IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - Библијата и алкохолот
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Библијата и алкохолот

Внеси реплика Внеси реплика страница  <12345 11>
Автор
Порака
vd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 13.Јануари.2006
Статус: Офлајн
Поени: 1539
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај vd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Јануари.2008 во 11:03
Originally posted by Messenger Messenger напиша:

Temata e "Biblijata i Alkoholot"

Епа да де, Библија и Алкохолот, значи за Библијата и за Алкохолот среќа

Originally posted by Lolita Lolita напиша:

Dokolku nekoj ima problem so umerenosta, podobro ic da ne pie.

Повеќето имаат!

Кон врв
blagorodna Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 16.Декември.2007
Поени: 568
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај blagorodna Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Јануари.2008 во 23:10
Бев лани Дубаи у Шератон хотел
И се чуда момци ќе се изнаљокаа до коска, и после че преспија ден два до отрезнуење, и ни лук јале ни лук мирисале.
И това биле мусљамини? Еееееееееееееејјјјјјјјјј гиди
Шчо е темава, ал па сакате да кажите оти кај рисјаните е дозволено?
Кон врв
MAKEDON-FILIP Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 29.Декември.2007
Локација: Macedonia
Поени: 731
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај MAKEDON-FILIP Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Јануари.2008 во 23:15
Originally posted by efendija efendija напиша:

Edna Japonska pogovorka veli:"Vo prvata casa covekot go pie vinoto,a vo vtorata casa vinoto go pie vinoto,a vo tretata casa vinoto go pie na covekot>"

Добро а што вика к*ранот за тоа?
Кон врв
efendija Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 18.Декември.2007
Поени: 2175
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај efendija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Јануари.2008 во 23:55
Jasen e stavot na k*r,anot,alkoholot e zabranet vo celost,NITU KAPKA.No,temata e Biblijata i Alkoholot,ako imas nesto po temata kazi,ako ne gooo sleep!
"Zadovolen sum Allah da mi bide Gospod,Muhammed pejgamber a Islamot vera"
Кон врв
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Јануари.2008 во 01:04
Ne mi se kazhuvashe, ama ajde ke kazham...

Prashanje:

Vo koja zemja najmnogu se prodava "Cologne 4711" ?

Prashanjeto go dobiv od komercijalist sto raboti vo germanskata firma sto ja proizveduva kolonskava voda.

Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
Pustinski-Lav Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 31.Декември.2007
Поени: 534
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Pustinski-Lav Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Јануари.2008 во 01:18
Ne mi se kazhuvashe, ama ajde ke kazham...

Prashanje:

Vo koja zemja najmnogu se prodava "Cologne 4711" ?

Prashanjeto go dobiv od komercijalist sto raboti vo germanskata firma sto ja proizveduva kolonskava voda.

I sto ima vrska toa? Plus forumov ne e bizniz i marketing?
NEMOZETE DA GO NAUCITE NA DRUGI SO NISTO; MOZE SAMO DA MU POMOGNETE SOZNANIETO DA GO SPOZNAE VO SEBE
Кон врв
Администратор
Администратор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Јануари.2008 во 01:20
Ima smisla, ima. Koga ke doznaesh nema da veruvash, kako sto ne veruvav nitu jas.

Ajde pogagjajte.
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај efendija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Јануари.2008 во 01:21
Ako mislis na kolonskata voda,toa ne e alkohol messenger!
Inteligenten si,i razbiras sto sakam da ti kazam.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај blagorodna Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Јануари.2008 во 01:22
Е ај де кажи, па да легна...ама претпоставујам, некој шчо му је забрането тоа најмногу го купује
Кон врв
Администратор
Администратор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Јануари.2008 во 01:38
Ajde, ne e fer da ve drzham vo neizvesnost, pa da ostanete bez spienje.

Imav prilika sluchajno da se sretnam so eden komercijalist od firmata sto ja pravi kolonskata voda i taka vo muabet, koga mu rekov deka navistina mi se dopagja nivniot proizvod, me prasha:

- Znaesh li koj najmnogu go kupuva nahiot proizvod?

Jas se mislam, sto da mu odgovoram? Od kade znam koj najmnogu ja saka nivnata kolonska voda?

- Francija ? - mu kazhav onoa sto prvo mi padna na um.

- Neee... - pochna da se smee - Tie si imaat premnogu svoi parfemi, osobeno onie koi se praveni so razni hemikalii i sintetski materijali. Nashata e samo od prirodni neshta - mi se pofali kako sto mozhe samo germanec da se fali za svoj proizvod.

- Ne znam - mu rekov.

- Saudiska Arabija! - izvika chovekov kako da ja otkril Amerika.

- Bree... tolku go sakaat toj miris ? - go prashav zachudeno.

- Go sakaat, ama ne poradi mirisot - prodolzhi komercijalistov - Vo Saudi Arabija ne smee da se uvezuva alkohol, pa zatoa ja uvezuvaat nashata kolonska voda kako parfimerijski produkt. Za toa ne postojat nikakvi zabrani. Kolonskata voda ne ja koristat za da se mirisaat, tuku za pienje!

Ne mozhev da veruvam na sopstvenite ushi. Chovekov ne mozheshe da se zadrzhi od smeenje koga go vide izrazot na moeto lice. Mi reche deka toa e javna tajna megju povisokite sloevi na drzhavata i site se pravat na tosho deka nishto ne znaat. I volcite siti i ovcite na broj.

E sega, sakam vednash da kazham deka sum 100% ubeden oti ne pijat site saudijci kolonska voda i deka ne mislam deka oti onie sto go pravat toa se vistinski muslimani. No kako i vo site opshtestva i site organizirani religii, nikogash site vrenici ne se 100% vernici, neli ? Sakam ova da go kazham za rekord, za da ne se javi nekoj chlen koj ke tvrdi deka sum rekoj oti site saudijci piele kolonska voda kako surogat za alkoholni pijaloci. Se razbravme ?

Изменето од Messenger - 22.Јануари.2008 во 01:43
Кон врв
ARMAGEDDON Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Регистриран: 12.Јануари.2008
Локација: Macedonia
Поени: 3
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ARMAGEDDON Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Јануари.2008 во 01:40
Nekoliko stihova ohrabruje ljude da se klone alkohola (Levitski zakon 10:9, Brojevi 6:3, Ponovljeni zakon 14:26, 29:6, Suci 13:4,7,14, 1 Samuel 1:15, Izreke 20:1, 31:4,6, Izaija 5:11,22, 24:9, 28:7, 29:9, 56:12, Mihej 2:11, Luka 1:15). Međutim, Pismo ne zabranjuje nužno kršćaninu konzumiranje piva, vina ili drugog pića koje sadrži alkohol. Ono zapovijeda kršćanima da izbjegavaju pijanstvo (Efežanima 5:18). Biblija osuđuje pijanstvo i njegove efekte (Izreke 23:29-35). Također im zapovijeda da ne dopuštaju svojim tijelima da ičim budu vođena (1 Korinćanima 6:12, 2 Petrova 2:19). Pismo također zabranjuje kršćanima da čine išta što bi uvrijedilo ili poticalo druge kršćane na grijeh protiv vlastite savjesti (1 Korinćanima 8:9-13).
imajki gi vo predvid site ovie principi navistina bi bilo tesko dase kaze deka pijat alkohol za bozja slava.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај blagorodna Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Јануари.2008 во 01:41
Јасно...
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај efendija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Јануари.2008 во 01:44
Nisto ne se razbravme! I navistina mie cudno ti da nasednes na takva glupost!Da bidis 100% ubeden deka toj komercijalist jadel l....,

O,Boze kako moze covek da nasedne na vakvi gluposti.
Ako podrazmislis podlaboko,za da se izbegne potsmev na tvojot post,najdobro tie da go izbrisis sose mojov.Najdrugarski ti velam.
Кон врв
Администратор
Администратор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Јануари.2008 во 01:53
Ne efendija, ke stoi i tvojot i mojot post.

Uchime dodeka sme zhivi, neli ?

A za toa dali e glupost ili ne za tebe i dali nekoj ke poveruva ili ne, ostavam sekoj chlen da si zakluchi za sebe. Lugjevo na podforumov ne se deca pa da im delime znaenje i vistini so chajna lazhichka kako da ne mozhat samite da rasuduvaat.

Genijalno se setile saudijcive. Iskreno efendija, mene nemashe nikogash da mi padne neshto takvo na um, a kako sto gledam nitu na bilo koj od vas.
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <12345 11>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,172 секунди.