IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - Дали постои Бог?
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Дали постои Бог?

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 3334353637 54>
Автор
Порака
brza Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Февруари.2006
Локација: vidiFOTOupotpis
Статус: Офлајн
Поени: 34534
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Септември.2007 во 02:02
Originally posted by kristal kristal напиша:

A JAS PAK BI REKLA DEKA MATERIJALNOTO E PRED SE I TOA NE E OK.OD ZEMJA SME STVORENI I VO ZEMJA KJE ODIME NIKOJ SO SEBE NE ZEL NISTO MATERIJALNO SO SEBE KOGA OTISOL NA "ONOJ" SVET.ZATOA IMAJ KOLKU STO TI E POTREBNO PRAVI DOBRI DELA ZIVEJ SO SEKOGO ZIVEJ GO ZIVOTOT SEKOJ DEN KAKO DA TI E POSLEDEN.....I VERUVAJ VO GOSPOD SEPAK POSTOI...A TIE LUGE OD TIE BOGATI KAPITALISTICKI ZEMJI I  NEMAAT POTREBA DA VERUVAAT ZATOA ZIVEA VO NAJGOLEM GREV SO MILION GREVOVI NA DEN-DROGA ALKOHOL PROSTITUCIJA MATERIJALIZAM I DA NE NABROJUVA PONATAMU IZLISNO E ...KOGA NEMAAT VREME ZA SOPSTVENITE DECA NO COMMENT...
da be,...mameto nivno ,..trulo,starokapitalistichko,....ne znaat tie deka e poubavo da gladuvash,..i shatori da gledaat pred nivniot parlament.лутина
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
Кон врв
Sektas Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 14.Август.2007
Поени: 175
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Sektas Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Септември.2007 во 09:54
Originally posted by goor goor напиша:

Od Sektas
Гоор,види вака, и да претпоставиме дека не постои Бог, пак ние верниците сме во предност.Животот овде на земјата ке си го проживееме во мир,радост,надеш,убавина, и сите работи кој го прават животот убав.Ако нешто пак не ти е јасно кажи.А сега ти размисли па што добиваме плус, ако Бог постои(вечен живот),а што вие ќе изгубите, а ќе ќарите вечени маки во огненото езеро.

Животот овде на земјата ке си го проживееме во мир,

a znaes deka poveketo vojni sto se vodat se pottiknati od religiska omraza i na religiska baza.....

Животот овде на земјата ке си го проживееме во ,радост

objasni mi ja radosata te moilam - na sto se raduvate?(ozbilno prasuvam)

Животот овде на земјата ке си го проживееме во надеш,

Nadez mozebi neli taa posledna umira - ama ne li podobro da znaes deka te ceka nesto poloso otkolku da se nadevas na najdobroto??????

Животот овде на земјата ке си го проживееме во убавина,

Tuka se soglasuvam samo zosto mislis deka ateistite ne go cenat ubavite raboti i deka ne znaat da se raduvaat...toa ne mi e jasno.....????

1.Јас гоор зборам за вистинско христијанско учење.Ако се следи учењето на Христос и неговите апостоли,биди повеќе од сигурен дека нема да има ни карање,ни војни,ни ништо лошо.

2.Се радуваме на фактот,што го познаваме нашиот Господ и Спасител Исус Христос,кој на голготскиот крст ги заковал нашите гревови и сега сме оправдани и жители на небесното царство.

3.Па надежта се поврзува со подобро,не можеш да се надеваш на полошо.Каква би била поентата.А каква надеж би имал еден атеист,дека кога ке умре веќе нема да постои.За мене тој човек е за жалење.Апостол павле рекол.ако Христос не восхреснал,бедна е нашата вера.Ја разбираш ли поентата на павле.А за вас атеистите кој не верувате,џабе е што Христос восхреснал,вие нема да имате никаква корист од тоа.

4.на пример,атеистите не можат да се радуваат на природата и да и се восхитуваат повеке од христијаните,кој ја сметаат истата за дело на нивниот Творец.Никогаш нема да видиш вистински Христов следбеник да да ја уништува природата,за разлика од атеист.Ова е само мал пример со природата.
.............Тој е челник на назаретската секта. Дела 24:5
Кон врв
butel2 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 26.Јули.2005
Поени: 4138
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај butel2 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Септември.2007 во 10:33
4.на пример,атеистите не можат да се радуваат на природата и да и се восхитуваат повеке од христијаните,кој ја сметаат истата за дело на нивниот Творец.Никогаш нема да видиш вистински Христов следбеник да да ја уништува природата,за разлика од атеист.Ова е само мал пример со природата.

ne, nie ic ne znaeme sto e priroda i kakva e, i koja e nejzinata ubavina. Zatoa jas sekoja nedela gledam na Vodno vrie od vernici ...
Кон врв
goor Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 08.Јуни.2007
Поени: 844
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај goor Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Септември.2007 во 13:20
Originally posted by Sektas Sektas напиша:

Originally posted by goor goor напиша:

Od Sektas

1.Јас гоор зборам за вистинско христијанско учење.Ако се следи учењето на Христос и неговите апостоли,биди повеќе од сигурен дека нема да има ни карање,ни војни,ни ништо лошо.

A jas ti zboruvam za realnosta.....sto znaci .... nesto ne e vo red taka?????
sega te molam objasni mi koja od tolkute hristijanski religii  go sledi vistinskoto  hristovo ucenje i moze da  se narece hristijanska religija i nejzinite privrzanici hristijani.....
zatoa sto znaeme za krstonosnite vojni....znaeme za palenjeto i ubivanjeto na naucnicite cii istrazuvanja se kosele so biblijata,znaeme za palenjeto na "vesterkite"
zneme za zakonite na mojsej vo koi veli sekoj koj ima drugi bogovi osven mene ubij go??????????

2.Се радуваме на фактот,што го познаваме нашиот Господ и Спасител Исус Христос,кој на голготскиот крст ги заковал нашите гревови и сега сме оправдани и жители на небесното царство.
 ok

3.Па надежта се поврзува со подобро,не можеш да се надеваш на полошо.Каква би била поентата.А каква надеж би имал еден атеист,дека кога ке умре веќе нема да постои.За мене тој човек е за жалење.Апостол павле рекол.ако Христос не восхреснал,бедна е нашата вера.Ја разбираш ли поентата на павле.А за вас атеистите кој не верувате,џабе е што Христос восхреснал,вие нема да имате никаква корист од тоа.

ama ne e li podobro da znaes deka te ceka nesto poloso otkolku da se nadevas na najdobroto??????

znaci prijatele jas ne rekov da se nadevas na poloso....tuku deka znaes odnosno fakt e deka koga umiras poveke te nema(zboruvam za toa sto go znaeme bez pretpostavki dali duhot odi ili neodi nikade ednostavno umiras i te pogrebuvaat za toj fakt)
e sega nasproti ova vie se nadevate deka mozebi ima nesto toa e dobro za vas ama rekov ne e li podobro da prifatis deka nisto pa potoa da se nadevas deka moze ima otkolku obratno da prifatis deka ima a da se nadevas deka e podobro....

ateistite bas naprotiv se raduvaat na se sto nosi zivotot bez razlika dali se luge priroda ili predmeti zasto go cenat zivotot koj e kratok i ZAVRSUVA i se raduvaat da vidat i pocuvstvuvaat poveke raboti vo toj period asto znaat deka ima kraj.
end off days 15...14...13....
Кон врв
marian Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член

Регистриран: 05.Септември.2007
Локација: Macedonia
Поени: 17
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај marian Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Септември.2007 во 15:08
Abe pak zatalkavte a?
Nas ni e uste potesko da poveruvame zatoa sto ne gledame ...
ne veruvale i onie koi ziveele koga Isus bil megju niv - pa ne veruvale ...
znaci pobarajte gi dokazite dali Isus bil megju nas
Кон врв
marian Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член

Регистриран: 05.Септември.2007
Локација: Macedonia
Поени: 17
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај marian Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Септември.2007 во 15:32

ili podobro:

ako ne veruvate togas zaludno e vaseto postoenje .. zosto postoite togas .. tuka e celata smisla
Кон врв
iris Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член

Регистриран: 09.Септември.2007
Поени: 28
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај iris Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Септември.2007 во 16:21
DALI POSTOI BOG ?a kade e koga na nekogo mu treba za sto sluzi ,za da veruvame samo vo nego ili ?
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај goor Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Септември.2007 во 16:23
pa otprilika za toa....

a kade e pa nasekade okolu nas ti ne si go videl nekade????

:) :) :) :)
Кон врв
Нов член
Нов член

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај iris Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Септември.2007 во 16:32
kolku i da go baram nikako ne go naogam verovatno sum slepa a ako mislis se sto ne opkruzuva toa e relativno
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај goor Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Септември.2007 во 16:38
epa i jas ne go naogam ava eve taka nekeko bilo....
Кон врв
Нов член
Нов член

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај iris Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Септември.2007 во 16:42
dobro e mislev deka samo jas ne go naogam ali kako gledam ne sum sama
Кон врв
brza Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Февруари.2006
Локација: vidiFOTOupotpis
Поени: 34534
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Септември.2007 во 17:00
ne se sekiraj,...nikoj ne go nashol ,..niti ke go najde nekogash,...toa im doagja samo kako placebo efekt,...na bogomoljcite,...
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
Кон врв
аџија Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 25.Октомври.2006
Поени: 5474
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај аџија Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Септември.2007 во 17:26
па и плацебо ефектот е валиден, или не? голема%20насмевка
Кон врв
EvAngelos Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Регистриран: 28.Февруари.2007
Поени: 9913
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Септември.2007 во 02:50
Originally posted by iris iris напиша:

kolku i da go baram nikako ne go naogam verovatno sum slepa

А каде го бараш па не го наоѓаш?
Или подобро прашање, што очекуваш да видиш, па да речеш "ете го најдов Бог"?
Старец со бела брада? Ѓорѓи Колозов? среќа
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 3334353637 54>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,219 секунди.