IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Забава > Штосеви, вицеви...
  Активни теми Активни теми RSS - Последно нешто што ме насмеа.....
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Последно нешто што ме насмеа.....

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 251252253254255 277>
Автор
Порака
Орка Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 30.Август.2008
Статус: Офлајн
Поени: 44580
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Орка Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Декември.2013 во 14:46
Originally posted by Анастеа Анастеа напиша:

Една пријателка:

- Што си во хороскоп?
- Пујка!

газење од смеење

Вака не бива....Де речи шо а "Пујка"
Колку а си знам...Па а те путпитам ако не чине,чаре а си тражамплазење
Кон врв
Анастеа Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПИПИ долгиот чорап

Регистриран: 07.Април.2008
Поени: 35441
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Анастеа Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Декември.2013 во 14:51

Ти нешто на гивгилиски а вртеш, а?плазење

Не знам ни јас што точно е пујка: некое пернато животно, роднина на кокошката, мисирка ли е што знам што е...
Нешто вакво ---> кокошка
Ама се користи како синоним за “смотано или ептен смотано“ хи, хи...

П.С. Има и машки род - пујрук
голема насмевка

Кон врв
емил Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
зависник идивидовски

Регистриран: 11.Август.2009
Поени: 85186
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај емил Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Декември.2013 во 15:05
Пујка е бугарски збор и значи на македонски мисирка 
Кон врв
Орка Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 30.Август.2008
Поени: 44580
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Орка Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Декември.2013 во 15:18

Ти нешто на гивгилиски а вртеш, а?плазење

Не знам ни јас што точно е пујка: некое пернато животно, роднина на кокошката, мисирка ли е што знам што е...
Нешто вакво ---> кокошка
Ама се користи како синоним за “смотано или ептен смотано“ хи, хи...

П.С. Има и машки род - пујрук
голема насмевка

Еваааааааааа испурјучи се ја днска...Тики те ги ја вија гастрабајтерите,ојде а се измитарамхи, хи...
Патем....Ако денес повторно и се уклучам на форумов,извинете ми ...Ќе бидам со проевропски сфаќањахи, хи...
Кон врв
Анастеа Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПИПИ долгиот чорап

Регистриран: 07.Април.2008
Поени: 35441
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Анастеа Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Декември.2013 во 14:40

Можеби се употребува во Бугарија, но зборот си има друго етимолошко потекло.
Мерси Емил (уште еден бугарски збор).намигнување

Има и песна за пујката од еден струмички поет и лингвист - Васил Дрвошанов.голема насмевка

ПУЈКА

Ти ја браниш од копривите
да не се изгори,
а таа вира се бута во нив.

Заваита пујка!

Брани, брани...,
ама не можеш никого
од самиот себеси да го одбраниш.

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
зависник идивидовски

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај емил Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Декември.2013 во 07:37
alt 

газење од смеење
Кон врв
д4б3 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Lord OFF the topic

Регистриран: 31.Јули.2013
Поени: 2580
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај д4б3 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Декември.2013 во 08:37

Можеби се употребува во Бугарија, но зборот си има друго етимолошко потекло.
Мерси Емил (уште еден бугарски збор).намигнување

Има и песна за пујката од еден струмички поет и лингвист - Васил Дрвошанов.голема насмевка

ПУЈКА

Ти ја браниш од копривите
да не се изгори,
а таа вира се бута во нив.

Заваита пујка!

Брани, брани...,
ама не можеш никого
од самиот себеси да го одбраниш.

каj нас им викаме и фитка на пуjката

и фиток соответно
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
зависник идивидовски

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај емил Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Декември.2013 во 07:47

Животно на Б ???
- Бившата

Кон врв
Andjelina Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Miss High Hill’s

Регистриран: 07.Ноември.2007
Поени: 14129
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Andjelina Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Декември.2013 во 22:33
За сите оние кои нема да бидат од добитниците на лотаријава, нека не очајуваат и се разочаруваат, туку нека си ја пуштат репризата од репризата на репризата од новогодишното интервју на премиерот. Таму сите сме добитници, среќни и весели со блескава иднина.
Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува

Кон врв
BIBI_G_3 Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
СТАРОСЕДЕЛЕЦ

Регистриран: 21.Август.2013
Поени: 2372
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај BIBI_G_3 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Јануари.2014 во 19:44
Santijago Кликни и види ги опциите

