![]() |
|
Што читате моментално |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 3940414243 163> |
Автор | |
Itilija-Lucina ![]() Нов член ![]() ![]() Регистриран: 14.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 38 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
A ima nekoj na forumov sto pozajmuva knigi
![]() ![]() ![]() ![]() Inaku na site toplo im ja preporacuvam Patot na dusite- odlicna kniga. |
|
![]() |
|
MAKEDON-FILIP ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 29.Декември.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 731 |
Би можеле да се мењаме со книги ама само за читање и со исклучителна предпазливост кон книгите да не се оштетат. Изменето од MAKEDON-FILIP - 15.Февруари.2008 во 18:48 |
|
Македонците верувале во Сонцето ВЕРУВАЈТЕ И ВИЕ.
|
|
![]() |
|
Itilija-Lucina ![]() Нов член ![]() ![]() Регистриран: 14.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 38 |
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
super babicka ![]() Сениор ![]() Регистриран: 18.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 348 |
vo momentov ja citam The agony and the ecstasy od Irving Stone prekrasen roman, a potoa ja spremiv za citanje Bogomislie od Otec Stefan Sandzakoski.
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Гостин ![]() Гостин ![]() |
По препорака на мамма почнувам да ја читам
Последните селани од Петре М. Андреевски
Вистина беше и тоа дека сите
луѓе се различно родени а само
селаните со една иста клетва
најголемата радост да им бидат
земјата и добитокот,а маката
единственото задоволство...
Кутрите тие,прежалени од
животот,а сепак осудени да го
живеат,со таа иста навика....
|
|
![]() |
|
james dean ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 05.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 4476 |
Драги Itilija-Lucina и MAKEDON-FILIP. Јас барајќи една книга отворив нова тема на форумов - Каде да најдам одредена книга? - со цел и останатите форумџии да ја користат за истата цел! Инаку, апсолутно се сложувам со вас двајцата дека кон книгите треба да се однесуваме крајно внимателно! И јас ги ценам книгите повеќе од било што друго и не сум сигурен дали би можел да дадам некоја моја книга, бидејќи имам две лоши искуства - едната ми ја вратија во ужасна состојба, (а беше нова), а другата воопшто не ми ја вратија! Оние книги кои јас ги читам се од таков тип што постојано им се навраќам - не ги пензионирам на полица! Токму затоа сакам секогаш да ми се при рака и во добра кондиција! Во мојот случај на форумов, драгата Mamma излезе МНОГУ ГОЛЕМ човек и ми ја подари книгата која јас ја барав "под дрво и под камен", за што ја користам приликава ЈАВНО ДА И СЕ ЗАБЛАГОДАРАМ! ![]() |
|
![]() |
|
doriangray ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() Опсесивен компулсивец Регистриран: 03.Јануари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1460 |
Македонска крвава свадба ~ Војдан Чернодрински
|
|
Don't tell me what to do 'cause I'll never be uptight like you.
Don't look at me that way 'cause I ain't never gonna change. And if you're talking about my life you're only wasting your own time! |
|
![]() |
|
RUSHKA ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 28.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 2837 |
TUNEL OD PETRE M.ANDREEVSKI
|
|
![]() |
|
super babicka ![]() Сениор ![]() Регистриран: 18.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 348 |
|
|
![]() |
|
mila moja prekrasen roman POSLEDNITE SELANI i ke posakas po nekoe vreme povtorno da ja citas a potoa najdi vreme za TUNEL /isto od P.M.Andreevski/ se cita vo eden zdiv,kakvi misli,bogatstvo za umot i dusata .Steta sto go nemame poveke megju nas . Bese makedonski zlaten rudnik na dobrata misla ,na makedonstinata i korenite na nasiot makedonski roman gi baram vo negovite dela.
|
|
![]() |
|
odlicen roman tokmu sega go preporacav na blashka ![]() |
|
![]() |
|
mamma ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 15.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9879 |
BRAVO,BLASHKA...SE RADUVAM SHTO USPEAV DA TE NAVEDAM DA SE CHUVSTVUVASH PREKRASNO I ISPOLNETO KOGA KE CHITASH I...DA,POSLUSHAJ JA SUPER BABICHKA...PROCHITAJ TUNEL.... ![]() Изменето од mamma - 17.Февруари.2008 во 21:21 |
|
![]() |
|
Andjelina ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() Miss High Hill’s Регистриран: 07.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 14129 |
SPLETKARENJE SA SOPSTVENOM DUSOM (mnogu ubavo napisana kniga) |
|
Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува
|
|
![]() |
|
Quentin ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 12.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 763 |
Патот на душите од Мајкл Њутн - одлична книга. Отвора една цела теорија за она што следува по смртта. Додуша, на крајот малку затупува, ама генерално идејата е фантастична. |
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 3940414243 163> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |