IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Филозофија и психологиjа
  Активни теми Активни теми RSS - Просјаци
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Просјаци

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 23456 9>
Автор
Порака
oblachinja Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 12.Март.2006
Локација: United Kingdom
Статус: Офлајн
Поени: 4990
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај oblachinja Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Јануари.2007 во 11:31
Im davam na site sto ke pobaraat pari ili leb,ama na onie sto mi pokazuvaat dokumenti i slicno,znaci sto nemaat doblest da recat podaj mi...im zatvoram vrata zatoa sto lazat...e dali e toa grev neznam,ama me gleda vo ochi i me lazeConfuseda bez list,bez "dokument"ne sum vratila nikogo,kolku imam -sto imam ke podadam...
Кон врв
Tattoo Beauty Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Tetovirana Sexy Ubavica

Регистриран: 10.Август.2006
Поени: 4549
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Tattoo Beauty Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Јануари.2007 во 11:32
Originally posted by аџија аџија напиша:

Не заборавај, „кучешкиот живот“ го измисли Рацин...

А и второ, не секој има способност, образование и позиција да работи и заработува... Ако еден ден (не дај боже), дојде во нивна ситуација, би сакал да има кој да ти помогне...

Поздрав...

некогаш и не мора да имаш образование за работа!! Ти треба само здравјеи желбаOuch
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај oblachinja Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Јануари.2007 во 11:35
Sexy ne e bash taka vo zemja vo koja skoro sekoj vtor so visoko obrazovanie ne e vraboten.Koj bi primil bezdomnik na rabota?Retki se tie lugje ili gi nema.
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај oblachinja Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Јануари.2007 во 11:40
a okolu davanje stari alishta,postelini ili slichno navistina maka macham kade da gi dadam...ne mi se ostavaat pred kontejner-nekoi se skroz novi..
Кон врв
Tattoo Beauty Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Tetovirana Sexy Ubavica

Регистриран: 10.Август.2006
Поени: 4549
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Tattoo Beauty Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Јануари.2007 во 20:03
Originally posted by beleg beleg напиша:

Sexy ne e bash taka vo zemja vo koja skoro sekoj vtor so visoko obrazovanie ne e vraboten.Koj bi primil bezdomnik na rabota?Retki se tie lugje ili gi nema.

Добро ДА но сепак мислам треба да имаат свест барем да не го шират тооолку семејството! Секако ова за нив не е проблем или се соочни со тоа (некој претходно , од поодамна изграден животен стил лил обичај ) да имаат по толкави фамилии за кои неможат да се издржат! Сепак мислам дека просењето не е единствен начин ....
 ИнтелектуаЛците бараат повисоки работни места и затоа можда немаат некои работа , но за обични чистачи и разни други работи мислам дека секој ако сака може!!!! Него тие уште од најмалди години ( дурии и се раѓаат на улица ...) знаат за начинот на заработка и се навиканти без поглед кон друга иднина или начин на живот!! И кога ги анкетираат велат дека полесно е ДА ЈА ПРУЖИШ РАКАТА И ДА ПРОСИШ!!!!

Изменето од SeXY - 28.Јануари.2007 во 20:19
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај oblachinja Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Јануари.2007 во 20:57
Pa poradi takvoto ziveenje i ragjanje na ulica drzavata treba poveke da povede smetka,jas,ti ili bilo koj od nas teshko ke go reshime toj gorchliv problem,pa barem da ni im go vloshuvame i taka loshiot i beden zivotTongue

a za toa deka od deca se naucheni taka, tuka si vo pravo,no so dobra socijalna sluzba i zakon bi mozelo tie uste kako novorodenchinja da se smestuvaat i posvojuvaat so shto ke se namali problemot donekade

Изменето од beleg - 28.Јануари.2007 во 20:59
Кон врв
BiG_kIsS Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Крајно сериозна во с'e

Регистриран: 01.Ноември.2006
Локација: Macedonia
Поени: 8373
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај BiG_kIsS Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Јануари.2007 во 19:03
Ама државава очигледно нема намера нешто да превземе Angry
Иначе, за стари алишта, постелнини, играчки.... Тоа све даваме... Незнам каде, мајка ми ги носи некаде... Каде што требаат Big%20smile
Never be afraid to Dream... Live... Love and Laugh. Be afraid not to!!!
Кон врв
mara Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 13.Август.2006
Поени: 133
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mara Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Јануари.2007 во 07:06
Sexy vo  pravo si ako nie site resime da pitame bideki e polesno nego da rabodis, togas site bi stanale pitaci, a za cigancinjata pa mozat i da sadat i da kopaat i da odgleduvaat nivi za da se prehranat.

Nekoi Makedonci iako nemaat pari za leb, ne pitaat tuku sadt vo nivite odhleduvaat zelencuk ovosje, znat samite da mesat leb i ke jadat.

Greota se cigancinjata sto se nauceni na takov nacin na zivot, a nevevam deka ne se sposobni, da mozat i da se snajdat so trud i nemora da se skolovani za da posadat niva.

Ako se saka se se moze.

Da saks znaci da zivees megu iljadnici luge, a da mislis samo na eden!
Кон врв
аџија Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 25.Октомври.2006
Поени: 5474
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај аџија Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Јануари.2007 во 13:18
Немојте да мислите дека е полесно да си просјак, отколку работник... Да беше така сите ќе просеа... Не ги потценувајте луѓето што се на такво нешто приморани, од разни работи во животот.

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mara Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Јануари.2007 во 13:28

Nikoj ne gi vrega, samite si odlucile na toa ne deka sudbinata gi naterala, mozebi zatoa sto ja izbiraat polesnata opcija.

Кон врв
Isis Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

CATALYST

Регистриран: 19.Јануари.2007
Поени: 5871
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Isis Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Јануари.2007 во 15:08

кај ке сади нива?

тоа нема покрив над глава нива ке садело...
или у градски парк ке сади...
а демек одма никнуваат посадените работи...
Кон врв
plamenko Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 07.Август.2006
Поени: 2159
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај plamenko Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Јануари.2007 во 16:29
na vrata nikako koj go eb mi dosol so pismo gluv e a nadvor go vikaat po ime koga iskaca se vrti
ma ajde bre cigancinjata na semafor
pa ako imam pri raka zasto da ne im dadam duri i cigarce mi baaraat:)

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mara Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Февруари.2007 во 03:53
Cekaj samo edno nesto da kazam. Imam rodnini nevraboteni nemaat pari za leb. 5 dusi vo familijata. I treba da zastanat da pitaaat? Ne

Se macat se snaogaat se macat se trudat sepak za parce leb da prezivat.

I mene mi e zal za cigancinjata i za nekoi nasi makedonski familii koi nemozat da se prehranat, i kolku sto mozam pomagam. No nekogas i treba i borba za da preziees.

Deneska ke mu dam 5 ili 10 denari ke kupat bilo so utre so ke jadat?  so ako so denovi nikoj ne im dade nisto? Kako ke preziveat?

Navistina e zalosno sto nasata zemja gi dovede lugeto do taja granica da ne mozat da se prehranat.

Jas ne velam deka ne treba da bides human sprema lugeto, i znam deka site bi pomognale na nekoj nacin i kolku sto no samo sakav da kazam deka treba i malku samiot da se potrudis da opstanis, vo bilo kakva situacija da si.

primer jas da bidam majka i da gledam deka decata nema sto da mi jadat, ama apsolutno se bi npravila za da mozat da prezivat i da ne gladuvaat makar i na tiga niva da kopam i da me platat so plodovi ili zelencuk ili bili so.

Toa samo sakav da go kazam. Toa e mojata misla pa makar i da mislite deka ne cini.
Кон врв
аџија Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 25.Октомври.2006
Поени: 5474
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај аџија Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Февруари.2007 во 16:50
Да во право си. Ама некои од просјаците го немаат ни тоа што го имаат овие твои невработени македонци: сила да се бориш!

Има такви моменти кога човекот ќе изгуби се, а тоа се оние моменти кога ќе изгубиш секакво достоинство и сила да се бориш... Затоа треба да им се помогне, а не затоа што прелесно се откажале...
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 23456 9>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,141 секунди.