Администратор
Администратор
Лик (аватар)
LivingTheDream LatInoLoveR VerYSleEpYboY

Регистриран: 17.Јануари.2008
Локација: Far away ...
Поени: 19882
Опции за коментарот Опции за коментарот
  Благодарам (0) Благодарам(0)
  Цитирај&nbsp;Santijago Цитирај  Внеси репликаОдговор
Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Декември.2013 во 21:15
Лила и банкарот прават повеќе муабет него јас и ти

Санти си има мака ама ме насмеа споредбата ...ела да те гушнам душо патна среќа големо гушкање
НЕПОПРАВЛИВ ОПТИМИСТ
Кон врв
Schatzii7 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Unglaublich

Регистриран: 19.Октомври.2011
Локација: Lost somewhere
Поени: 7061
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Schatzii7 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Јануари.2014 во 16:18
Ало , Баба Рада , на син ми многу му се слаби оценките.
- Стап од дрен, три пати на ден !смеење
Кон врв
mrzla Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
натурална девојка

Регистриран: 14.Мај.2008
Поени: 13330
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mrzla Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Јануари.2014 во 01:32
Anonimno...25 godini imame i jas i mojot partner i ubavo se slozuvavme do brzo vreme.Vo City Mall vidov predobro fustance i stikli..ama mnogu skapi..Mazot igrase play station i jas go prasav dali moze da mu zemam 200evra od novcanikot i odma mi rece deka moze,mislev deka se zafrkava pa go prasav uste ednas dali moze,mi rece moze Zemi gi...Gi zemav si kupiv 3 para stikli i 2 fustancinja i mu gi pokazav..On me prasa kade se mojte pari od novcanikot i mu kazav deka mi gi dade za stikli i fustance...on totalno polude ja skrsi nova prosmukalka sto ja kupi,ama na mene ne krena raka, mi rece deka sum golem potrosuvac..ne me isfrli od stanot tuku on si zamina, dva dena go nema valjda spie kaj kolega sto rabotat zaedno, ne znaev deka tie pari bile za rata za kredit..on mi rece da gi zemam tie pari koga go prasav..zosto bese zanesen vo igrata i ne me razbral ubavo sto go prasav.Bas sum tazna on mene se mi kupuva i me saka,a ne trebase taka da go prasam...sto mislite vie ke se smiri li on? 10 godini sme zaedno

И бричот падна на колена пред зборот:

Те преколкувам кажи како да се наострам како тебе,сакам да колам без да пуштам крв
Кон врв
vivi1 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Легенда

Регистриран: 20.Јули.2005
Поени: 18941
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај vivi1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Јануари.2014 во 10:57
Originally posted by mrzla mrzla напиша:

Anonimno...25 godini imame i jas i mojot partner i ubavo se slozuvavme do brzo vreme.Vo City Mall vidov predobro fustance i stikli..ama mnogu skapi..Mazot igrase play station i jas go prasav dali moze da mu zemam 200evra od novcanikot i odma mi rece deka moze,mislev deka se zafrkava pa go prasav uste ednas dali moze,mi rece moze Zemi gi...Gi zemav si kupiv 3 para stikli i 2 fustancinja i mu gi pokazav..On me prasa kade se mojte pari od novcanikot i mu kazav deka mi gi dade za stikli i fustance...on totalno polude ja skrsi nova prosmukalka sto ja kupi,ama na mene ne krena raka, mi rece deka sum golem potrosuvac..ne me isfrli od stanot tuku on si zamina, dva dena go nema valjda spie kaj kolega sto rabotat zaedno, ne znaev deka tie pari bile za rata za kredit..on mi rece da gi zemam tie pari koga go prasav..zosto bese zanesen vo igrata i ne me razbral ubavo sto go prasav.Bas sum tazna on mene se mi kupuva i me saka,a ne trebase taka da go prasam...sto mislite vie ke se smiri li on? 10 godini sme zaedno

odma da mu dades 1oo eur tiтага
vivi
Кон врв
mrzla Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
натурална девојка

Регистриран: 14.Мај.2008
Поени: 13330
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mrzla Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Јануари.2014 во 23:18
vivi i davash sovet nea......
sigurno ne mislish jas da doniram 100eu
И бричот падна на колена пред зборот:

Те преколкувам кажи како да се наострам како тебе,сакам да колам без да пуштам крв
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 251252253254255 277>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,313 секунди.