![]() |
|
Што читате моментално |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 3839404142 163> |
Автор | |
la fille ![]() Модератор ![]() ![]() Регистриран: 21.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 42032 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Фотографија-Пенелопи Лајвли
прекрасна книга, со ужасен превод. На тие што ја преведувале треба да им се забрани да преведуваат во иднина, и на Матица конечно да им се најде некој добар лектор за да им ги средува книгите. |
|
Sarcasm is just part of my irresistible charm ;)
|
|
![]() |
|
maria_magdalena ![]() Сениор ![]() ![]() trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Со ова сосем се согласувам. Особено мислам дека важи за делата преведени од француски, каатстрофа се, особено делата на Мишел Кан. |
|
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
|
![]() |
|
Гостин ![]() Гостин ![]() |
ауу,... прекрасна книга,... моментално ја препрочитувам.... ![]() |
|
![]() |
|
Cvekence ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 21.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 2509 |
braka karamazovi...fala tijanaaa
![]() ![]() |
|
respect my authoritaaa
|
|
![]() |
|
maria_magdalena ![]() Сениор ![]() ![]() trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Јади, Моли ссе и Уживај од Елизабет Гилберт
|
|
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
|
![]() |
|
snegulka ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 17.Август.2006 Статус: Офлајн Поени: 3201 |
Ја почнав демонот и госпоѓица прим - Пауло Коелјо
|
|
![]() |
|
Гостин ![]() Гостин ![]() |
Само што почнав да ја читам
ТОТЕМ И ТАБУ од ФРОЈД
|
|
![]() |
|
frau ![]() Група ![]() Регистриран: 03.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 82 |
pocnav da ja citam kako da go izlecite svojot zivot od lujza l xej
|
|
![]() |
|
macenceto ![]() Сениор ![]() Регистриран: 02.Август.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 152 |
pri kraj sum so "promesi sposi"
|
|
![]() |
|
Eli ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 30.Ноември.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1968 |
Prokleta Avlija-Ivo Andrik
![]() |
|
![]() |
|
BidiFit ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() Регистриран: 12.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 454 |
Поле
Науката неодамна почна да го докажува она што древните митови и религии одамна го усвоиле: постоењето на таканаречената животна сила. Неуморната истражувачка Лин Мектагарт открива радиклално нова биолошка програма: на нашето најосновно ниво човечкиот ум и човечкото тело не се засебни и одделени од својата околина, туку се пакет од пулсирачка енергија што е во непрекинато меѓудејство со големото море енергија. |
|
![]() |
|
la fille ![]() Модератор ![]() ![]() Регистриран: 21.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 42032 |
Hiden Motives-4 noveli vo edna kniga, prekrasna e, samo sto ja nema prevedeno na makedonski
![]() |
|
Sarcasm is just part of my irresistible charm ;)
|
|
![]() |
|
NiNa1 ![]() Сениор ![]() ![]() Love and peace Регистриран: 07.Август.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 13795 |
Рибарот Климе. |
|
![]() |
|
MAKEDON-FILIP ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 29.Декември.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 731 |
Само што ја дочитав ПРЕДСКАЖУВАЊЕ - излезе дека е многу добра авантура која те остава во неизвесност до самиот крај. Прашање е дали случувањето во неа е вистина или не.
|
|
Македонците верувале во Сонцето ВЕРУВАЈТЕ И ВИЕ.
|
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 3839404142 163> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |