|
ШЕГИ (само за напредни верници/неверници) |
Внеси реплика | страница <1 678910 13> |
Автор | |
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Pozajmeno od sestrinskiot podforum Забава : Штосеви, вицеви...
По брачна церемонија Гошо го прашува попот: - Колку ви должам? - Ние не земаме пари, но може да оставите донација за црквата. - Колку? - Па, според убавината на невестата. Гошо вади 10 денари и ги дава на попот. Попот вади од џебот железни пари: - Еве ви кусур!!! |
|
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Pozajmeno od sestrinskiot podforum Забава : Штосеви, вицеви...
Си бил еден полицаец и влегува во црква. Таму почнал да ги дува сите свеќи и иди попот и му вели: Што правиш бе зошто ги дуваш сите свеќи? А полицаецот му рекол: Е како да не дувам кога денес ми е роденден! |
|
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|
Tiggy Vicious
Сениор Consume. Be silent. Die. Регистриран: 27.Октомври.2009 Статус: Офлајн Поени: 6238 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Оди наркоман во цркав и му вика на попот:
-Нинџа, јака ти е гајбава, само малку постерите ти се избледени. |
|
What the hell is going on?
-The cruelest dream, reality |
|
viktorija123
Сениор Nishto Posebno, tuku EDNO Регистриран: 04.Февруари.2010 Статус: Офлајн Поени: 7300 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
EVE KAKO SE ZAPOCHNALO,
Adam se shetal po rajskata gradina i se pochuvstvuval mnogu osameno. Shto ti e?- go prashal Bog Adam mu rekol deka mu treba nekoj so kogo kje mozhe da razgovara. I Bog mu vetil deka kje mu napravi eden sopatnik i toa kje bide zhena. -Zhena koja kje ti gotvi i pere. -Zhena koja kje ti ragja deca i nikogash nema da bara da stanuvash nokje i da se pogrizhish okolu niv. -Zhena koja kje se slozhuva so tebe vo tvoite odluki i nema da ti prigovara. -Nikogash nema da i bide teshko da ti priznae deka ne bila vo pravo. -Sekogash kje te fali! -I NIKOGASH kje nema glavobolka. Adam go prashal Boga- A kolku kje me chini edna takva zhena? Bog mu odgovoril:- Edna raka i edna noga. Togash Adam mu se obratil: A SHTO MOZHAM DA DOBIJAM ZA EDNO REBRO? Изменето од viktorija123 - 15.Февруари.2011 во 18:37 |
|
KINGDAVID
Сениор Solomon's father Регистриран: 09.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 9420 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
SOLI DEO GLORIA
|
|
vanesa
Сениор Регистриран: 19.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 1588 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Mlad brachen par odluchil da se vencha.No doagja do nesrekja vo koja zaginuvaat dvajcata pred venchavanjeto.I sega tie se vo rajot i go prashuvaat Sv.Petar dali e mozhno nekako da se venchaat, oti toa mnogu im znachi.Sv.Petar im rekol deka do togash nikoj ne se venchaval vo rajot ama ako tolku im znachi togash da odat kaj Bog i da go prashaat.Bog im rekol da pochekaat 5 godini i potoa da mu se javat.
I pominale 5 godini.....tie povtorno kaj Bog, a Bog im rekol da pochekaat ushte 5 godini i togash kje bide se gotovo.Pominale ushte 5 godini i tie odat kaj Bog i toj vika: Mozhe!Kje ima venchavanje, jas chastam! I ete zhiveele tie taka srekjno nekolku godini, pa pochnale kavgi i vekje ne mozhele da se podnesuvaat i pak odat kaj Bog za da baraat razvod.Bog im rekol: -Mi trebaa 10 godini za da najdam pop vo rajot.. Shto mislite kolku kje mi treba da najdam advokat? |
|
KINGDAVID
Сениор Solomon's father Регистриран: 09.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 9420 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
SOLI DEO GLORIA
|
|
viktorija123
Сениор Nishto Posebno, tuku EDNO Регистриран: 04.Февруари.2010 Статус: Офлајн Поени: 7300 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Vazhno soopshtenie: Zaradi recesija se gasi svetloto na krajot od tunelot. Potpis: BOG |
|
There is no doer..... But if you have one, let him do self-inquiry.
|
|
alf
Сениор Регистриран: 15.Септември.2009 Статус: Офлајн Поени: 631 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
.
Изменето од alf - 19.Септември.2011 во 09:08 |
|
viktorija123
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Eden chovek se davel vo more... Pominal eden brod i mu ponudil pomosh, a toj:"Ne , mene Bog kje me spasi." Posle nekoe vreme pominal drug brod, no odgovorot bil ist:"Ne, mene bog kje me spasi." I taka, chovekot se udavil i otishol kaj Boga da se zhali... "Jas mislev deka Ti kje me spasish!" A BOG:"Pa neli ti isprativ duri DVA broda, glupaku..." |
|
There is no doer..... But if you have one, let him do self-inquiry.
|
|
spiros
Сениор Регистриран: 28.Јули.2008 Локација: На пат Статус: Офлајн Поени: 4490 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
На интерконтиненталната линија за Њујорк, во авионот - до прозорот - седи мајчица Љубица, која тргнала за америка првпат да го види своето првородено внуче, ... тивко читајќи во Светото Писмо и одвреме навреме со чудење погледнувајќи во големото “море“. На седиштето до неа седи еден високо вообразуван господин - “американец“ - со македонско потекло, кој на кратко прекинува да ја џвака мастиката и на македонски (со американски акцент) ја прашува мајчица Љубица: - “Госпојооо, што е тоа што читатеее? - Свето Писмо читам, синко, ... Библија! (му одговара таа) - Зарррем во вррреме на интерррнет и авиони, вие се'уште им верррувате на тие приказки? (ја прашува тој) - Верувам, синко, верувам! - А што точно читате сега, госпојооо? (смешкајќисе прашува тој лукаво) - Книгата за Светиот пророк Јона, синко! (му кажува мајчица Љубица) - Зарем верррујете на тоооа дека Јона навистина бил 3 дена во стомаот на китооот и успеал да преживеее? (прашува тој со отворена насмевка на лицето) - Верувам, синко, верувам! (одговара мајчето) - А, како е можно тоа госпојооо? - Незнам синко, но кога ќе одам во рајот ќе го прашам! - А што ако воопшто не е во рррај, госпојооо? - Тогаш синко ти ќе го прашаш во пеколот ! (одговорила мајчица Љубица и си продолжила блажено да чита понатака) Изменето од spiros - 14.Мај.2011 во 00:39 |
|
Through the Blood of His Grace,
we are Forgiven and Free, in Time & Eternity! БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...! |
|
Templarius
Сениор Регистриран: 12.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2754 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Lele Brate Spirose ama e smeshna shegava se skinav od smeenje - bravooooooooooooo dosega ne sum slushnal nishto posmeshno.
покелот i мајчица Љубица ti se eptem na mesto |
|
Give me your secrets
Bring me a sign Give me a reason To walk the fire See another dawn Through our son's eyes You give me a reason To walk the fire. |
|
spiros
Сениор Регистриран: 28.Јули.2008 Локација: На пат Статус: Офлајн Поени: 4490 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Навистина ? Баш ме радува што успеав барем еднаш да те насмеам! Грешката е поправена. Се надевам дека со тоа нема да ти го намалам задоволството. |
|
Through the Blood of His Grace,
we are Forgiven and Free, in Time & Eternity! БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...! |
|
Majkl
Сениор Регистриран: 20.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 3019 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Внеси реплика | страница <1 678910 13> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |