|
Исусовото воскресение, факт или фикција??? |
Внеси реплика | страница <1 23456> |
Автор | ||
Templarius
Сениор Регистриран: 12.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2754 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Isusovoto voskresenie e fakt. Toa se slucilo. Kako, neka Muslima a i tie slicni na nea/nego vidat vo biblijata. Kraj na diskusija.
|
||
Give me your secrets
Bring me a sign Give me a reason To walk the fire See another dawn Through our son's eyes You give me a reason To walk the fire. |
||
Templarius
Сениор Регистриран: 12.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2754 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
15 godini hristijanka, alal da ti e i posle si ja promenila verata, znaci tvojata vera e tolku jaka sto ima expiration date. Hahaha i sega si revnosna muslimanka ma daj ti se molam, i kako toa sekogash vo prikaznite dedovcite se Svestenici koi zboruvaat protiv hristijanstvoto... crtani filmovi bre... |
||
Give me your secrets
Bring me a sign Give me a reason To walk the fire See another dawn Through our son's eyes You give me a reason To walk the fire. |
||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Temata ne prashuva dali nekoj veruva vo bukvalnoto voskresenie kako shto veli doktrinata na katolichko-pravoslavnata crkva tuku prashuva dali za toa ima fakti ? Znachi imanjeto ili nemanjeto fakti ne menuva nishto vo veruvanjeto. Tokmu zatoa govorime za veruvanje. Inaku kje beshe nauka. |
||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Od koga pisanijata vo Biblijata se smetat za nauchni fakti ? |
||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||
sk
Сениор Регистриран: 25.Јануари.2010 Статус: Офлајн Поени: 515 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Mnogu jak fakt. Posebno ona: "Kraj na diskusija". Mnogu ubedlivo. |
||
MUSLIMA_1
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Група Регистриран: 18.Септември.2011 Статус: Офлајн Поени: 83 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
||
Jevreji govore: "Uzejr je - Allahov sin", a kršćani kažu: "Mesih je - Allahov sin."* To su riječi njihove, iz usta njihovih, oponašaju riječi nevjernika prijašnjih -
|
||
Templarius
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Za razlika od tebe (i tie kako tebe) jas vo svojata vera VERUVAM. A ti ???? Muslima ???? Idi begaj ... |
||
Give me your secrets
||
MUSLIMA_1
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Veruvam vo mojata vera, veruvam i vo tvojata vera deka isus e praten od boga i deka toj e roden bez majka, a ostanatoto deka e sin bozji i tie gluposti jas ne sum veruvala pred 15 godini a nema ni sega da veruvam Inned dinel islam edna i edinstvena vera e islam koj ke mi dojde so druga vera nema da mu se primi ni edno delo,. taka kaj nas Veli Voziviseniot Allah. a sega ne mora da veruvate ke veruvate koga ke zastanete pred Gospodarot na svetot pa toj ke presudi, Znaes Allah za vas hristijanite vo k*ranot veli: Pa koj dosol da kaze dali ima zivot posle smrta,a Allah vi vozvraka,zarem ne se sekavate deka Allah ve stvori od parce semka koja se frla vo matkite na vasite majki? Allah ne brza so negovoto kaznuvanje,
|
||
Jevreji govore: "Uzejr je - Allahov sin", a kršćani kažu: "Mesih je - Allahov sin."* To su riječi njihove, iz usta njihovih, oponašaju riječi nevjernika prijašnjih -
|
||
saguaro
Сениор Регистриран: 25.Август.2011 Статус: Офлајн Поени: 482 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
А дали го спроведуваш она „љуби го ближниот свој како што се љубиш себеси?“ |
||
MUSLIMA_1
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Da licnoto i nasiot Poslanik Muhammed neka e bozjki mir nad nego rekol: Nikoj nema da veruva se dodeka ne go posakuva ona za bratot sto si go posakuva za sebesi. znaci ako si posakuvam jas dobro treba da go posakuvam i za vernikot,.
|
||
|
||
Templarius
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
NE |
||
Give me your secrets
||
Templarius
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Koga ce zastaneme pred gospodarot na svetot, ako voopsto stigneme do tamu, mislis deka site ce yastanat pred nego ???? Hahahahaha ne nikako ... Inaku citiras stihovi od k*ranot bez vrska... |
||
Give me your secrets
||
Templarius
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
A sto e so bratot nevernik ???? |
||
Give me your secrets
||
MUSLIMA_1
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Allah veli vo k*ranot: I tie koj davaat zekat (Milostina) Obavuvaat namaz,(Molitva) i pravat dobri dela tie se vasi braka po vera. a za hristijanite tie ne se nasi braka zasto tie ne se od nasa vera,ali ne smeme da im pravime steta, osven ako ne se naogavo na vojno pole (dzihad).
|
||
|
||
Внеси реплика | страница <1 23456> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |