|
Дали Бог се огрничува само на БИБЛИЈАТА |
Внеси реплика | страница <1 7891011 17> |
Автор | ||
Maran Ata
Сениор Регистриран: 29.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 3669 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ова твој коментар е офф топик, а сеуште не добив одговор од каде ти се информациите за Јероним и останатото? |
||
+ Љубовта покрива многу гревови +
|
||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ochekuvash od mene povtorno da gi preprochituvam vash*te komenari i da se uvidam deka ti nikade ne si menuval ime i nikade ne si odel nadvor temata? A dali za tebe pretstavuva menuvanje ime - "Маранатке" ? I dali diskutiranjeto za znachenjeto na nikot Maran Ata spagja vo temata "Дали Бог се огрaничува само на БИБЛИЈАТА" ili e nadvor od nea? |
||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||
ahmar1
Сениор Регистриран: 29.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 712 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Значи вака да резимирам......
Библијата паднала од небо,сите апостоли имале многу примероци кои им ги давале на сите свои слушатели. Доказ за ова?! па нели нормално последниот стих од откровението..(какво е тоа глупо прашање на крај краева?!) Е сега гоооолема работа ако откровениеето е напишано пред еванглеието по Јован и дека не била канонизирана Библијата како таква. Гооооолема работа што тука православните мора да копаат по цел интернет за да најдат неправославен доказ дека случката со жената фатена во прељуба е додадена подоцна.... Ма гоооооолема работа што идоло(sola scriptum)поклоницине на сето тоа(ако нели прочитаат воопшто нели,па затоа морав бавно да пишувам зашто некои од нив знам дека бавно читаат..)велат: лажете!! и тоа без никави контра докази за тоа. навистина хартијата трпи се Изменето од ahmar1 - 11.Ноември.2009 во 10:42 |
||
Илја дин,Илја бил ел Месија+++
нема друга вера освен правоверната,Христос е Месијата+++ |
||
ahmar1
Сениор Регистриран: 29.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 712 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Кога стаса времето и Месинџер да ти дава шах мат (и тоа библиски!!) мислам дека треба да си ја преиспиташ верата Евангелосе. |
||
Илја дин,Илја бил ел Месија+++
нема друга вера освен правоверната,Христос е Месијата+++ |
||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
аhmar1, се обложувам дека од сега па натаму моето име ќе го спомнуваш во секој втор коментар coz I'm your sweetest nighmare
Јас со месинџер воопшто не ни играм шах на оваа тема за тој да ми даде мат. Но со тебе играм и веќе ти дадов шах со мојот предходен коментар укажувајќи ти на тоа дека случката со Исус и блудницата не е напишана најрано во 9ти-12ти век како што ти тврдиш, туку уште на почетокот на 5ти век, а е спомната и пред тоа индирекно со што е потврдено нејзиното постоење во ранохристијанските манускрипти. Така што ти си веќе шах и тоа веќе 12 саати. Доколку не мрднеш потег во следниве 12 саати, по се изгледа си мат
|
||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
||
Maran Ata
Сениор Регистриран: 29.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 3669 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ahmar го пофали Месинџер, а овој види го, пак почна сам да се фали. Па кога нема кој да те фали дека си „најдобар познавач на христијанството“ затоа што во последно време бисер до бисер нижеш и се брукаш, дај шта даш, макар и самофалање. А ти воопшто никакви докази не приложи туку неколку пати го избегна прашањето: ОД КАДЕ ТИ СЕ ТИЕ ИНФОРМАЦИИ ЗА ЈЕРОНИМ И ДЕКА ТАА СЛУЧКА СЕ СПОМНУВА И ПРЕД 9ти-12ти век???? |
||
+ Љубовта покрива многу гревови +
|
||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Малечка, јас ќе му ги пишам изворите на ахмар1 (вечер, затоа што сега сум на работа), а ти не туку ми поставувај прашања затоа што и самта си свесна дека заостануваш едно бајаги прашања пред мене. Два пати повторив и пак ќе кажам: Форумов е наменет да ДИскусија каде што соговорниците наизменично се прашуваат и одговараат, а не едниот да изиграва водител на шоуто и само да поставува прашања, а другиот демек гостин и должен да одговара.
