|
Посвојување |
Внеси реплика | страница <1 34567> |
Автор | |
bibi_hippy
Нов член Регистриран: 17.Јули.2007 Статус: Офлајн Поени: 32 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Abe... Nema sho da recat drugite. Ajt neka ne se dvoumat, poshto povazni se decata koi sekoja vecer sonuvaat da imaat roditeli, a ne se bitni prijatelite i rodninite koi pojma nemaat kako e da se bide sam.C c c... Ubedi gi... |
|
'UTRE' postoi samo vo kalendarot na BUDALITE!
|
|
ALEKSIA
Нов член Регистриран: 01.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 2 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
JAS MISLAM DEKA POSVOJUVANJETO E ODLICNA RABOTA. I BEZ RAZLIKA DALI DETETO E TVOE BIOLOSKI ILI NE TOA SE SAKA BEZ RAZLIKA NA SE. SAMO MISLAM DEKA E POTREBNO KOGA KE BIDE DOVOLNO GOLEMO ZA DA GI RAZBERE RABOTITE TREBA RODITELITE LICNO TIE DA MU KAZAT DEKA E POSVOENO I ISTO TAKA MISLAM DEKA IMA PRAVO I DA ZNAE KOI MU SE I BIOLOSKITE RODITELI. SEPAK SEKOJ IMA PRAVO DA ZNAE OD KADE POTEKNUVA.TOA NE ZNACI DEKA AKO GO DOZNAE TOA DEKA KE GI ZABORAVI ILI OTKAZI SVOITE RODITELI KOI GO POSVOILE.
|
|
Glenn
Сениор Тата-Мата Регистриран: 14.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 3166 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Не знам дали би посвоила. Едноставно напразно е да се збори доколку не се создаде вистинска ситуација за тоа, како неможност за имање на сопствен пород.
Многу се плашам од наследни болести,а информациии од овој вид за посвоеното дете ќе биде биде недостапни. Сега за сега мојот став е НЕ, иако имам примери во најблиското семејство со посвоени деца.И нивните размислувања драстично се променија со текот на годините. Разлика нема никаква, децата се прекрасни,родителите конечно среќни и исполнети, но сега размислувам дека можеби би се поветила на некоја хуманитарна работа со деца, со животни ако ме издаде сопственото тело. Прашањево неможе да даде одговор ДА или НЕ. Зависи од многу фактори и животни околности. Ги поддржувам сите оние кои посвојуваат.Секоја им чест. |
|
ALEKSIA
Нов член Регистриран: 01.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 2 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
da vo sekoj slucaj .dokolku bi dozvolila finansiskata situacija bez razlika dali imam svoe ili ne bi posvoila. sekoe dete zasluzuva da bide sakano.
|
|
Miriam
Сениор Регистриран: 25.Април.2007 Локација: United States Статус: Офлајн Поени: 336 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Теоретски е можно, но многу тешко да се даде дете на посвојување на туѓ државјанин. Евентуално ако се спремни да посвојат постаро дете или дете со посебни потреби. Најлесно и најбрзо е девојче од Кина - ако си во Америка, сигурно не ти е непозната глетка . Инаку штета за Македонските дечиња што растат по домови наместо со родители и во побогата земја заради таквата политика, ама ова е со цел ако вистинските родители го оставиле детето во дом заради "времена" неспособност да се грижат за него, да можат сепак да му ја знаат трагата и да го земат по некое време. Има логика и второво, ама за жал, не верувам дека многу често се случува. |
|
Try again. Fail again. Fail better.
|
|
Miriam
Сениор Регистриран: 25.Април.2007 Локација: United States Статус: Офлајн Поени: 336 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
И потсмевањето и восхитувањето на родители што посвоиле дете се подеднакво бесмислени и опасни. Првото, јасно зошто, меѓутоа и второто сепак ги обележува како различни и родители што носат поголем товар од другите родители. А не е така - сите се родители, сите си ги сакаат децата, не верувам дека било кој од биолошките или посвојувачите прави разлика. Најприродно нешто, барем за мене, би било ако не можам да родам дете, да си посвојам. Не гледам ниту срам ниту херојство во таквата одлука. |
|
Try again. Fail again. Fail better.
|
|
Sunny
Сениор Fantasy girl Регистриран: 01.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 19874 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Jas imam prijateli koi pred 7 godini si posvoija 3-godisno detence, lani i teknalo na bioloskata majka deka zgresila, deka sega ne moze bez deteto i t.n. Na sud sudot i go vrati deteto na bioloskata majka.
Ajde posle vakov slucaj odluci se da posvois nekogo, sto od ko ke go porasnes, ke se naviknete eden na drug i na kraj da ti go zemat. |
|
Пријателите се како ѕвездите. Не ги гледаш секогаш, но знаеш дека се тука некаде!
|
|
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Да не бев во можност да имам, сигурно ќе посвоев... зошто да не...
Подобро да живеам со посвоено дете, отколку без никакво..
|
|
seka
Сениор Guardian Angel Регистриран: 04.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4418 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Da gi ispolnuvam usliovite, sto ovaa drzava gi bara, i pokraj moi deca bi sakala da posvojam edno....
|
|
Razumot e skapocen kamen koj najubavo sjae vo ramkite na
skromnosta. |
|
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Радо би посвоила едно дете, но за жал финанскиската ситуација кај нас е толку напната, тешко се излегува на крај и со сопствените деца, школа, облека, квалитетна храна-сето тоа кај нас е луксуз за жал. Инаку домовите се преполни (како Мајчин дом Битола така и 11 Октомври-Скопје-а голема е листата на чекање. Многу ми е жал што при овие процедури се прават многу манипулации. Многу.
А исто така многу ми е жал кога посвоителите, добро, нивно право, ги бираат децата небаре стока се, па бараат дете без “фабричка грешка“. И многу родители, иако ситуирани, поради “фабричка грешка“ ги оставаат децата во дом... Срцето ми се кине, ама така е. Што бидна со малиот Бошко, го посвои ли некој? |
|
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
|
seka
Сениор Guardian Angel Регистриран: 04.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4418 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Vo makedonija e toj problem, tuka treba mnogu mnogu poveke da nudis za da bi prisvoil dete! Treba kuka da imas, koja e celosna odplatena, znaci ne smee da bide na Hipoteka, potoa treba koj znae kolku dokomenti od doktori, psihologi itn! Zalosno.... koga tuka stvarno moznostite bi gi imale, no drzavata premnogu bara |
|
Razumot e skapocen kamen koj najubavo sjae vo ramkite na
skromnosta. |
|
defma
Сениор Регистриран: 13.Март.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 716 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Да отсекогаш сум размислувала на тоа да би посвоила дете.
|
|
BisernA
Сениор Регистриран: 27.Јули.2008 Статус: Офлајн Поени: 4662 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
се врати кај родителите... нормално,... откако лекарите ги убедија... а бе какви се тие родители, што своето чедо, нешто што го чувала мајката 9 месеци,... да го отфрлат така лесно ?? можеби секој од нас би изреагирал така непромислено во таква ситуација,... и по подолго размислување би се вратил по детето... којзнае |
|
RUKICA
Сениор Регистриран: 16.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 101 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
DA, BI POSVOILA DETE ZOSTO DA NE? NA TOA PREKRASNO ANGELCE BI MU GO NAPRAVILA ZIVOTOT SREKEN, A ISTO I MOJOT...
|
|
Внеси реплика | страница <1 34567> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |