IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - ОМИЛЕН СТИХ ОД МОЈАТА СВЕТА КНИГА
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

ОМИЛЕН СТИХ ОД МОЈАТА СВЕТА КНИГА

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 56789 22>
Автор
Порака
Секташ Кликни и види ги опциите
Група
Група
Лик (аватар)

Регистриран: 28.Октомври.2007
Локација: Israel
Статус: Офлајн
Поени: 78
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Секташ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Октомври.2007 во 01:39
Те славам,Татко,Господару на небото и на Земјата,што им го откриваш на скромните она што си го скрил од оние кои се сметаат себе за мудри и учени.   Матеј 11:25
.......Тој е челник на назаретската секта. Дела 24:5
Кон врв
Секташ Кликни и види ги опциите
Група
Група
Лик (аватар)

Регистриран: 28.Октомври.2007
Локација: Israel
Поени: 78
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Секташ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Октомври.2007 во 13:52

Дојдете кај Мене сите вие кои сте изморени и натоварени со тешки бремиња,Јас ќе ве одморам.  Матеј 11:28

.......Тој е челник на назаретската секта. Дела 24:5
Кон врв
EvAngelos Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Регистриран: 28.Февруари.2007
Поени: 9913
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Ноември.2007 во 02:45
"Зашто Јас ги знам Своите замисли за тоа што имам намера со вас - зборува Господ - замисли за мир, а не за несреќа: да ви дадам иднина и надеж.
Тогаш ќе Ме повикувате, ќе доаѓате кај Мене, ќе Ми се молите, и Јас ќе ве слушам. Ќе Ме барате и ќе Ме најдете, зашто ќе Ме барате со сето свое срце. "

Еремија 29:11-13

Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
Кон врв
maria_magdalena Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Регистриран: 25.Октомври.2007
Поени: 8706
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Ноември.2007 во 16:09

Psalm 22

Gospod e Pastir moj, nisto nema da mi nedostasuva.

On me pase na plodni pasista i me vodi na tihi vodi,

ja potkrepuva dusata moja, me vodi po patot na pravdata zaradi imeto Svoe.

Koga bi trgnal po dolinata na smrtna senka, nema da se isplasam od zloto, zasto Ti si so mene, Tvojot zezal i Tvojata palka me uspokojuvaat.

Si prigotvil za mene trpeza na ocigled na neprijatelite moi, si ja pomazal glavata moja so elej, i casata Tvoja me napojuva so blazenstvo.

I milosta Tvoja taka da me pridruzuva preku site denovi na mojot zivot, i jas ke prestojuvam vo domot Gospodov mnogu dni.
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Ноември.2007 во 16:12
Jovan 10:11

Jas sum dobriot Pastir, i gi znam Moite i Moite me znaat Mene...
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Ноември.2007 во 16:20

Tesko e da se izdvoi omilen stih koga se site omileni, no na nekoj pocesto se navrakam zavisno kako se osekam, eden takov e i Jovan 14:27:

"Mir vi ostavam, mirot Svoj vi davam, Jas vi go davam ne kako sto go dava svetot. DA NE SE PLASI SRCETO VASE NITU DA SE BOI!
Кон врв
Hanibal_King Кликни и види ги опциите
Група
Група
Лик (аватар)

Регистриран: 01.Ноември.2007
Поени: 61
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Hanibal_King Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Ноември.2007 во 18:03
ke ve zamolam da ne pisuvate iminja kako marija magdalena ili  drugi svetiteli ili Gospod.
Zaprasajte se dali ste ednakvi so  Niv.

A za stihot:ima mnogu ama eve eden:

Da imam prorocki dar i da gi znam site tajni, da gi imam site znaenja za site raboti, a i taka silna vera sto i planini da pomestuvam, - ako LJUBOV nemam nisto ne sum.(1 Kor.13,2)

Cela glava e Ubava za citanje i razbiranje cela e posvetena na ljubovta!

13 glava
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Ноември.2007 во 00:19
[QUOTE=Hanibal_King]ke ve zamolam da ne pisuvate iminja kako marija magdalena ili  drugi svetiteli ili Gospod.
Zaprasajte se dali ste ednakvi so  Niv.[/QUOTE]

Со Господ не сме еднакви, но со обичните луѓе како Марија од Магдала сме апсолутно еднакви. Марија е наша сестра по вера (дококлу си христијанин), а пред Бог сите сме исти, без разлика дали нашето име се наоѓа или не запишано во Библијата.
Се извинувам за оф-топик коментарот.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Ноември.2007 во 00:23
maria magdalena, еве ти еден динамичен превод на преубавиот псалм што ти го наведе. Се надевам ќе ти се допадне среќа

ПСАЛМ 22 (23)

ГОСПОД е добриот Пастир
(Давидов псалм)

ГОСПОД е мојот Пастир,
ништо не ќе ми недостига!

На зелени ливади ме успокојува,
крај тивки води ме поведува,
душата ми ја заживува.

По патеките на праведноста ме води,
заради Името Свое.

Па и низ долината на смртната темнина да одам
- од злото нема да се плашам,
зашто Ти си со мене.
Твојата палка и Твојата тојага
се спокојство мое.

Приготвуваш пред мене трпеза да стои,
пред очите на душманите мои!
Миро ми излеваш врз главата,
а мојата чаша се прелева!

Да, добрина и љубов ќе ме следат
низ сите дни на мојот живот;
и јас ќе живеам во Домот ГОСПОДОВ
во век и веков!

Кон врв
Група
Група
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Hanibal_King Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Ноември.2007 во 02:20
Te citam evAngelos i me razocaruvas kako moze covek da se sporedi so svetec.
Marija Magdalena e svetitelka alo!!!!!!
BOGOSLOV
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Ноември.2007 во 02:31
Originally posted by Hanibal_King Hanibal_King напиша:

Te citam evAngelos i me razocaruvas kako moze covek da se sporedi so svetec.
Marija Magdalena e svetitelka alo!!!!!!

Марија Магдалена била блудница од која Христос изгонил седум демони. Таа воопшто не светела и немала никаков ореол околу главата. Таа била обична жена, обичен човек. Ниту имала кријла, ниту зборела ангелски. Била грешница како и сите нас и како таква била исто толку зависна од Христовата жртва како и секој од нас.
Се разбира зборам од аспект на Новозаветните документи, а за информации од други новокомпоновани извори, тоа е веќе друга работа - белетристика.
Кон врв
Група
Група
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Hanibal_King Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Ноември.2007 во 02:42
sega jas treba tebe da ti recam koe oddelenie si taka?
ili potocno DA NE SI ZABAVISTE?
Ako nekoj e svetec toa ne znaci deka sveti i ne nosi oreol nad glava ok?
Oreolot se crta na ikona za da se znae deka covekot e svetec i deka toa sto e nacrtano e vsusnost lik na svetec a ne obicen portret.
Gospod Isus Hristos navistina izbrkal sedum demoni od nea ama taa posle mu se predala nego a koga covek ke ostavi se za da bide so Hrista togas toj e svetec.
Neli si slusnal deka od kriminalci i od ubijci stanuvale svetiteli.Toa e taka zatoa sto tie iskreno se pokajale za svoite greski i go prifatile Hrista za svoj pat.Neli si procital vo Evangelijata deka razbojnikot na krstot se pokajal i Gospod Isus Hristos mu rece:"Uste denes ti ke bides so mene vo Rajot".
BOGOSLOV
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Ноември.2007 во 03:04
Зборот "светец" го нема во Библијата, а "свети" се наречени сите во кои пребива (живее) Светиот Дух. А оној пак кој го нема Светиот Дух не е христијанин. Значи, согласно Бибијата, сите христијани се свети т.е. осветени преку Христос.

Сите сме едно во Христос. Во Него нема ни Јудеец ни Грк, нема веќе ни роб ни слободен, нема веќе ни машко ни женско, зашто вие сите сте едно во Исус Христос. (Галатјаните 3:28)

Бог е твој Небесен Татко исто толку колку што е и на Марија Магдалена, затоа таа ти е сестра, ни погоре од тебе, ни подоле од тебе, се разбира доколку си христијанин.
Кон врв
Pravoslavie Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Регистриран: 07.Октомври.2005
Локација: Macedonia
Поени: 1732
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Pravoslavie Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Ноември.2007 во 09:24
Господ Исус Христос кажа:
„По ова сите ќе познаат дека сте Мои ученици - ако имате љубов меѓу себе!" (Евангелие според Јован 13:35)
Да погледнеме околу нас, таму има МНОГУ СТРАДАЛНИЦИ. Да им помогнеме!
Оди на подфорумот Хуманост на дело
Запамети, ЉУБОВТА ДЕЛОТВОРИ!!
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 56789 22>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,266 секунди.