблагонаклонет спрема нас? Никако! Ние сме веќе мртви за гревот. Како би можеле тогаш да продолжиме да живееме во грев? Зар не знаете дека сите што се крстивме, идентификувајќи се така со Исус Христос, преку крштевањето „умревме“ заедно со Него? Кога се крстивме, ние „умревме“ и бевме „погребани“ заедно со Исус. Па како што Христос воскресна од мртвите преку величествениот небесен Татко, така и ние по крштавањето да зачекориме во еден нов свет живот.
Рим. 6:1-4 |
|
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
kalif
aren si denes? |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
khaleefah
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор "The Khilafah is Coming..." Регистриран: 25.Септември.2006 Статус: Офлајн Поени: 1115 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Fala mu na Allah sekogas dobar. Inace malce sum nervozen nesto
|
|
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
a so taka nervozen
kuj te nervira bre? |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
аџија
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Воопшто не е лесно кхалефах, тоа е само човечка измислица дека со дела можеш да го задоволиш Бога. Затоа Бог направил да биде толку тешко да човек мора да признае дека е ништо во споредба со Бог, и дека нема перипетија, амајлија, аџилак итн., што може да го направи и со тоа ќе го усреќи Бог. Инаку многу полесно ќе направам сто аџилаци, клањања итн., отколку да кажам искрено понизно „прости“... Тоа е човековата суета... Прашање до тебе: Што е тоа што му треба на Бог? |
|
khaleefah
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор "The Khilafah is Coming..." Регистриран: 25.Септември.2006 Статус: Офлајн Поени: 1115 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Gluposti .Zatoa nie mu pagame dole na Allah .Toa go imate vie.Covekova sueta.Za vas toa e nesto golemo da mu reces prosti a nie sekoj den mu se poklonuvame i mu pagame na zemja na Allah (svevisniot).Toa e razlikata megu vas i nas.I pokraj tolku malku raboti sto treba kaj vas pak nikoj ne ide bre ,nema vrska verata ,nikoj ne saka da veruva vo izmislici i nelogicki,sumljivi stvari.Ama koga ke go zapoznae ALLAH togas i klanjanje i adzijlak i cel imot go dava zaradi Islam a ako trba i svojot zivot. Imame nie duhovno polnenje koe vas vi nedostiga nazalost.I te molam postedi me od glupavi argumenti
|
|
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
kako be nemoze da go usrekji
pa jas go zasmejuvam sekoj den mi vika anakin e smesen |
|
|
|
аџија
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Не одговори на прашањето: Што му треба на Бога? Разликата меѓу нас и вас е небо и земја. Toa e факт. Се сложуваме. Особено што вие мислиите дека Бога го задоволувате со безвезни вртења, фрлања камења, клатења итн., како да тој не е Бог над се. На него најважно му е човековото срце. Полесно му е на човек да плати за да се спаси, отколку да верува, бидејќи за да верува треба да живее според таа вера... Кај вас е поважно да се исклатиш 5 пати во денот, а после тоа пиј, разврат, убивај, што гот ти текне... И за крај, прочитај малце по енциклопедии да видиш која е најголема вера во светот, и во која вера има најмногу обратеници пред да истресеш уште некој аргумент од ризницата на пропагандни материјали во кои се уште веруваш како мало дете... Мислам знам дека те боли тоа што зет ми конвертирал, ама тоа е реалноста. Има луѓе што размислуваат со своја глава и срце кефала и не веруваат во се што им се сервира како роботи. |
|
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
znaete so me nervira tuka na temive
ne deka sekoj si ja saka svojata religija nego sto se sereme na drugata |
|
|
|
oblachinja
Сениор Регистриран: 12.Март.2006 Локација: United Kingdom Статус: Офлајн Поени: 4990 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
POTPOLNO SI VO PRAVO,TOA SE OBIDUVAM I JAS DA IM KAZAM
|
|
|
|
khaleefah
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ova ti bese mnogu pametno anakine.Ama nevazi zamene zatoa sto sum otvorel mnogu temi i postovi kade zboravam za Islam.Jas do sega milion pati gi predizvikav daj be otvorete tema zboruvajte za vasata vera da videme, da videme nesto interesno od biblijata.Se nesto samo Islamot im e interesen.Da videme sto ke bide koga nie ke se povleceme od forumov skoro.Togas sto ke diskutiraat
|
|
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
znes sto mislam jas verata pred se treba sto povekje da se veruva vo srceto a pomalku da se zboruva so ustata zatoa ne gi sakam diskusiite za verata |
|
|
|
аџија
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Епа зборуваме кефала, ама секој пат од твоја страна има зборови како глупости, безвеза и др. работи што не се цитирање... Ако не се сложуваш твое право, ама кој твоите постови ги нарече глупи? Погрешни да, но глупави??? Не се прави невина жртва кога на овој форум си еден од главните провокатори на конфликти и омраза.
|
|
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
kako nevazi za tebe koga zboruvas idiotstini 1. kje me sakas odkako kje stanam musliman--- abe od kade znaes so covek sum 2. poim terorist ti pravi custva gordost 3. so pa treto malku li e ova |
|
|
|
Внеси реплика | страница <1 7891011 18> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |