![]() |
|
Турцизми |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 45678 17> |
Автор | |||
Gabriela_S ![]() Модератор ![]() ![]() Регистриран: 22.Февруари.2008 Локација: On the stone Статус: Офлајн Поени: 21943 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
И ако не знаевте пешкир на турски е крпа
![]() |
|||
![]() |
|||
IQ ![]() Сениор ![]() ![]() Darling Регистриран: 11.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 12382 |
||
a da ne e na srpski ![]() |
|||
![]() |
|||
Gabriela_S ![]() Модератор ![]() ![]() Регистриран: 22.Февруари.2008 Локација: On the stone Статус: Офлајн Поени: 21943 |
||
Дали е турцизам или не незнам, ама на турски пешкир е крпа ![]() |
|||
![]() |
|||
majstorce62 ![]() Сениор ![]() ![]() ... Регистриран: 23.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4251 |
||
![]() ма јок, обичен србизам во турскиот јазик... ![]() |
|||
БИДИ СИ ГОСПОДАР НА СОПСТВЕНИОТ УМ
|
|||
![]() |
|||
abnormalen ![]() Сениор ![]() ![]() ... Регистриран: 05.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 168 |
||
и од премногу ќар има зијан, т.е. нема аир.
|
|||
![]() |
|||
||
Ако така викате пеки - (во ред)
|
|||
![]() |
|||
seka ![]() Сениор ![]() ![]() Guardian Angel Регистриран: 04.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4418 |
||
Masala = golem ala.... zatoa jas licno od kako doznav sto znaci toj zbor, ne go koristam |
|||
Razumot e skapocen kamen koj najubavo sjae vo ramkite na
skromnosta. |
|||
![]() |
|||
apce ![]() Сениор ![]() Регистриран: 18.Октомври.2007 Локација: Malaysia Статус: Офлајн Поени: 2717 |
||
ne e tocno
![]() na turski e havlu
a za peskir nemaat ni slusnato
toa e na srpski
![]() |
|||
apce
|
|||
![]() |
|||
apce ![]() Сениор ![]() Регистриран: 18.Октомври.2007 Локација: Malaysia Статус: Офлајн Поени: 2717 |
||
corap = kako li ke se prevede na makedonski
![]() |
|||
apce
|
|||
![]() |
|||
Delicia ![]() Сениор ![]() *dream catcher* Регистриран: 20.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 10984 |
||
ееееее така ти е тоа кога сум си без к'смет
|
|||
...It just takes a second to realize how wrong you are, about... everything...
|
|||
![]() |
|||
brza ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
||
a, zoshto?
![]() ![]() |
|||
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
![]() |
|||
![]() |
|||
Andjelina ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() Miss High Hill’s Регистриран: 07.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 14129 |
||
...од дождов ми иде џенем да фатам
![]() |
|||
Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува
|
|||
![]() |
|||
chuchuliga ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 27.Мај.2006 Статус: Офлајн Поени: 893 |
||
Стоев на пенџере, во раката имав чаша со газоза, до мене маса, ама ми се истури на чаршафот. Оти не бев раат и цело време гледав на саат, оти комшиите бурек правеа, и нас не чекаа. А мојот пријател далдиса од табла играње и мене ме стави на такво дереџе. И ми вели демек не требало да се саклдисувам.
Изменето од chuchuliga - 29.Мај.2009 во 00:44 |
|||
![]() |
|||
Glenn ![]() Сениор ![]() ![]() Тата-Мата Регистриран: 14.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 3166 |
||
Мислам дека и ова се турцизми:
Саглам Асално-демек ги бива, добри се, квалитетни ![]() Бакшиш-леле како се преведува ова на македонски???Имаме соодветен збор? Кусур- разлика во сумата на плаќање и вистинска цена на производот (леле ова како го објаснив ![]() ![]() |
|||
Beauty fades, dumb is forever
|
|||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 45678 17> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |