IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - Божиот јазик во ИСЛАМОТ
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Божиот јазик во ИСЛАМОТ

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 567
Автор
Порака
MUSLIMA_1 Кликни и види ги опциите
Група
Група
Лик (аватар)

Регистриран: 18.Септември.2011
Статус: Офлајн
Поени: 83
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај MUSLIMA_1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Октомври.2011 во 22:28
Originally posted by Messenger Messenger напиша:

MUSLIMA_1, chitaj povnimatelno i koncentriraj se na napishanoto...

Originally posted by MUSLIMA_1 MUSLIMA_1 напиша:

100000% sum sigurna toa ne biile Sunni, pravite ehli sunna jemad, ne ubivaat zeni deca i stari lugje nemokni

Originally posted by spiros spiros напиша:

од сунистичка рака ми беа убиени еден другар и еден пријател (двајцата млади момчиња), коишто нити беа вооружени, нити тепале, нити убивале, нити силувале, ...!

Spored tvojata replika izlaga deka go podrzhuvash spirosa...

ne pozdruvam nikoj ako dobro go znaes islamot, k*ranot zabranuva da se ubivaat zeni i deca, a islamot k*ranot,dozvoluva borba protiv tie koj ke te napadnat, da ti citiram eden k*ranski ajet, ja ejjuhel lezine amenu ju katilu fise bilillah o vie koj veruvate borete se protiv nevernicite no nemojte zeni i deca da ubivate,  jas ne gi pozdruvam tie muslimani koj ubivaat zeni i deca, a pravite muslimani koj go sledat k*ranot i Allahoviot serijat 10000% sum sigurna deka ne ubivaat zeni i deca a tie sto ubile tamo nekoj sto spomnal sigurno ne se muslimani tuku kafiri sto ne go znat serijatckiot propis vo islamot.
Jevreji govore: "Uzejr je - Allahov sin", a kršćani kažu: "Mesih je - Allahov sin."* To su riječi njihove, iz usta njihovih, oponašaju riječi nevjernika prijašnjih -
Кон врв
Tetratka Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 25.Септември.2008
Локација: дрвара
Поени: 5153
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Tetratka Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Октомври.2011 во 22:39
Муслима, а дали к*ранот ги толерира различностите, и дали нашата дискусија е “атак врз исламот“...

Значи треба да те разберам дека утре може да ме убиеш што го критикувам исламот...збунетост

колку жално и понижувачко ...тага
за секој случај - користете ГРОМОБРАН!!!

Кон врв
spiros Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 28.Јули.2008
Локација: На пат
Поени: 4490
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај spiros Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Октомври.2011 во 22:44

Муслима1, се’уште потполно и докрај не ја познаваш идеологијата и праксата за која (веројатно добронамерно) се заложуваш!

100000% sum sigurna toa ne biile Sunni, pravite ehli sunna jemad, ne ubivaat zeni deca i stari lugje nemokni, nitu siluvaat nit nisto,toa sigurno bile nekoj kafiri sto ne go znaele islamot,ama ke si go platat toa vo dzehennem,ako bile muslimani tesko niv
zasto ni jas ne pozdruvam da se ubivaat deca i zeni bilo od koja religija duri i od mojata da se neka se prokleti ako toa go pravat, makar i moj roden brat da e ama ne mi se veruva deka dobrite muslimani toa ke go naprava, osven ako ne se siij alevij sufij od tie sekti sve moze da se cuje i da se vidi,

Муслима1, убијците не потекнуваат од суфистичката традиција туку од сунистичката - Совршениот БОГ нека им се смилува и нека им ја одкрие ними (и на сите луѓе) Тајната на Љубовта БОЖЈА во Христа !

Амин!

Изменето од spiros - 08.Октомври.2011 во 22:45
Through the Blood of His Grace,
we are Forgiven and Free,
in Time & Eternity!

БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...!

Кон врв
Група
Група
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај MUSLIMA_1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Октомври.2011 во 22:45
Allah zabranil da se ubiva nevin covek,a jas mozam da go branam islamot so miroljubiv muabet, Allah veli vo k*ranot ikre fi dini islam: vo islamot nema prisila.
Jevreji govore: "Uzejr je - Allahov sin", a kršćani kažu: "Mesih je - Allahov sin."* To su riječi njihove, iz usta njihovih, oponašaju riječi nevjernika prijašnjih -
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај spiros Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Октомври.2011 во 22:58

Allah zabranil da se ubiva nevin covek,a jas mozam da go branam islamot so miroljubiv muabet, Allah veli vo k*ranot ikre fi dini islam: vo islamot nema prisila.

Со покасните сури кои ја хранат омразата кон сите оние кои (дури и од оправдани причини) не го прифаќаат кyраишкиот крвав пророк како вистински, тие сури ја губат својата првобитна релевантност и служат за полирање на имиџот!

лажниот пророк мухамед своерачно убивал стотици луѓе кои не сакале да му се покорат, да го признаат за вистински и да ја следат неговата идологија, а некои меѓу своерачно убиените биле деца на кои штотоку почнале да им раснат влакна на одредени интимни места ...!

Сваќаш ли сега од каде потекнува агресивноста на сунитите и оние кои го следат лажниот пророк мухамед?

Изменето од spiros - 08.Октомври.2011 во 23:01
in Time & Eternity!

Кон врв
Група
Група
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај MUSLIMA_1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Октомври.2011 во 23:19
Daj mi dokaz od kaj tie ova za da ti poveruvam zasto jas imam dokaz protiv tebe deka ne e taka, daj mi argument od kaj tie ova pisano od koja kniga koj avtor, ili ti si avtorot na ova lazno svedocenje, a ke izlezes koga togas pred Bozjiot Sud a potoa ke bides frlen vo Raspaleniot dzehhennem a togas povikaj gi tvoje svetci i kipovi vo koj sto veruvas da ti pomognat,
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај spiros Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Октомври.2011 во 23:40

Daj mi dokaz od kaj tie ova za da ti poveruvam zasto jas imam dokaz protiv tebe deka ne e taka, daj mi argument od kaj tie ova pisano od koja kniga koj avtor, ili ti si avtorot na ova lazno svedocenje, a ke izlezes koga togas pred Bozjiot Sud a potoa ke bides frlen vo Raspaleniot dzehhennem a togas povikaj gi tvoje svetci i kipovi vo koj sto veruvas da ti pomognat,

Совршениот БОГ во Прачистото Срце Исусово е Совршена Вистина, само пред Него се поклонуваме и само од Него помош и спасение бараме, а само преку Неговата Милост ја добиваме!

Ако фактите за убивањата од страна на лажниот пророк мухамед сум ги измислил јас, казната мене треба да ме чека, но ако тоа е посведочено преку устата и раката на следбениците на лажниот пророк мухамед (кои самите се прогласуваат за вистински следбеници на вистината и така ги поучуваат прелажаните), тогаш Живиот БОГ нека им ги отвори на сите срцата и очите за Евангелието на Совршениот Ислам, кој Совршениот БОГ лично ни го покажа во Исус и нека сите ги спаси!

Амин!

п.с. Што се работи за доказ, барај со сето срце и БОГ ќе ти даде да го најдеш доказот и тогаш ќе увидиш дека ти нити си ја познавала верата што си ја “имала“ пред 15 години, нити пак ја познаваш оваа за којашто денес ревносно се заложуваш!

in Time & Eternity!

Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 567
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,156 секунди.