![]() |
|
ЉУБОВНА ВРСКА СО ЛИЧНОСТ ОД РАЗЛИЧНА ВЕРА |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 56789 18> |
Автор | |
maja ![]() Сениор ![]() ![]() Убавицата и ѕверот Регистриран: 28.Мај.2005 Локација: Italy Статус: Офлајн Поени: 13127 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
[IMG]http://img140.imageshack.us/img140/2444/2csa0.gif">[IMG]http://img20.imageshack.us/img20/3669/zt6uzj6n8sin4.gif">
|
|
![]() |
|
anakin ![]() Сениор ![]() ![]() Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
![]() a sabotarka? a hari krishnjaknka? |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
![]() |
|
maja ![]() Сениор ![]() ![]() Убавицата и ѕверот Регистриран: 28.Мај.2005 Локација: Italy Статус: Офлајн Поени: 13127 |
|
|
[IMG]http://img140.imageshack.us/img140/2444/2csa0.gif">[IMG]http://img20.imageshack.us/img20/3669/zt6uzj6n8sin4.gif">
|
|
![]() |
|
cecka ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 04.Февруари.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 4011 |
Maja..potpolno se solasuvam so tebe... moze da druzime...i se...ama....
sin mi pred nekolku godini...dodeka bese srednoskolec...ucese vo privatna gimnazija.... premnogu se ,,druzese,, so edna devojka.... muslimanska veroispoved...obicno se mi kazuva...ama za nea nisto.... slusav koga se dogovaraat za izleguvanje.... koga go barase na telefon... devojceto poteknuva od mosne dobro, moderno i premnogu situirano semejstvo.... preubava....pametna......ama mi padna kamen od gradite koga maturirase i koga taa zamina vo Amerika na studii....
moze i jas togas preozbilno ja svativ taa vrska....ama celo vreme kako da imav kamen na dusata.......
Me mozam da kazam dali bi odobrila vakva vrska, koj mene me prasuva..... ama nema ni najmalku da mi e seedno....
Se trudam decata da gi vospitam da nemaat predrasudi po vesrka osnova...no sekogas im ukazuvam na toa koi se negativnite raboti koga ke se ,,pomesaat,, rabotite... ne e se taka rozevo kako na pocetokot koga mozebi ljubovta e mnogu jaka.... ima raboti i razliki...koi postepeno i nea ke ja razorat Изменето од cecka - 12.Ноември.2006 во 22:15 |
|
![]() |
|
oblachinja ![]() Сениор ![]() Регистриран: 12.Март.2006 Локација: United Kingdom Статус: Офлајн Поени: 4990 |
Jas najmnogu sakam da e pravoslaven makedonec...ako nekoj gi slusha roditelite...nie ukazuvame,nasochuvame,no nemozeme da reshime
Da dopolnam..tinejdzerkata prashuva odma zashto ne protestant kako Boris Trajkovski ![]() Изменето од beleg - 12.Ноември.2006 во 22:25 |
|
|
|
![]() |
|
аџија ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 25.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 5474 |
Дали би „дозволиле“? Мислам дека прашањето прејудицира дека до родителите дали ќе дозволат или не... Во реалност, всушност, родителите можат само да се согласат или не, а децата најчесто ќе го направат тоа што го наумиле.... Значи да потсетам, дека во христијанската етика секој има слободна волја. Секако на детето ќе му укажеш дека сметаш дека тоа не е во ред, но одговорноста и одлуката ОСТАНУВА НЕГОВА/НЕЈЗИНА... Никого со сила не смееме да го присилуваме... А сега, ако прашањето е дали би се согласил, би се согласил да стапи во брак со било кого, ако партнерот ја прифати христијанската вера со искреност (значи не само како некоја глума). Во поинаков случај, не би се согласил, иако тоа не значи дека ќе се одречам (не дај Боже!). Детето засекогаш ќе остане твое и треба да го сакаш по секоја цена... Пис, лав енд Џизс Крајст ![]() Изменето од аџија - 05.Март.2007 во 12:28 |
|
![]() |
|
khaleefah ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() "The Khilafah is Coming..." Регистриран: 25.Септември.2006 Статус: Офлајн Поени: 1115 |
Adzija moze da mi kazes od koj kraj poteknuva? Bi te zamolil samo.Nemoj da se plases nema da go suredam
![]() |
|
![]() |
|
аџија ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 25.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 5474 |
Ти од кој крај си, не се секирај, нема да те суредам ![]() Изменето од аџија - 05.Март.2007 во 12:28 |
|
![]() |
|
Boogie ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Модератор ![]() ![]() Слобода или Смрт Регистриран: 26.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 10652 |
Чекај зошто нема да биде искрен Христијанин па нели сите муслимани во македонија биле христијани па сега се искрени муслимани
|
|
![]() |
|
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор ![]() ![]() "The Khilafah is Coming..." Регистриран: 25.Септември.2006 Статус: Офлајн Поени: 1115 |
Ako ne sakas da mi odgovoris na prasanjeto samo kazi ne sakam.Ne mora da preciziras selo samo kazi STRUSKI,KICEVSKI ,REKANSKI...?
I ne mi odgovaraj so prasanje
|
|
![]() |
|
Ако не сакаш да одговориш на прашањето, само кажи не сакам... Не мора да прецизираш село, само кажи Струшки, Кичевски, Рекански...?
|
|
![]() |
|
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Dobro be ubav eve ke ti kazam od Struski kraj sum, ke kazes sega? |
|
![]() |
|
...
![]() Изменето од аџија - 05.Март.2007 во 12:22 |
|
![]() |
|
Boogie ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Модератор ![]() ![]() Слобода или Смрт Регистриран: 26.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 10652 |
Чекај зошто нема да биде искрен Христијанин па нели сите муслимани во македонија биле христијани па сега се искрени муслимани. Ај одговори и на ова пошто мислам дека ти е голема грешка |
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 56789 18> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |