|
Македонска збирка на глупости |
Внеси реплика | страница <12345 31> |
Автор | |||||||||
Polar Bear
Сениор Регистриран: 04.Декември.2007 Локација: Канада Статус: Офлајн Поени: 1152 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||||||
Трчањето на Глигоров со ИзетбеговиЌ за спасување на Југославија, асиметрични федерации и слични глупости.
Затварањето на границата со Грција (Тодор Петров и компанија, ’91).
Демонстрациите на студентите против образованието на албански, по нарачка на ДПМНЕ.
Најавата Љубчо Георгиевски на дека следното собрание на ДПМНЕ ќе биде во Солун.
МЕнаџерската приватизација на Јане Миљовски, по нарачка на СДСМ.
Баловите и шеширите на Љубчоица.
Законот за наплата на ДДВ, со кој потрошувачот се овластува да си ја земе робата без пари доколку продавачот не му издаде фискална сметка.
Казнување на „неовластеното“ движење по шумите и планините. Шипците се нон-стоп во планина и никој ништо не им може.
Уште?
|
|||||||||
Jа сам за демократију и слободу на говор, сакам песну, пиво, вино, ракију и жене!
|
|||||||||
Antique
Нов член Регистриран: 10.Август.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 24 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||||||
zaev i cela prasina so se krena okolu coekot .. ccc pa kaj go ima ova vo nekoja sredena drzava
|
|||||||||
kultuzin
Сениор Регистриран: 03.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4903 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||||||
A da ja skratime temata i da piseme za pametnite raboti sto se slucile od osamostojuvanjeto pa navaka, eve na primer mene vo momentov ni edna ne mi teknuva.
|
|||||||||
DelijaSkopje
Сениор Регистриран: 13.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 1580 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||||||
Најголема глупост кога дозволивме ЉуБчо Георгиевски да стане премиер...!!!
|
|||||||||
Polar Bear
Сениор Регистриран: 04.Декември.2007 Локација: Канада Статус: Офлајн Поени: 1152 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||||||
Уште ... Ставањето на луѓе со двојно државјанство на високи функции.
Ставањето на луѓе со криминални досиеја на високи функции.
Воспоставувањето на моралот на Амди Бајрам за референтен во Македонија.
Приватизацијата на стратешките енергетски објекти, без реална можност во догледно време да се воспостави конк*ренција. Тука ти се електростопанството, рафинеријата, топлификацијата во Скопје и сл.
Заблудата на СДСМ во првите мандати дека може да крадат до мила волја, а тоа нема да се одрази на државата.
Убедувањето меѓу народот дека ако крадеш и ги кршиш законите си снаодлив. Заблудата дека државата не може да пропадне иако се кршат законите на сите нивои.
Практиката ДПМНЕ да не го менува вокабуларот кога се во опозиција и на власт. Тие се нон-стоп во предизборна кампања, СДСМ се криви за се, а тие за ништо, оти СДСМ се криви за се.
Поставувањето на пилиштари и мочковци (кои во меѓувреме остареа) на високи позиции: дебелоно гомно Васил Тупурковски, Бранко Црвенковски, Љубчо Георгиевски, Радмила Шеќеринска, разни партиски лајачи како Влатко Ѓорчев, Филип Петровски и сл.
Ароганцијата на СДСМ спрема населението. Сите се егземплари на екстремна ароганција и снобизам, БЦ, РШ, ЈМ, ВБ. Многу долго (сеуште) ја потценуваат интелигенцијата на народот.
Говорот на Љубчо Георгиевски од Калето, пред публика од два-триесет луди вмеровци на плоштадот.
Однесувањето на истиот како цар.
Однесувањето на жена му на истиот како царица.
Поставувањето на братот на жена му на истиот за директор на електордистрибуција Струмица (Ванчо Таковски) - на интернет кружи видео клип со негово „интервју“ како претседател на ФК Беласица, за сидата во Македонија, веднаш после смртта на фудбалерот (црнецот) од сида - погледајте и ќе видите кој ја „води“ Македонија.
Однесувањето на Никола Груевски како цар.
Поставувањето на попови на кои уште им се дига во светиот синод на МПЦ.
Поставувањето на попови на кои уште им се дига за архиепископи на МПЦ.
Уште?
|
|||||||||
Jа сам за демократију и слободу на говор, сакам песну, пиво, вино, ракију и жене!
|
|||||||||
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||||||
Еве ви малку литература да подучите, како полесно да станете пулитичари.
Буш и Берлускони од наше маало посебно од овие бисери
Изменето од mamamd - 27.Септември.2009 во 09:32 |
|||||||||
BACHIOS
Сениор Регистриран: 21.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 1517 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||||||
Пријатно е чувството кога треба да се заблагодариш за подарок. Јас и припаѓам на онаа генерација што не знаеше што е чоколада, сé додека татко ми не ми донесе кутија хуманитарна помош од Америка. Тогаш дознав дека чоколадата е слатка. Години подоцна бев гостин на Стејт департментот во САД и не одведоа во посета на Белата куќа. Таму почувствував мирис на јајца со сланина. Како што ме дал господ прашав: Што е ова? Ми одговорија: Претседателот појадува. Тогаш ми се врати сеќавањето дека тоа е мирисот што сум го почувствувал во детството. И повторно и бев благодарен на Америка - Љубиша Георгиевски, како претседател на Собранието по средба со делегација конгресмени од САД. -ovaa e naj-jaka.Kako go gledaa Amerite- Dali ovoj od togas jadel voopsto drugo cokolado.Greota,daj da mu kupime uste edna-
|
|||||||||
I'm gonna make him an offer he can't refuse- Don Corleone
|
|||||||||
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||||||
ne e li polesno da se napravi ,...zbirka na makedonski pametni raboti?!....ustvari....shto tropam?!....teshko deka ...takva zbirka ...ke vidi bel den !
|
|||||||||
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
|||||||||
BACHIOS
Сениор Регистриран: 21.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 1517 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||||||
Polesno e
bidejki ke bide =bel list |
|||||||||
I'm gonna make him an offer he can't refuse- Don Corleone
|
|||||||||
lilica
Сениор Регистриран: 29.Август.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 548 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||||||
Голема глупост - С.Бонева кандидат за градоначалник на Струмица.
|
|||||||||
Кој бара ќе најде.
|
|||||||||
МАРШАЛ
Сениор ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||||||
антиквизација ............... |
|||||||||
Zlatnik
Сениор Регистриран: 23.Август.2005 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||||||
Јас често пати велам, кај нас функционериве (на државно и локално ниво) да решат да седнат, да се договорат и да речат:„ај да правиме грешки“, сигурно нема толку да ги направат, како што прават овака, случајно. |
|||||||||
Неоттуѓиво е правото на секој поединец да живее во својата заблуда!
|
|||||||||
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||||||
siguren sum deka na nikoj do sega ne mu teknala na edna od..pogolemite gluposti...na ovcite vmrovski....a , toa e koga site ...drzavni apteki gi ofarbaa vo....crveno...iako nasekade niz svetot bojata im e....zeleno- bela...
|
|||||||||
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
|||||||||
МАРШАЛ
Сениор ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||||||
лошо штимувани партиски папагали кои се трудат да звучат како перфорирани клавири
|
|||||||||
Внеси реплика | страница <12345 31> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |