![]() |
|
ЕНЕРГИЈАТА ЗА ИДНИНАТА ЌЕ ПРОТЕЧЕ ОД МАКЕДОНИЈА |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 23456 16> |
Автор | ||
Војо Ушевски ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() Регистриран: 09.Јуни.2009 Статус: Офлајн Поени: 149 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Оваа машина се вика ТУРБИНА ЗА ДВИЖЕЊЕ НА ТЕЧНОСТИ И ПРЕДМЕТИ ПО ПРИРОДЕН ПАТ и влегува во групата на ПЕРПЕТУММОБИЛЕ.Многу моќна и едноставна машина и секој може да си ја направи за дома.Истата ќе служи за производство на притисок а кога го исфрла врз механичкото срце што уште нее познато за јавноста мора да се одржува константно движењето на вретената заедно со генераторите кои ќе произведуваат Електрична Енергија,Значи ако сме одредиле или сакаме да добиеме притисок од 100 бари но при испуштањето на притисокот од 100 бари во износ да речеме 1 кубен метар во минута ,притисокот не смееме да го намалиме испод 100 бари или тој сам да падне испод.Тоа го обезбедуваме благодарение што движењето е со 8 клипа и истите се поставени степенасто под агол од 45 степена.Итука главен Енергенс е обична вода и со истата по долго или со дополнување по природен пат ако имаме мало испарување може и вечно.Најди ја истата склопена на ИНТЕРНЕТ за да биде по јасно.ПОЗДРАВ
|
||
![]() |
||
anakin ![]() Сениор ![]() ![]() Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
|
jako e toa
kje ja tushnesh vodata do Pelister kilometar u vis bez energija vnesena rabora e da go oteras na visinski potencijal.... jaka rabota e sega snagata pa zavisi za koe vreme kje ja tushnes gore na pelister vodata kako i da e ...visoko e ![]() Изменето од anakin - 22.Јуни.2009 во 00:25 |
||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
||
![]() |
||
sasebt ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 10.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 311 |
|
ili jas sum glup ili ova e nekoja zaebancija? jas voopsto ne mozam da svatam so saka da kazi pisatelot...
![]() |
||
Портфолио - Пушењето е штетно по здравјето
|
||
![]() |
||
Испрати лична порака
Најди пораки од член
|
|
||
![]() |
||
EvAngelos ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор ![]() ![]() Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
|
Војо, внимателно ја разгледав работата на твојата машина и сметам дека тука не станува збор за перпетууммобиле од следниве причини:
Водата која се наоѓа во улога на двигател на машината врши кружно движење преку стапалата надоле и низ каналлите преку кои се враќа во горните стапала. Но, гледано во еден циклус на завртување, колку што вода поминува од врвот на машината, исто толкаво количество на вода и се качува. Од ова следи дека потенцијалната енергија на водата која истекува надоле низ стапалата е еднаква со енергијата која е потребна за истата да биде испумпана по каналите горе повторно во стапалата.
Овој циклус на вртење на водата би траел бесконечно доколку немаме триење т.е. силите на триењето би биле апсолутни нули, но такво нешто е невозможно во природата. Овие сили на триење ќе доведат до намалување на кинетичката енергија која се добива преку истекувањето на водата низ стапалата, а пак намалената кинетичка енергија (која веќе не е еднаква на потенцијалната енергија за качување на водата повторно горе) нема да може да ја испумпа целата вода горе и по неколку вртења оваа машина ќе запре.
Војо, од сликите можам да забележам дека имаш навистина голем талент т.е. дарба за производство на машини кои практично би помогнале многу во инжинерството, автоматизацијата, заштедувањето на енергија и екологијата во речиси сите гранки на индустријата, но, како доволно стручен во оваа област, би те советувал да не ја трошиш твојата енергија и потенцијал во создавање на невозможното перпетуммобиле, затоа што е невозможно да се избега од силите на триењето/отпорот дури ни во лабараториските услови, а камо ли кога тоа би се изведувало во реалниот свет. Енергијата во еден затворен систем, доколку немаме дотур однадвор, е таа, не можеме да ја зголемиме, не можеме од ништо да создаваме енергија, а во процесите сигурни ќе ни се намалува затоа што имаме триење, отпор од воздухот, вискозност и површински напон кај течностите итн.
Поздрав!
![]() |
||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
||
![]() |
||
Испрати лична порака
Најди пораки од член
|
|
||
![]() |
||
sasebt ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 10.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 311 |
|
a vojo, dali mozam da te prasam koi se tvoite poznavanja od fizika?
|
||
Портфолио - Пушењето е штетно по здравјето
|
||
![]() |
||
anakin ![]() Сениор ![]() ![]() Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
|
taka e vojo 100 bari ja tushkaat vodata na kilometrar na pelister e sega za toa ne postojat bas takvi pumpi ne deka nemozat nekoja kapka da tushet tamu gore no za kapacitet e potrebna snaga,,, neli so pobrzio da se zavrsit rabotata a snaga e upm , potroshuvacka e da evangelos nam otkri amerika poznato e deka postojat odredeni prividni perpetumi, koi se dvizat mnogu dolgo,,, ne beskonecno no nedavat snaga, oti toa dvizenje e na samata granica kje go ebe trienjeto kamu pak snagata no postoi super masina za na morski branovi tamu btanot gi ljulja platformite i tie so klipovi stvarat pritiskok na voda koja se srpi od moreto i taa goni perki generatori i taka moreto ni dava struja no toa za nas raboti gravitacino pole megju mesecinata i zemjata uraaaaaaaaa za LA LUNA |
||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
||
![]() |
||
Испрати лична порака
Најди пораки од член
|
|
||
![]() |
||
|
VOJO
JAS MISLAM DEKA VO MENDELEEVA TABLICA NA ELEMENTI NEMOZE DA SE PROTNE VO SREDINA EKOJ ELEMENT KOJ BI MU ZAZEL MESTO NA NEKOJ DRUG TAKA DA I MISLAM DEKA PRVIOT ZAKON ZA TERMODINAMIKA VAZI NA OVAA PLANETA NE E FINTATA DA SE MISLI DEKA MOZE ILI NEMOZE DA SE NAPRAVI pm FINTATA E DEKA ZA 200 GODINI NIKOJ NEUSPEAL MATEMATICNI DA GO OBIRI TOJ ZAKON AKO NEMO\E NESO MATEMATICKI, TOGAS PRAKTICKI E PONEVEROJATNO ZNAES ZASTO PROFESORITE NA MASINSKI SE SKEPTICNI I TAKVI IZUMI I GI DOBIVAAT 30 TINA GODISNO GI FRLAAT VO FIOKA BEZ DA GI CITAAT CEKAAT NEKOJ VO SVETOT PRVO DA GO OBORI MATEMATICKI TOJ ZAKON |
||
|
||
![]() |
||
Испрати лична порака
Најди пораки од член
|
|
||
![]() |
||
|
E TUKA SI VO PRAVO VO TERMODINAMIKA SE SE SVEDUVA NA SAMO TRI FORMULI A SEPAK CEL SVET FUNKCIONIRA BASH NA TIE TRI FORMULI BESPREKORNO |
||
|
||
![]() |
||
Испрати лична порака
Најди пораки од член
|
|
||
![]() |
||
EvAngelos ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор ![]() ![]() Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
|
Но газење по кружните скали кои би го вртеле бурето е проследено со дотур на надворешна енергија - тоа е храната која човекот ја јаде. Храната ги храни нашите мускули за да можат да се качуваат по скалите на бурето.
|
||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 23456 16> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |