IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Свет
  Активни теми Активни теми RSS - Целта на Масонството
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Целта на Масонството

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 2728293031 62>
Автор
Порака
zidarski Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 17.Декември.2007
Статус: Офлајн
Поени: 4385
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zidarski Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Јули.2009 во 05:09
Еве неколку јавни масонски церемонии:

Cornerstone

Wreath

Cornerstone 2

Ложа во Филипини

Торонто

Ова е само набрзина што најдов по нет... има стотици вакви видеа, и јавни церемонии. Дури и масоните во Бугарија веќе одржуваат одвреме навреме јавни церемонии.
Тоа што останува тајно е само процесот на посветување, затоа што тоа треба да остане привилегија на членовите (како што е на пример привилегија на свештенството влегувањето зад олтарот. Не го поистоветувам, само давам аналогија за да е појасно...).
Do what is right, come what may...
Кон врв
nikolabitola Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 05.Април.2009
Поени: 150
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај nikolabitola Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Јули.2009 во 08:58
Skull&Bones еден од симболите на масонеријата, абе се вие поврзано, сегде имате испуштено пипци како октопод.

Овие средби шо ми ги покажуваш мене ми личат на режирани работи за мачкање очи. Пак не ми покажа ништо од ТАЈНИТЕ собири. Ете тоа Cornerstone го зирнав и не видов зошто би отишол на тоа не на литургија.
Кон врв
МАРШАЛ Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ГРОБАР ДО ГРОБА

Регистриран: 06.Февруари.2007
Поени: 44396
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај МАРШАЛ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Јули.2009 во 14:28
celta na masonstvoto ........... kontrola na covestvoto od senka .........
Кон врв
zidarski Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 17.Декември.2007
Поени: 4385
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zidarski Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Јули.2009 во 19:18
Каква врска имаат литургијата со Cornerstone церемонии?!
Тоа се две сосема независни работи и човек без проблем може да оди и на двете... тие не се исклучуваат една со друга.
Мирославе - факти... ајде со факти...
Do what is right, come what may...
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај nikolabitola Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Јули.2009 во 19:32
Originally posted by zidarski zidarski напиша:

Каква врска имаат литургијата со Cornerstone церемонии?!
Тоа се две сосема независни работи и човек без проблем може да оди и на двете... тие не се исклучуваат една со друга.
Мирославе - факти... ајде со факти...

На литургија можиш да учествуваш слободно, литургијата се прави во Негова чест, и зад олтар нема да те пуштат ако си женско.

А тоа Cornerstone појќе ми личи на маскенбал отколку на нешто сериозно, тоа се некој средби шо вие ги организирате колку да им замачкате очи на јавноста.

А твоите докази и факти каде се? Ти се негираш само со збор и очекуваш некој да ти верва.

Велиш дека немате тајни обреди и тајни средби, велиш дека масонството работи во корист на човештвото без да приложиш ниту еден од штетните фактори кои произлегуваат од нивните пронајдоци. Преќути и за ѕверот со слика и тон а без душа, преќути и за масонските симболи на доларот, се што не е во ред и што е поврзано со масонеријата ти само го негираш и нарекуваш измислица и монтажа. Твојте негирања не се факти. Не кажваш оти ОКОТО го ставате на врв од пирамида, масонеријата не потекнува од Рузвелт, тајните друштва постоеле многу одамна, теоријата на Дарвин е масонско дело, и за тоа има докази.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај nikolabitola Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Јули.2009 во 19:39
Масони - слуги на злото
Нивна цел - да го одделат човекот од Бог
Нивни бог - Луцифер, ангелот на светлината избркан од Рајот, сега попознат како Сатана.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај nikolabitola Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Јули.2009 во 19:54
Единствен против аргумент против Кекеновски ти е дека човекот не знаел латински, а остатокот од текстот кој го препишував кажува кои се целите на масонството и на каков начин сакаат да завладеат со светот, за него ништо не спомна, рече само дека многу луѓе го спомнувале терминот Нов Светски Поредок, најмоќната влада е масонска а тоа е САД а и самите гледаме што прават тие, сакаат на се да имаат контрола, арно Македонија нема нафта иначе и тука ќе ни ги навртеа бомбардерите ако не им ја даевме. САД е масонска долги години уназад, јас не знам колку видеа и текстови имам пастирано шо ги имаш преќутено или само онака имаш речено дека се невистинити.

Зошто САД се во вечна војна со Русија ? Русија е најголемата православна држава во светот, и самите Руси знаат точно што луѓе се масоните и која е нивната цел.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај nikolabitola Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Јули.2009 во 20:00
Originally posted by nikolabitola nikolabitola напиша:

Масони - слуги на злото
Нивна цел - да го одделат човекот од Бог
Нивни бог - Луцифер, ангелот на светлината избркан од Рајот, сега попознат како Сатана.

Пред да напишиш да ти дам докази, прво ти дај ми докази дека не е така. Оти ова не го мислам само јас, да го мислев само јас во ред, ама фала Богу милиони луѓе во светот ја знаат вистината.
Кон врв
Akacija Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Регистриран: 08.Март.2009
Поени: 27
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Akacija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Јули.2009 во 20:20
Teoriite na zavera obicno gi postavuvaat nerealizirani i isfrustrirani lugje na koi se nekoj drug(obicno masonite) im e kriv za nivniot licen neuspeh i frustracii. Takvite teorii im se dobredojdeni na diktatori i avtokratski licnosti koi na koi slobodata i slobodnata misla im se trn vo oko i dokolku istata stane mokna tie ke gi zagubat svoite pozicii.
Po relativno dolgo proucuvanje na slobodnoto zadarstvo i negovite idei zakluciv deka silata na masonerijata proizleguva od silata na slobodnite zidari, a ne obratno. Da pojasnam, silni, izgradeni, educirani, slobodoljubivi, moralno ispravni poedinci ja pravat silata na masonerijata. Taa sila, ne direktno, tuku so sirenje na svoite principi na sloboda, ednakvost i bratstvo(iako ne se samo tie, tuku pravam edna paralela) moze da pomesti i planina(povtorno samo figurativno, zabeleska za bukvalistite kako nekoi na forumot), da vdahne idei za revolucija(na pr.francuskata burzuaska revolucija), za osloboduvanje od kolonijalizmot(na pr. formiranjeto na SAD) i sl. Sekoe povrzuvanje so silite na zloto(ne velam deka go nema kako isklucok) treba da e argumentirano i veruvam deka bilo kakvo argumentirano dokazano zastranuvanje mu e dobredojdeno na masonerijata vo smisol da gi iskluci takvite poedinci i lozi(se slucuvalo i ke se slucuva).
Ako uslov za da stanis mason e da veruvas vo Gospod Bog i ako vo svoite ucenja go koristat Svetoto Pismo, nemozam da razberam kako poedinci gi povrzuvaat so necesniot. Kako nekoja preteca na modernata masonerija se vitezite templari, koi so mec i molitva se borea za Hristijanstvoto i tuka e vtoriot paradoks na koj ne se obraka vnimanie.
Ova go pisuvam kako eden moj kratok sublimat sakajki da ja vratam diskusijata vo vistinski pravec. Antimasonski orientirani poedinci mozat da otvorat druga tema.

Изменето од Akacija - 12.Јули.2009 во 20:22
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај nikolabitola Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Јули.2009 во 23:37
Originally posted by Akacija Akacija напиша:

Teoriite na zavera obicno gi postavuvaat nerealizirani i isfrustrirani lugje na koi se nekoj drug(obicno masonite) im e kriv za nivniot licen neuspeh i frustracii. Takvite teorii im se dobredojdeni na diktatori i avtokratski licnosti koi na koi slobodata i slobodnata misla im se trn vo oko i dokolku istata stane mokna tie ke gi zagubat svoite pozicii.
Po relativno dolgo proucuvanje na slobodnoto zadarstvo i negovite idei zakluciv deka silata na masonerijata proizleguva od silata na slobodnite zidari, a ne obratno. Da pojasnam, silni, izgradeni, educirani, slobodoljubivi, moralno ispravni poedinci ja pravat silata na masonerijata. Taa sila, ne direktno, tuku so sirenje na svoite principi na sloboda, ednakvost i bratstvo(iako ne se samo tie, tuku pravam edna paralela) moze da pomesti i planina(povtorno samo figurativno, zabeleska za bukvalistite kako nekoi na forumot), da vdahne idei za revolucija(na pr.francuskata burzuaska revolucija), za osloboduvanje od kolonijalizmot(na pr. formiranjeto na SAD) i sl. Sekoe povrzuvanje so silite na zloto(ne velam deka go nema kako isklucok) treba da e argumentirano i veruvam deka bilo kakvo argumentirano dokazano zastranuvanje mu e dobredojdeno na masonerijata vo smisol da gi iskluci takvite poedinci i lozi(se slucuvalo i ke se slucuva).
Ako uslov za da stanis mason e da veruvas vo Gospod Bog i ako vo svoite ucenja go koristat Svetoto Pismo, nemozam da razberam kako poedinci gi povrzuvaat so necesniot. Kako nekoja preteca na modernata masonerija se vitezite templari, koi so mec i molitva se borea za Hristijanstvoto i tuka e vtoriot paradoks na koj ne se obraka vnimanie.
Ova go pisuvam kako eden moj kratok sublimat sakajki da ja vratam diskusijata vo vistinski pravec. Antimasonski orientirani poedinci mozat da otvorat druga tema.

Ти рече не се мешаш појќе, ионака не кажваш ништо ново ниту паметно.
Господ ни кажал нас како треба да живееме за да имаме добар живот, арно ама некој згрешил кај дрвото за распознавање, односно бил прелажан со материјални добра и богат живот, нешто што вие му го ветувате на обичниот човек.
И уште нешто, оти не кажвате дека не само Свето писмо туку и к*ран отворате за време вашите обреди. Или ќе речите дека тоа е измислица? Дајте доказ, дајте некоја фотка, или не смејте да сликате за да не останите без раце?

Тоа што го викаш теорија на завера секој ден станува се пореално, треба човек да е слеп за да не види дека се оди кон глобализација односно една држава сака да владее со цел свет и да контролира се, храна, вода, енергетика и др. исто беше и кај нас 2001, во ниту еден момент не бевме оставени сами да си го решиме проблемот туку други ни ја диктираа војната, и како да не сме фрустрирани ? Како да не се фрустрирани и Србите ? Јавна тајна е дека Ирак немаше оружје за масовно уништување, а и да имаше, кај е? Секој ден е се поочигледно дека една група на луѓе сака да завладее во светот и таа да ги влечи конците, тоа е масонеријата на чело со САД.
Јас бев прилично фрустриран кога наши деца загинаа 2001, а виновниците за тоа беа под закрила на земјата која е центар на масонеријата, а ако вас ви беше сеедно, тогаш размислете уште еднаш шо луѓе сте.
Кон врв
Akacija Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Регистриран: 08.Март.2009
Поени: 27
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Akacija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Јули.2009 во 00:26

Originally posted by Akacija Akacija напиша:

Ти рече не се мешаш појќе, ионака не кажваш ништо ново ниту паметно.
Господ ни кажал нас како треба да живееме за да имаме добар живот, арно ама некој згрешил кај дрвото за распознавање, односно бил прелажан со материјални добра и богат живот, нешто што вие му го ветувате на обичниот човек.
И уште нешто, оти не кажвате дека не само Свето писмо туку и к*ран отворате за време вашите обреди. Или ќе речите дека тоа е измислица? Дајте доказ, дајте некоја фотка, или не смејте да сликате за да не останите без раце?

Тоа што го викаш теорија на завера секој ден станува се пореално, треба човек да е слеп за да не види дека се оди кон глобализација односно една држава сака да владее со цел свет и да контролира се, храна, вода, енергетика и др. исто беше и кај нас 2001, во ниту еден момент не бевме оставени сами да си го решиме проблемот туку други ни ја диктираа војната, и како да не сме фрустрирани ? Како да не се фрустрирани и Србите ? Јавна тајна е дека Ирак немаше оружје за масовно уништување, а и да имаше, кај е? Секој ден е се поочигледно дека една група на луѓе сака да завладее во светот и таа да ги влечи конците, тоа е масонеријата на чело со САД.
Јас бев прилично фрустриран кога наши деца загинаа 2001, а виновниците за тоа беа под закрила на земјата која е центар на масонеријата, а ако вас ви беше сеедно, тогаш размислете уште еднаш шо луѓе сте.

Nikola, ako se prepozna, toa e tvoj problem. Tvoite gluposti ne gi komentiram, samite zboruvaat. Nemoj da mesas babi i zabi. Ako si antimasonski i antiamerikanski nastroen toa e tvoj izbor. Ne gi maltretiraj drugite, ne bidi agresiven. Otvori tema antimasonstvo ili antiamerikanizam, moderiraj ja i bidi sreken. Osnovite na forumskoto odnesuvanje ne gi poznavas. Pisuvas po poveke postovi ednopodrugo, se prefrlas od tema na tema i samo nafrlas raboti. Ne gi prifakas argumentite na drugite. I ovoj moj post po pravilo trebase da odi kako pp, no se dodeka sedi tvojot post so navoden odgovor na mojot prethoden, neka sedi i ovoj. So agresivnosta sto ja pokazuvas ne dobivas nisto. Bidi tolku agresiven vo citanjeto na Svetoto Pismo i ke dobies smirenost. Ne spomena nisto, dali denes bese na liturgija vo Sv.Dimitrija ili go poseti Sv.Naum(neznam dali ima redovna liturgija) i dali go vide sevidlivoto oko, spored tebe samo masonski simbol. Ne spomena ni dali procita nesto od toa sto pred nekoe vreme ti go preporacav i pokraj toa sto siguren sum deka nesakas da citas. Se zadovoluvas samo so nekoi klipcinja i emisii kako na Nasa TV. Taka nema da dobies ni osnovno enciklopedisko znaenje, a kamo li nesto poveke. Potragata po znaenjeto znaci nesto poveke.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај nikolabitola Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Јули.2009 во 01:03
Акација, кога сме кај правилата не гледам на кирилица да пишуваш, и антимасонски сум ама антиамерикански не сум, ако ти ме сфати дека јас ги мразам Американците а ги сакам Русите тогаш очигледно појма немаш шо сакам да кажам, вие како масони сте анти христијански настроени па што.
За да го подведите народот вие сте спремни на се, шо би рекле постарите волк во кожа на јагне.
Ако ти досега свати дека јас се едуцирам само со клипчиња од НОВА ТВ, тогаш си поограничен во сваќањата од што мислев. А кога сме веќе кај тоа и за нив ништо не прокоментиравте а и за други работи кои ги напишав во постовите наназад.
Јас знам доволно за да одам по правиот пат, а па вие шо си мислите дека знаете премногу ептен сте застраниле.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај nikolabitola Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Јули.2009 во 01:11
А за очите че побарам објаснување, а ако некој слуга на злото облекол мантија се декларира за христијанин и црта очи по цркви и икони тогаш не значи дека треба да го следиме, Тој не предупреди и за таквите.
Кон врв
KINGDAVID Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Solomon's father

Регистриран: 09.Октомври.2008
Поени: 9420
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај KINGDAVID Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Јули.2009 во 05:00

А за очите че побарам објаснување, а ако некој слуга на злото облекол мантија се декларира за христијанин и црта очи по цркви и икони тогаш не значи дека треба да го следиме, Тој не предупреди и за таквите.

Nikola,odi prasaj go tvojot pop da ti kaze vo sto da veruvas. Mozebi ke ti kaze meckata leta .

Da ti dadam eden sovet , kupi si knigi od knizarnicata koi zboruvaat protiv masonstvoto, zemi i knigi od Pravoslavno izdanie(pretezno srpski knigi) koi zboruvaat za site religii koi ne se pravoslavni deka se gavolski, zapali si cigara, odi uplati edno livce sportska i uzivaj. Vo meguvreme napisi nesto na forumot kako replika na zidarski i na Akacija, ama samo ona sto ke ti go kaze popot.
Dobro, moze nesto i od antimasonskite knigi ako e interesno.

Mnogu sum sreken sto sme rodeni vo vistinskata religija jas i ti ! Navistina sme srekni ej! Zamisli da sme se rodele vo Turcija ili pak vo Spanija. Ke bevme muslimani ili katolici, Bog da cuva! Dobro e sto ne sme rodeni vo Indija ili Kina, ke bevme hinduisti, ili pak nedaj Boze budisti, ke go sledevme Lucifer. I na kraj, bratski pozdrav, da zivee Makedonija!
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 2728293031 62>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,172 секунди.