IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Филозофија и психологиjа
  Активни теми Активни теми RSS - Его
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Его

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 56789 25>
Автор
Порака
anakin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Unidentified Flying Object

Регистриран: 08.Август.2005
Локација: Machku Pichku
Статус: Офлајн
Поени: 18535
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Април.2011 во 11:57
znaci samiot zbor EGo

kazuva deka ima toa vrska so samiot covek, ne kako forma nego kako sustina

.
ako negovata kreativnost e simnata na lestvicata vo okolinata, togas se pojavuva krsenje na negovoto ego

da si egocentrik i ne e losho ako navistina ima sto da pokazes, ako nemas
togas si obicna pateticna budala , kako toj SALIERI

SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
pajser Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
kloshar

Регистриран: 04.Март.2011
Локација: Lao People's Dem. Rep.
Поени: 13946
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај pajser Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Април.2011 во 12:31
 egoto toa e samiot chovek negoviot personalitet

formata nikogash ne mozhesh da ja oddelish od sushtinata bidejki sushtinata se izrazuva preku formata

izrazuvanjeto., pokazhuvanjeto se samo tuka i sega ., lazhni i nevistiniti., bidejki sekoja individua se odnesuva vo momentot kako toj nalaga

za delata drugi ke govorat otkako ., jas., ti ., toj ., taa nema da bidat na ovoj i tukashen svet
nesluchajno ne veruvam vo sluchajnosti<>sekoja sluchajnost e kontrolirana
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Април.2011 во 12:33
ova ti e prefilosofski
ama podforumot e takov , pa so ne bi

Изменето од anakin - 12.Април.2011 во 12:33
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
kloshar

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај pajser Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Април.2011 во 12:34
 a za prethodnoto., osetot za rizik od bilo koj vid tuka vo skpm nikogash go nemaголема%20насмевка
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
kloshar

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај pajser Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Април.2011 во 12:40
 de bre dete edvaj nachekav nekoj kako tebe neshto poostro nastroen., za diskusija ., aj na 14 se samoraspushtaat ne debataсмеење.,., aj dobro ojdov na drugive temi malku so emil da si prodiskutirame preku sliki., pozdravда
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Април.2011 во 12:47
odi igraj si so slikicki.. POZZ

PO UTROTO NE SE POZNAVA DENOT газење%20од%20смеење

Изменето од anakin - 12.Април.2011 во 12:47

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
kloshar

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај pajser Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Април.2011 во 13:55
 slikichkite se transformiraa vo knigi., knigi.......

denot sekogash zapochnuva so utro ., a kakov ke bide e toa veke zavisi od nas samite ., dali ke go napravish losh ili sekogash da e pozitiven ., toa e veke rabota na umetnosta na zhiveenje., modus vivendiнамигнување mladosta i ludosta sekogash odat zaedno a mudrosta  ., od pogorenapishanata rechenica i mentalniot sklop sozdaden za vreme na najteshkite nevreminja
Кон врв
vanesa Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 19.Јуни.2007
Поени: 1588
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај vanesa Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Април.2011 во 18:16
Onoj koj znae nema da ve posovetuva da go ubiete egoto, da se borite protiv nego, da mu se sprotivstavuvate zashto taka samo go jaknete.Prifakjanjeto znachi prestanok na borbata i mir so sebe i svetot.
Ova egoto pishuva.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
kloshar

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај pajser Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Април.2011 во 08:20
onoj koj ne igr so slikichki podobro da se otkazhe od svetosta i go otfrli znaenjeto., bidejki mal del od egoto e skrien i vo tie kutri slikichki., i toa stopati ke bide podobro za site
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Април.2011 во 10:15
egoto e del od covekot koj sto go vodi napred
zelba da e sustinski podobar
.
 voopsto ne go povrzuvam egoto so materijalnoto

.
za da si svoj imaj i golemo ego, imaj i zelba za kariera, zelba za slava
taka kje ostane nesto posle tebe na civilizacijata
.
ama za Da imas golemo ego treba i da vredis oti

KOLKU SI LOSH TOA SAM KJE SI PRIZNAES , A KOLKU SI DOBAR TOA MORAAT DA GO PRIZNAAT DRUGITE
голема%20насмевка

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Април.2011 во 10:16
Originally posted by pajser pajser напиша:

onoj koj ne igr so slikichki podobro da se otkazhe od svetosta i go otfrli znaenjeto., bidejki mal del od egoto e skrien i vo tie kutri slikichki., i toa stopati ke bide podobro za site

JAS NE SI IGRAM SO SLIKICKITE JAS GI PRAVAM

Кон врв
zenmaster Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Interceptor

Регистриран: 05.Јануари.2007
Поени: 4262
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zenmaster Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Април.2011 во 14:33
Originally posted by vanesa vanesa напиша:

Onoj koj znae nema da ve posovetuva da go ubiete egoto, da se borite protiv nego, da mu se sprotivstavuvate zashto taka samo go jaknete.Prifakjanjeto znachi prestanok na borbata i mir so sebe i svetot.
Ova egoto pishuva.

Браво прекрасно кажано

Најголемиот непријател на човекот е внатрешната перцепција т.е. сопстевното его. Како шо Цезар рекол дека
Најголемиот непријател се крие на местото кое последно ќе го проверите а тоа место е длабоко во себе.
Не постои такво нешто како `непријател` , целата перцепција за непријател е проекција на сопственото его.

Од друга страна потребата која шо ја имаат некој индивидуи да се знае за нив дека се во голема доза паметни , духовити , иновативни , убави....плаши се или поштувај ме НО ТЕ МОЛАМ мисли за мене дека сум нешто посебно.

Тоа е зависност !

Тоа се луѓе кои живеат за едно обично посрано тапшање по рамо или како шо енглезите викаат "approval junkies"
Егото е најлошиот трик на самодоверба.
[IMG]http://img148.imageshack.us/img148/4285/xxxpn7.gif">
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
kloshar

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај pajser Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Април.2011 во 15:11
 po slikichkite., doagjaat., knigite......i pak knigite

mozhebi gi pravish slikichkite no neznaesh shto tie pretstavuvaat

vreme e da se premine na knigi

egoto  e najgolemiot pekolen dar shto go poseduva chovekot
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Април.2011 во 20:14
Originally posted by pajser pajser напиша:

po slikichkite., doagjaat., knigite......i pak knigite

mozhebi gi pravish slikichkite no neznaesh shto tie pretstavuvaat

vreme e da se premine na knigi

egoto  e najgolemiot pekolen dar shto go poseduva chovekot

1. zosto mi se obrakjas licno ?
2. me znaes li za da me ocenuvas so znam i so ne znam?
 toa ne e ego, toa e nekultura

zarem TUKA ne znam jas sto pretstavuva toa sto go pravam?

zarem ti znaes kolku knigi sum napisal ili ne napisal????

Изменето од anakin - 13.Април.2011 во 20:16

Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 56789 25>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,219 секунди.