|
Земјотрес |
Внеси реплика | страница <12345 12> |
Автор | ||||
Valeta
Сениор Регистриран: 03.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 24220 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Помина една долга ,но мирна ноќ во Струмица, пред 5 минути пак се почувствува еден послаб потрес.
|
||||
Вистината е нашата најценета сопственост. Затоа ја употребуваме толку штедливо.
|
||||
IQ
Сениор Darling Регистриран: 11.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 12382 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
se oseti i ovde vo shtip, 2 pati, ama ne beshe bash silno
|
||||
Evenstar
Сениор Вечен оптимист Регистриран: 09.Јули.2007 Статус: Офлајн Поени: 3388 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Ужасни се тие земјотресите... страшно чувство...
а како што живееме во трусно подрачје се надевам дека ќе се смири наскоро... |
||||
It is our choices who show what we truly are, far more than our abilities.
|
||||
Delicia
Сениор *dream catcher* Регистриран: 20.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 10984 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Извор Макфакс
Скопје / 25.05.09 / 11:42
Серијата земјотреси што ја погодија југоисточна Македонија достигна 180, најсилниот од 5,4 степени според Рихтер беше вчера 18:17 часот, кај населението владее паника заради континуитетот на потресите. Епицентрите на земјотреси што започнаа во саботата се наоѓаат на 125 км југоисточно од Скопје и потекнуваат од валандовското епицентрално подрачје. Центарот за управување со кризи соопшти дека се забележани пукнатини и оштетувања на постари куќи и помошни објекти во селата Башибоз, валандовско и Ѓопчели и Црничино, дојранско. Министерот за труд и социјална политика, Џељаљ Бајрами при вчерашната посета на погодените региони најави помош во износ од две просечни плати за погодените семејства. Според последните податоци на Сеизмолошката опсерваторија при Природно- математичкиот факултет во Скопје, ноќеска помеѓу 24 и 01 часот, беа почувствувани уште два земјотреса. Овие потреси се почувствувани во Богданци и Валандово со интензитет од 5 степени според Европската макросеизмичка скала. Земјотресите, синоќа го потресоа и струмичкиот регион, а како што јави Македонското радио не се пријавени штети. Во тој регион на секој чекор е присутна загриженост и неизвесност. За многумина минатата ноќ беше најдолга.Голем број граѓани ноќта ја поминаа во автомобилите, или на отворено пред зградите и дворовите. Министерот за одбрана, Зоран Коњановски, министерот за труд и социјална политика, Џељал Бајрами, заменик-министерот за труд и социјална политика Спиро Ристовски и директорот на Центарот за управување со кризи, Панде Лазаревски, денес ќе го посетат селото Башибоз, најмногу погодено од серијалот земјотреси./крај/с/ил |
||||
...It just takes a second to realize how wrong you are, about... everything...
|
||||
abnormalen
Сениор ... Регистриран: 05.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 168 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
а што? струмица се извлече?
|
||||
Gluposta e najneobična od site bolesti - od nea NE pati bolniot tuku, SITE OSTANATI!
|
||||
Milaa
Сениор unique Регистриран: 04.Јануари.2009 Статус: Офлајн Поени: 1523 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Ко створени сме за драматизирање на работите.Паники и општ хаос.Невелам дека не е ништо,но многу прашина се крена околу ова.Како некој кој пишува од градовите во кои најмногу се осети земјотресот, слушав и јас на вести и некако смешно ми дојде последниот кометар на репортерката од Струмица-Голема раздвиженост низ градотНишто поразлично од тоа што може да се види и било кој друг неработен ден или празник.А штета за селово и тамошните жители,но од снимките што ги покажаа јасно се гледа дека станува збор за многу стари куќи,без ниеден грам железо во нив,куќи кои се тресат и во кои пукаат ѕидови и при поминување на некој поголемо товарно возило.
|
||||
Valeta
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
http://earthquake.usgs.gov/eqcenter/recenteqsww/Quakes/us2009habv.php#details
Ovde se gleda na mapite tocno kade e epicentarot, i mnogu e blisku do Strumica |
||||
|
||||
Delicia
Сениор *dream catcher* Регистриран: 20.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 10984 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
26.05.2009 10:29
Земјотрес со интензитет од 4 до 5 степени според Европската макросеизмичка скала го погоди утринава дојранско-валандовското подрачје во 8.34 часот. |
||||
...It just takes a second to realize how wrong you are, about... everything...
|
||||
ANITA11
Сениор Регистриран: 04.Јануари.2009 Статус: Офлајн Поени: 21488 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
jas go setiv ..me stana od krevet
|
||||
blackeye
Сениор The Body Регистриран: 24.Август.2007 Статус: Офлајн Поени: 4058 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Нов земјотрес во валандовско-дојранскиот регион |
|
|
||
Ne znam kako da pobegnem
od sna, I ne znam dal' te iko voli kao ja, Al' ne bi ova noc tako bolela, Da me nisi volela.... |
||||
Valeta
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Добро е , нокеска немаше земјотреси, можеби веќе се смири тлото.
|
||||
|
||||
BisernA
Сениор Регистриран: 27.Јули.2008 Статус: Офлајн Поени: 4662 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
...... ..... и тука го сетиле... ја ништо |
||||
mina_d
Сениор Регистриран: 26.Март.2009 Статус: Офлајн Поени: 346 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
денес се очекуваат нови земјотреси во Струмица! имало еден во 10:30 (јас не го сетив) и се очекувал уште еден по 13 часот! не знам колку има вистина во ова...јас само пренесувам она што слушнав! Но изгледа е вистина бидејќи наставата во основните и средни училишта е прекинета и учениците го напуштиле училиштето!
|
||||
Сите луѓе знаат да сакат, тоа е вродено. Некои го прават природно, но повеќето треба одново да го научат!
|
||||
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Пак ли?
|
||||
Внеси реплика | страница <12345 12> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |