|
Кој ја уназадува Македонија? |
Внеси реплика | страница <1 2122232425 26> |
Автор | ||
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Македонија од секогаш била уназадувана од лугето кои добивале ронка власт кои за да опстанат на добиената позиција дозволувале прекршување на законските регулативи, непотизам, неморал за оној одбраниот дел, а од друга страна казни и санкции за оној обичниот смртник-народот.
1.Сме биле сведоци-како се затскривале разноразни кривични дејанија на “нивните деца“ иако во некоја друга земја би загазиле во затвор 2. Секој наш функционер-од оној најнискиот во селската кооперација до државнион врв прво што правел-било да си ги запосли роднините на позиции без при тоа да се води сметка за соодветно образование, успешност, познавање на работната проблематика, Денеска читам за нашион амбасадор во Австралија, му ја уапсиле бившата девојка оти се обидела да го уценува, му украла некои работи од дома Кога се отвори аферата за исплатените хонорари во министерството за образование, работата се заташка, газ преку глава се испрати човекот за амбасадор во Австралија. Таму за кратко време станавме сведоци на афера “девојка“ иако од тука го испративме како уредно женет човек и од државни пари претпоставувам се плаќа и престојот на сопругата на амбасадорот Можеби ако се дозволеше “земање на одговорност“ првиот пат-со хонорарите, немаше да читаме сега за преземените акции на австралиската полиција, бидејки со Австралија мака мачиме да не почитува како држава, од каде факултетски професори не нарекуваат со погрдни имиња Во Австралија уапсена екс- девојката на амбасадорот СтојановскиМислам дека е време да се расчисти со елементите кои ја уназадуваат Македонија |
||
marsovec
Сениор Регистриран: 18.Април.2010 Статус: Офлајн Поени: 3378 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
||
СЕ Е КОНЕЧНО САМО ГЛУПОСТА Е БЕСКОНЕЧНА - САМО КАЈ НАС
|
||
Kali
Сениор Storyteller Регистриран: 30.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4947 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Добро бе Персеј, има ли смисла вака да ме нервираш одсабајлечки, уште кафето не сум го испила, па башка и празнично Ти си Македонец, јас не сум...бидејќи не ти одговара тоа што ќе го напишам. И каква ’’вредност’’ е тоа, те молам објасни ми? Каква афирмација на македонското? Со дигање на споменици во време кога цел свет ја преиспитува енергетската политика и економијата? И марсовец убаво објасни. Знам дека знаеш и ти да документираш, знам дека те бива во набројување. Голема работа. Многу квантитет не значи квалитет, или од дрвата да не се види шумата. Изменето од Kali - 02.Јануари.2011 во 11:44 |
||
marsovec
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
||
|
||
Kali
Сениор Storyteller Регистриран: 30.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4947 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Жално е всушност што вистинските вредности на Македонија, се губат и се
изгубија за сметка на оние кои Персеј ќе ги наброи како доблести.
Патриотизмот е сосема нешто друго од тоа што ни се наметнува. Мојата критика ( а не нихилизам) е баш патриотска- не би се мачела да пишувам да не посакувам нешто подобро за својата земја. |
||
Генерал Митре
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор бадајалџија Регистриран: 19.Ноември.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 646 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
кои се тие “анационални нихилизми“ што владеат веќе 20 години во оваа земја? Која е таа “љубов према сопствениот народ и сопствената татковина? Зарем се сите тие големи Македонци, кои од чиста љубов према татковината се вработуваат по партиски налог? Роднински врски? А погрешен човек на едно место значи и уназадување. Кали и мене ми горчи кафето од филозофи кои со игра на зборови и НЕ МАКЕДОНСКИ изрази сакаат да ме убедат дека стално некој друг е крив. |
||
aLbaneso
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 27.Септември.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 933 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Кој ја уназадува Македонија?
Пааааа нашите ,,соседи,, секогаш тие се ,,криви,, за нашите неуспеси и тие ја ,,уназадуват,, Македонија |
||
Љаеш НЕ касаш !
|
||
marsovec
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
||
|
||
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
...tie shto mislat deka ja unapreduvaat!
...a se znae koi se toa! |
||
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
||
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Мижи Асан да ти баам-што ќе се реализира ова Метла за непотизмот и за партиските вработувања |
||
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
...metla za tie shto toa go pravat,.....i ke go pravat! ...a, najprvo metla za tie shto na toj nachin se ''fatile''za rabota,... ...pa, nek' se zalat i u Strazburg...ako sakaat! |
||
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
||
којсумјас
Сениор Регистриран: 22.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4543 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
А бе кој...
еднаш кажав, а и не само јас, нели... ама... со сила на некој можеш да му земеш... ама да му дадеш... јок бе... и кој ја уназадува ако не ние самите... а бе во една куќа ако не идат работите... кој е крив... комшијата...??? |
||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
којсумјас
|
||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||
Andjelina
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Miss High Hill’s Регистриран: 07.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 14129 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
е како ние сме биле виновни? нели кај нас важи правилото-комшијата е виновен за се’ |
||
Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува
|
||
Внеси реплика | страница <1 2122232425 26> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |