|
Его |
Внеси реплика | страница <1 56789 25> |
Автор | |
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
znaci samiot zbor EGo
kazuva deka ima toa vrska so samiot covek, ne kako forma nego kako sustina . ako negovata kreativnost e simnata na lestvicata vo okolinata, togas se pojavuva krsenje na negovoto ego da si egocentrik i ne e losho ako navistina ima sto da pokazes, ako nemas togas si obicna pateticna budala , kako toj SALIERI |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
pajser
Сениор kloshar Регистриран: 04.Март.2011 Локација: Lao People's Dem. Rep. Статус: Офлајн Поени: 13946 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
egoto toa e samiot chovek negoviot personalitet
formata nikogash ne mozhesh da ja oddelish od sushtinata bidejki sushtinata se izrazuva preku formata izrazuvanjeto., pokazhuvanjeto se samo tuka i sega ., lazhni i nevistiniti., bidejki sekoja individua se odnesuva vo momentot kako toj nalaga za delata drugi ke govorat otkako ., jas., ti ., toj ., taa nema da bidat na ovoj i tukashen svet |
|
nesluchajno ne veruvam vo sluchajnosti<>sekoja sluchajnost e kontrolirana
|
|
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ova ti e prefilosofski
ama podforumot e takov , pa so ne bi Изменето од anakin - 12.Април.2011 во 12:33 |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
pajser
Сениор kloshar Регистриран: 04.Март.2011 Локација: Lao People's Dem. Rep. Статус: Офлајн Поени: 13946 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
a za prethodnoto., osetot za rizik od bilo koj vid tuka vo skpm nikogash go nema
|
|
|
|
pajser
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
de bre dete edvaj nachekav nekoj kako tebe neshto poostro nastroen., za diskusija ., aj na 14 se samoraspushtaat ne debata.,., aj dobro ojdov na drugive temi malku so emil da si prodiskutirame preku sliki., pozdrav
|
|
|
|
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
odi igraj si so slikicki.. POZZ
PO UTROTO NE SE POZNAVA DENOT Изменето од anakin - 12.Април.2011 во 12:47 |
|
|
|
pajser
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
slikichkite se transformiraa vo knigi., knigi.......
denot sekogash zapochnuva so utro ., a kakov ke bide e toa veke zavisi od nas samite ., dali ke go napravish losh ili sekogash da e pozitiven ., toa e veke rabota na umetnosta na zhiveenje., modus vivendi mladosta i ludosta sekogash odat zaedno a mudrosta ., od pogorenapishanata rechenica i mentalniot sklop sozdaden za vreme na najteshkite nevreminja |
|
|
|
vanesa
Сениор Регистриран: 19.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 1588 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Onoj koj znae nema da ve posovetuva da go ubiete egoto, da se borite protiv nego, da mu se sprotivstavuvate zashto taka samo go jaknete.Prifakjanjeto znachi prestanok na borbata i mir so sebe i svetot.
Ova egoto pishuva. |
|
pajser
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
onoj koj ne igr so slikichki podobro da se otkazhe od svetosta i go otfrli znaenjeto., bidejki mal del od egoto e skrien i vo tie kutri slikichki., i toa stopati ke bide podobro za site
|
|
|
|
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
egoto e del od covekot koj sto go vodi napred
zelba da e sustinski podobar . voopsto ne go povrzuvam egoto so materijalnoto . za da si svoj imaj i golemo ego, imaj i zelba za kariera, zelba za slava taka kje ostane nesto posle tebe na civilizacijata . ama za Da imas golemo ego treba i da vredis oti KOLKU SI LOSH TOA SAM KJE SI PRIZNAES , A KOLKU SI DOBAR TOA MORAAT DA GO PRIZNAAT DRUGITE |
|
|
|
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
JAS NE SI IGRAM SO SLIKICKITE JAS GI PRAVAM |
|
|
|
zenmaster
Сениор Interceptor Регистриран: 05.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 4262 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Браво прекрасно кажано Најголемиот непријател на човекот е внатрешната перцепција т.е. сопстевното его. Како шо Цезар рекол дека Најголемиот непријател се крие на местото кое последно ќе го проверите а тоа место е длабоко во себе. Не постои такво нешто како `непријател` , целата перцепција за непријател е проекција на сопственото его. Од друга страна потребата која шо ја имаат некој индивидуи да се знае за нив дека се во голема доза паметни , духовити , иновативни , убави....плаши се или поштувај ме НО ТЕ МОЛАМ мисли за мене дека сум нешто посебно. Тоа е зависност ! Тоа се луѓе кои живеат за едно обично посрано тапшање по рамо или како шо енглезите викаат "approval junkies" Егото е најлошиот трик на самодоверба. |
|
[IMG]http://img148.imageshack.us/img148/4285/xxxpn7.gif">
|
|
pajser
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
po slikichkite., doagjaat., knigite......i pak knigite
mozhebi gi pravish slikichkite no neznaesh shto tie pretstavuvaat vreme e da se premine na knigi egoto e najgolemiot pekolen dar shto go poseduva chovekot |
|
|
|
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
1. zosto mi se obrakjas licno ? 2. me znaes li za da me ocenuvas so znam i so ne znam? toa ne e ego, toa e nekultura zarem TUKA ne znam jas sto pretstavuva toa sto go pravam? zarem ti znaes kolku knigi sum napisal ili ne napisal???? Изменето од anakin - 13.Април.2011 во 20:16 |
|
|
|
Внеси реплика | страница <1 56789 25> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |