IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - Како е на Небесата (во Рајот)?
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Како е на Небесата (во Рајот)?

Внеси реплика Внеси реплика страница  <12345 7>
Автор
Порака
Zlatnik Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 23.Август.2005
Локација: Macedonia
Статус: Офлајн
Поени: 2605
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zlatnik Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Февруари.2012 во 15:41
Originally posted by KINGDAVID KINGDAVID напиша:

Svetiot apostol Pavle imal videnie od "tretoto nebo" kade sto videl nekoi raboti sto ne moze da se iskazat so covecki zborovi. ...

Ааа не! Тој, апостол Павле не видел. Тој, преку индиректен говор, само (рас)кажува дека знаел еден човек ...

Знам еден човек во Христа, кој ... беше грабнат и издигнат до третото небо. ... дека чул неискажливи зборови,...

А, ако на ова речеш дека:

Apostol Pavle ... Za sebe zboruva vo treto lice .... Vo toa e smislata na posoceniot tekst ...

Ме интересира, од каде ти е оваа информација? Јас незнам каде е наведено ова?

Како му испаѓа работава, секој како му одговара, така си ја толкува библијата. Некаде, каде нешто е директно кажано, стриктно се придржувате на тие зборови, а некаде, каде бог (или некој друг лик од библијата) своето кажување го искажал со ист, директен стил, вие толкувате дека тоа е со преносно значење, па дека зборувал во трето лице или дека едно пишал ама друго мислел ... ! Каде може да се најде тој толковник на библијата? Или се работи за умешност во импровизирањето, од ситуација до ситуација?
(Не сакам да изнесувам примери, бидејќи ќе забегам/е од темава. Сигурно секој кој ја прочитал библијата знае за што зборувам.)

Sigurno deka BOG , Tvorecot na Neboto i Zemjata znae kolku neba ima , neli намигнување

Ма како само бог, Бе!намигнување
Еве, јас знам (а верувам и другите) дека има и „девето небо“! 

Р.Ѕ. Добро, сеА! За воља на вистина, од сите тие 9 неба, знам само за едно материјално, кое го гледам/е секој ден и ноќ и едно „духовно“, ова деветото, кое верувам секој од нас го почувствувал на некој начин! Баш ме интересира кои се преостанатите неба, посебно она третоНо!мечтаење

Неоттуѓиво е правото на секој поединец да живее во својата заблуда!
Кон врв
KINGDAVID Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Solomon's father

Регистриран: 09.Октомври.2008
Поени: 9420
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај KINGDAVID Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Февруари.2012 во 16:30
Originally posted by Zlatnik Zlatnik напиша:

Svetiot apostol Pavle imal videnie od "tretoto nebo" kade sto videl nekoi raboti sto ne moze da se iskazat so covecki zborovi. ...

Ааа не! Тој, апостол Павле не видел. Тој, преку индиректен говор, само (рас)кажува дека знаел еден човек ...

Знам еден човек во Христа, кој ... беше грабнат и издигнат до третото небо. ... дека чул неискажливи зборови,...

А, ако на ова речеш дека:

Apostol Pavle ... Za sebe zboruva vo treto lice .... Vo toa e smislata na posoceniot tekst ...

Ме интересира, од каде ти е оваа информација? Јас незнам каде е наведено ова?

Како му испаѓа работава, секој како му одговара, така си ја толкува библијата. Некаде, каде нешто е директно кажано, стриктно се придржувате на тие зборови, а некаде, каде бог (или некој друг лик од библијата) своето кажување го искажал со ист, директен стил, вие толкувате дека тоа е со преносно значење, па дека зборувал во трето лице или дека едно пишал ама друго мислел ... ! Каде може да се најде тој толковник на библијата? Или се работи за умешност во импровизирањето, од ситуација до ситуација?
(Не сакам да изнесувам примери, бидејќи ќе забегам/е од темава. Сигурно секој кој ја прочитал библијата знае за што зборувам.)

Sigurno deka BOG , Tvorecot na Neboto i Zemjata znae kolku neba ima , neli намигнување

Ма како само бог, Бе!намигнување
Еве, јас знам (а верувам и другите) дека има и „девето небо“! 

Р.Ѕ. Добро, сеА! За воља на вистина, од сите тие 9 неба, знам само за едно материјално, кое го гледам/е секој ден и ноќ и едно „духовно“, ова деветото, кое верувам секој од нас го почувствувал на некој начин! Баш ме интересира кои се преостанатите неба, посебно она третоНо!мечтаење

Site Hristijani se soglasuvaat deka ovde apostol Pavle zboruva za sebe, no ne saka da se fali samiot i zatoa zboruva vo treto lice ednina. среќа

Inaku jas sum slusnal muabet od narodot  i za "sedmo nebo", ne samo za "deveto nebo " .

Isto taka sum slusnal deka postoi "lud kamen "ama se uste ne sum  go videl nitu sum se kacil na nego. намигнување

Изменето од KINGDAVID - 02.Февруари.2012 во 16:31
   SOLI DEO GLORIA
Кон врв
Zlatnik Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 23.Август.2005
Локација: Macedonia
Поени: 2605
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zlatnik Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Февруари.2012 во 12:32

... Isto taka sum slusnal deka postoi "lud kamen "ama se uste ne sum  go videl nitu sum se kacil na nego. намигнување

Да, да, верувам! Штом сите луѓе (христијани) го велат тоа, мора да е така.
По таа логика, исто се однесува и за деветото или за седмото небо. Нели, штом луѓето веруваат и зборуваат за нив, тие мора да постојат. Како и за „лудиот камен“!намигнување

Р.Ѕ. Море, каменот како камен си е арен! Луди се тие кои стапнуваат на него!не кажувај никому
Неоттуѓиво е правото на секој поединец да живее во својата заблуда!
Кон врв
brza Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Февруари.2006
Локација: vidiFOTOupotpis
Поени: 34534
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Февруари.2012 во 14:21
a, sigurno site  chule i za 9-te machkini zivoti !

...e, pa,...jas i veruvam deka imaat,...na komshikata tri pati ja gazat koli i edno kombi i ...seushte e ziva, iako spleskana kako opakchinka.изненадување

...idi posle ne veruvaj ,..vo ona shto ne mozesh da go vidish !намигнување
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Solomon's father

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај KINGDAVID Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Февруари.2012 во 19:24

Хахаха, ме насмеавте Златниче и Брза  смеење Голем поздрав до вас да

И да не бидам офтопик, како ке биде на Небесата ( во Рајот) најдобро ќе се увериме лично самите, дај Боже да бидеме таму среќа
   SOLI DEO GLORIA
Кон врв
paton Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 14.Август.2011
Поени: 789
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај paton Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Февруари.2012 во 19:24
за никаде е......у пеколот е подобро....
Кон врв
viktorija123 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Nishto Posebno, tuku EDNO

Регистриран: 04.Февруари.2010
Поени: 7300
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај viktorija123 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Февруари.2012 во 22:32
Raj, pekol... site go sakame rajot... ama kade ima raj bez pekol?

Ne mozheme da si go zadrzhime rajot a pekolot da go ostavime nastrana - kolku i da go posakuvame toa...

"Nebesata" e iznad...
There is no doer..... But if you have one, let him do self-inquiry.
Кон врв
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Февруари.2012 во 22:59

И да не бидам офтопик, како ке биде на Небесата ( во Рајот) најдобро ќе се увериме лично самите, дај Боже да бидеме таму среќа

Сите ќе одиме таму... и ќе бидете изненадени бидејќи не е воопшто како што си замислувате... потоачно како што читате. среќа
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Solomon's father

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај KINGDAVID Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Февруари.2012 во 16:17
Originally posted by Messenger Messenger напиша:

Сите ќе одиме таму... и ќе бидете изненадени бидејќи не е воопшто како што си замислувате... потоачно како што читате. среќа

Од кај пак ТИ знаеш како е таму и дека сите ќе бидеме таму ? Да не си бил случајно на неботоизненадување  ...ангел

Раскажувај што има на небото , верувам форумџиите сакаат да знаат , посебно ако сите одиме таму  голема насмевка  мечтаење  ...
   SOLI DEO GLORIA
Кон врв
Администратор
Администратор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Февруари.2012 во 17:16
Што и да ти кажам нема да ми веруваш.

А подобро луѓето да си замислуваат како е таму отколку да знаат.

Така е поубаво за нив... не дека на Небесата не е убаво, туку не е онака како што си говорат луѓето меѓу себе.

Инаку, таму за секого ќе е онака како што ќе го напушти овој материјален свет тука на земјата. Рајот и пеколот ги носиме во нас и со нас. Имаме и добиваме оноа што заслужуваме, завреднуваме и негуваме. И тоа не зависи од религијата на човекот. среќа

Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
Pica pica Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 04.Октомври.2010
Поени: 1488
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Pica pica Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Февруари.2012 во 18:03
Originally posted by Messenger Messenger напиша:

Што и да ти кажам нема да ми веруваш.

А подобро луѓето да си замислуваат како е таму отколку да знаат.

Така е поубаво за нив... не дека на Небесата не е убаво, туку не е онака како што си говорат луѓето меѓу себе.

Инаку, таму за секого ќе е онака како што ќе го напушти овој материјален свет тука на земјата. Рајот и пеколот ги носиме во нас и со нас. Имаме и добиваме оноа што заслужуваме, завреднуваме и негуваме. И тоа не зависи од религијата на човекот. среќа

А што е со тој кој во себе нема рај и пекол,веќе умрел еднаш овде?
Кон врв
Администратор
Администратор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Февруари.2012 во 18:07
Neka se sveti negovoto ime.
Кон врв
Pica pica Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 04.Октомври.2010
Поени: 1488
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Pica pica Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Февруари.2012 во 18:12
А додека замине,знаеш што се случува со него овде?
Знаеш како е да се живее без рај и пекол?
Кон врв
Администратор
Администратор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Февруари.2012 во 19:30
Се живее СЕГА, онака како што Е.

Се живее на онаа бескрајна тенка линија што ги дели минатото и однината од човековиот ум.

Животот се живее онака како што доаѓа, без судења, пресудувања, прашувања, испитувања, заземење страни...

... се живее просветлено како Исус, како Буда, Менсур...

Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <12345 7>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,172 секунди.