|
||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
||
Tetratka
Сениор Регистриран: 25.Септември.2008 Локација: дрвара Статус: Офлајн Поени: 5153 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Дури и да е така, СИТЕ ДОБРО ЗНАЕМЕ ДЕКА АПОСТОЛИТЕ ВО 5-ТИ ВЕК ВЕЌЕ ОДАМНА БИЛЕ ПРЕСЕЛЕНИ КАЈ ГОСПОДА... Ова навистина е смешно - останува уште да кажеш дека АПОСТОЛИТЕ (кои живееле 1-2 век) ЈА НАПИШАЛЕ СЛУЧКАТА ВО 5-ТИ...
и во Тој случај да прашам - кој е ШАХ - МАТ? п.с. сам кажа дека тоа не е напишано од апостолите |
||
за секој случај - користете ГРОМОБРАН!!!
|
||
repetitor
Нов член Регистриран: 01.Ноември.2009 Статус: Офлајн Поени: 31 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ова почнува да станува интересно, затоа гледајте да не бегате од темата. Евангелос со ..... ако даде "одговор" на се, мисли дека одговорил правилно и дека одбранил некој негов став,а колку што јас читам гледам дека само се побиваат себеси овие sola scriptum(иве). Тетратка не е рано за шах мат ,ама ај ако може тоа покасно ,зашто сега жално е да се прекине во интересното,и со секоја нова страна има нови бисери. одиме понатака сакаме уштееее ! Editirano od Messenger: Zamolen si da ne koristish derogativni termini za chlenovite. Ovoj pat go izbrishav inkriminiraniot zbor, no ako se sluchi povtorno, kje go izbisham celiot komentar. Изменето од Messenger - 11.Ноември.2009 во 21:03 |
||
KINGDAVID
Сениор Solomon's father Регистриран: 09.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 9420 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Sekoj napad na Biblijata od strana na bilo kogo , POSEBNO od onie sto se izjasnuvaat kako HRISTIJANI mu odi vo prilog na Gavolot. P.S. Sega gledam zosto moite prijateli monasi slabo ja poznavaat Biblijata i ne znaat koj stih kade se naogja. KATASTROFA! Covek uci nesto novo sekoj den. . . |
||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
S'e dodeka veruvash oti sekoj napishan zbor vo Biblijata e diktiran lichno od Boga kje veruvash i deka sekoj eventualen komentar vo vrska so nea e bogohulen. Za ova vekje nekolku pati sme diskutirale, no sepak, ti si imash pravo da si veruvash vo onoa sto sakash da si veruvash. |
||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||
DDarko
Сениор Миротворец Регистриран: 14.Мај.2009 Статус: Офлајн Поени: 4356 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Диктиран стих се разбира дека нема, мислам има, но не секој од Бога, нели имаше и од момчето што го прашуваше Исус што треба да направи за да се спаси... Но каде има стих кој не е буквален во Библијата? |
||
KINGDAVID
Сениор Solomon's father Регистриран: 09.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 9420 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Brate messi, ne rekov deka sekoj zbor e diktiran od BOG, no tocno e deka SE sto stoi vo Biblijata e dozvoleno od BOG. Toa e moe mislenje, sepak. I stojam zad ova sto go rekov, deka, sekoja izjava deka Biblijata ne e Sveto Pismo, ili inspirirana Bozja Rec , mu odi na prilogot na Gavolot . Toj sto izjavuva takvo nesto neka ne se narekuva Hristijanin. P.S. Ovde ne mislam na tebe brat messi, ti si imas svoe veruvanje vo vrska so ISUS . Pozdrav! |
||
Messenger
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Me intereisra kako dojde do ova tvrdenje, deka s'e sto e napishano vo Biblijata e dozvoleno od Boga? |
||
|
||
Внеси реплика | страница <1 7891011 17> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |