|
Философија на религиите |
Внеси реплика | страница <1 567 |
Автор | ||
spiros
Сениор Регистриран: 28.Јули.2008 Локација: На пат Статус: Офлајн Поени: 4490 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Се поклонувам пред ОНОЈ кој што го создал и секој ден одново создава денот, светот, природата ... и во секој атом, секоја клетка, секоја честичка, лист, тревка, капка, снегулка, ... но посебно во секое око и срце што вистински љуби и живи, го гледам Неговото Живо СЛОВО - ХРИСТОС!
И покрај секој респект кон секој човек, религија, пророк, духовен учител, филозов, излечител и тн. и тн., никој од гореспоменатите (но и неспоменатите) неможе да се спореди со надчовечната ЉУБОВ и МИЛОСТ што е во ИСУС . Љубов која е сперена кон сите, без разлика дали се машки или женски, црни или бели, обрезани или необрезани, грешници или праведници. Никој друг како ИСУС, децата и жените не ги ставил во центарот на своето учење и тоа со добра причина! ИСУС никокаш жените - тие кралици на секојдневието - не ги омаловажувал или девалвирал, како што (повеќе или помалку) го правеле некои други обожавани личности. Напротив! ИСУС бил заштитник дури и на оние жени за кои другите немале ништо друго освен духовно или пак дури и материјално каменување. Неслучајно ИСУС после воскресението, како прво им се појавува баш на жените! Зошто? Бидејќи жената во својата анонимна, надусловна љубов и служба кон ближните, е најблиску до СОВРШЕНАТА ВИСТИНА! Немам намера никого да омаловажам, да критизирам, да делвалвирам, - бидејќи сите од тебе споменати имиња, се бездруго големи личности - но кога некој споредува некого со ИСУС, тогаш тој се девалвира самиот себеси. А кога бара пак дури и опипливи докази за ИСУСОВАТА посебност, тогаш заличува на израелците кои заслепени неможејќи да ја видат СУШТИНАТА, си бараа златно теле за да можат да го видат и допрат. Нити јас, нити било кој друг на светот не ќе може да принесе поголем “доказ“ за ЉУБОТА од ИСУСОВИОТ и од оние што вистински газат во Неговите стапки! ВО надеж дека ќе ја согледаш ВИСТИНАТА Поздрав! Изменето од spiros - 05.Мај.2009 во 23:22 |
||
Through the Blood of His Grace,
we are Forgiven and Free, in Time & Eternity! БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...! |
||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
spiros, ti mojata pokana da go elaborirash tvojot stav epten lichno ja sfati... Ne se ostri tolku mnogu prijatele... |
||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||
Внеси реплика | страница <1 567 |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |