|
Последно нешто што ме насмеа..... |
Внеси реплика | страница <1 251252253254255 277> |
Автор | |||
Орка
Сениор Регистриран: 30.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 44580 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Вака не бива....Де речи шо а "Пујка" Колку а си знам...Па а те путпитам ако не чине,чаре а си тражам
|
|||
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ти нешто на гивгилиски а вртеш, а? Не знам ни јас што точно е пујка: некое пернато животно, роднина на кокошката, мисирка ли е што знам што е... Нешто вакво ---> Ама се користи како синоним за “смотано или ептен смотано“ П.С. Има и машки род - пујрук |
|||
емил
Сениор зависник идивидовски Регистриран: 11.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 85186 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Пујка е бугарски збор и значи на македонски мисирка
|
|||
Орка
Сениор Регистриран: 30.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 44580 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Еваааааааааа испурјучи се ја днска...Тики те ги ја вија гастрабајтерите,ојде а се измитарам Патем....Ако денес повторно и се уклучам на форумов,извинете ми ...Ќе бидам со проевропски сфаќања
|
|||
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Можеби се употребува во Бугарија, но зборот си има друго етимолошко потекло. Мерси Емил (уште еден бугарски збор). Има и песна за пујката од еден струмички поет и лингвист - Васил Дрвошанов. ПУЈКАТи ја браниш од копривите |
|||
емил
Сениор зависник идивидовски Регистриран: 11.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 85186 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
|
|||
д4б3
Сениор Lord OFF the topic Регистриран: 31.Јули.2013 Статус: Офлајн Поени: 2580 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
каj нас им викаме и фитка на пуjката и фиток соответно |
|||
емил
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Животно на Б ??? |
|||
Andjelina
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Miss High Hill’s Регистриран: 07.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 14129 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
За
сите оние кои нема да бидат од добитниците на лотаријава, нека не
очајуваат и се разочаруваат, туку нека си ја пуштат репризата од
репризата на репризата од новогодишното интервју на премиерот. Таму сите
сме добитници, среќни и весели со блескава иднина.
|
|||
Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува
|
|||
BIBI_G_3
Модератор СТАРОСЕДЕЛЕЦ Регистриран: 21.Август.2013 Статус: Офлајн Поени: 2372 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Санти си има мака ама ме насмеа споредбата ...ела да те гушнам душо патна |
|||
НЕПОПРАВЛИВ ОПТИМИСТ
|
|||
Schatzii7
Сениор Unglaublich Регистриран: 19.Октомври.2011 Локација: Lost somewhere Статус: Офлајн Поени: 7061 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ало , Баба Рада , на син ми многу му се слаби оценките.
- Стап од дрен, три пати на ден ! |
|||
mrzla
Сениор натурална девојка Регистриран: 14.Мај.2008 Статус: Офлајн Поени: 13330 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Anonimno...25 godini imame i jas i mojot partner i ubavo se slozuvavme do brzo vreme.Vo City Mall vidov predobro fustance i stikli..ama mnogu skapi..Mazot igrase play station i jas go prasav dali moze da mu zemam 200evra od novcanikot i odma mi rece deka moze,mislev deka se zafrkava pa go prasav uste ednas dali moze,mi rece moze Zemi gi...Gi zemav si kupiv 3 para stikli i 2 fustancinja i mu gi pokazav..On me prasa kade se mojte pari od novcanikot i mu kazav deka mi gi dade za stikli i fustance...on totalno polude ja skrsi nova prosmukalka sto ja kupi,ama na mene ne krena raka, mi rece deka sum golem potrosuvac..ne me isfrli od stanot tuku on si zamina, dva dena go nema valjda spie kaj kolega sto rabotat zaedno, ne znaev deka tie pari bile za rata za kredit..on mi rece da gi zemam tie pari koga go prasav..zosto bese zanesen vo igrata i ne me razbral ubavo sto go prasav.Bas sum tazna on mene se mi kupuva i me saka,a ne trebase taka da go prasam...sto mislite vie ke se smiri li on? 10 godini sme zaedno
|
|||
И бричот падна на колена пред зборот:
Те преколкувам кажи како да се наострам како тебе,сакам да колам без да пуштам крв |
|||
vivi1
Сениор Легенда Регистриран: 20.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 18941 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
odma da mu dades 1oo eur ti
|
|||
vivi
|
|||
mrzla
Сениор натурална девојка Регистриран: 14.Мај.2008 Статус: Офлајн Поени: 13330 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
vivi i davash sovet nea......
sigurno ne mislish jas da doniram 100eu |
|||
И бричот падна на колена пред зборот:
Те преколкувам кажи како да се наострам како тебе,сакам да колам без да пуштам крв |
|||
Внеси реплика | страница <1 251252253254255 277> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |