|
Масакр кај с.Смилковци ,убиени пет Македонци |
Внеси реплика | страница <1 2021222324 29> |
Автор | ||
Македон
Сениор Caesar Constantinus Регистриран: 20.Јули.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 9928 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
BellaGrandma, целта на напаѓачите била да се предизвика чувсто на несигурност, страв, паника и небезбедност кај населението. Така барем тврдат обвинителите и полицијата. Тоа значи дека не може воопшто да ги супсумираат фактите под член 313 на ниту еден начин. Впрочем, член 313 не го регулира кривичното дело тероризам, туку терористичко загрозување на устравниот поредок и безбедноста. Тој член кој си го постирала, најверојатно е стар и веќе е изменет. КЗМ е менуван повеќепати. Сега го има името кое го наведов. Во член 313 не се споменува никаде убиство, туку предизвикување или сериозно заканување со експлозии, поажари и сл. Такво нешто не може значи да ги опфати активностите на осомничените. Член 394 - б споменува убиство и слични активности, а како цел на таквото кривично дело споменува создавање чувство на несигурност и страв кај граѓаните. Патем, за да нема забуна јас говорам за убијците, а не за помагачите, или оние кај кои стоело оружјето. Убијците ќе бидат обвинети согласно член 394 - б, став 1. Она што BellaGrandma го постира се однесува на лицата кај кои е најдено оружјето, литературата и другите нешта. Патем, ако целта на убијците била создавање несигурност и страв, кој разумен обвинител би ги обвинил за кривчно дело против државата, какво што е она од член 313, а не за кривично дело против јавниот ред, какво што е опишаното во член 394-б. Јас не знам што правело МВР и какви кривични пријави поднесувало, но Јавното обвинителство беше јасно дека ќе поднесе обвинителни акти за тероризам, а не за терористичко загрозување на уставниот поредок и безбедноста. |
||
BellaGrandma
Сениор Game over Регистриран: 10.Јуни.2010 Статус: Офлајн Поени: 20029 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Јасно ми е мене се златен Македон Не ми е јасно зошто еден вика вака а друг онака. Јас не сум таа што погрешно до карактеризира делото, Марија го напиша тоа а мене само ме интересираше..тоа што го напишав и претходно. За другото што си пишал... Тоа што го копирав е од страната на МВР, јас кажувам како тие велат т.е какви кп поднеле. Јас ниту можам да ги измислам ниту да ги поднесам. Пренесено е како што изјавила Госпоѓа Министерка. Тоа е тоа...нема нејасно мислам..нели?
Не слави бе...ццц |
||
Можат се да ти земат - богатството, најубавите години, радоста и сите заслуги, но секогаш ќе ти останат соништата за одново да го создадеш светот кој ти го украле.
|
||
goran-twin
Сениор Регистриран: 02.Јануари.2012 Статус: Офлајн Поени: 385 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Како прво морам од старт да те корегирам,албанците во Тирана и воопшто Албанија се христијани како нас.Муслиманите сефтне добија муслиманска држава на балканот,Косово . Како второ твоето познавање за исламот е она како студентите па макар и професори на факултети кои полагале испити за социологија каде се учи и за христијанство,ама немаат појма од библија ниту некогаш ја прочитале.А дискутираат она што доловиле од филозофија. Такви се твоите знаења и такви испити имаш положено |
||
Ninja 35
Модератор Регистриран: 24.Февруари.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 17840 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Да ти кажам најискрено...можеби 2001 размислував поидеалистички...летав со паметот, верував во нешто....(можеш и сама да видиш на профилот) Овој пат ако има нешто....ќе се скапам гледајќи телевизија дома и јадејќи гомна по форуми....а ништо чудно и да му ја летнам некаде на краците и од таму да ја сожалувам Македонија...
|
||
Ако ти изгледа премногу лесно , имаш некаде згрешено !!!
|
||
BellaGrandma
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Како прво, морам да те корегирам и јас. Статистистички гледано, ти сонуваш или си надвор од овој свет. А за се останато што си пишал, ти можеш да ја прочиташ Библијата 101 пат и пак нема да го разбереш тоа што се случува на терен. Слободно можеш да останеш со своите ставови, воопшто не ме засега. Се гледа колкаво познавање имаш од општа култура, христијани биле мнозинството во Албанија. Па за друго не ни мора да полемизирам со тебе Изменето од BellaGrandma - 05.Мај.2012 во 23:48 |
||
Можат се да ти земат - богатството, најубавите години, радоста и сите заслуги, но секогаш ќе ти останат соништата за одново да го создадеш светот кој ти го украле.
|
||
BellaGrandma
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Те чекам на Закинтос да гледаме вести на лаптоп додека пиеме коктелчиња Гарант ќе ни се придружат некои од тука
|
||
|
||
Ninja 35
Модератор Регистриран: 24.Февруари.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 17840 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
а неее...никако така...тука сите се патриоти... рацете им се помодрени од мавање па маса во кафана....
|
||
|
||
BellaGrandma
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Патриотизам...знаеме
Гајле ти е...мислам..за мислењето на другите Туку...сега го слушам Латас. Коментар некој си негов... Има и турци муслимани и роми муслимани итн итн итн, ама тие демек не пропагираат вакви работи..ааа Не бил тоа само мој коментар...сепак
|
||
|
||
Santijago
Сениор PubLiCenEmY LatInoLoVerBoY YNWA-LF Регистриран: 17.Јануари.2008 Локација: Tuka be ... Статус: Офлајн Поени: 21002 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
А ако другата гарнитура беше на власт ... истово ли ќе го напишеше ??? Патем во муабети повеќе со Албанци , обични граѓани кои лебот чесно си го заработуваат , поисплашени се од Македонците , зошто тие се оние кои ја плаќаат цената.Никој не го сака тоа освен оние екстремистите , вахабисти или како и да се нарекуваат , впрочем они и не се борат
|
||
I'm out bcz of pathetic around here
|
||
Ninja 35
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
незнам...јас си имам проблем со оваа гарнитура...во моментов таа ја преставува Република Македонија и таа не го цени тоа што сум го допринел за Република Македонија.... а за чесните Албанци....и во 2001 беа исплашени па тоа не ги спречи да земат пушка во рака...да не мислиш дека сите тие што пукаа беа косовари???? ....се лажеш...
|
||
|
||
Santijago
Сениор PubLiCenEmY LatInoLoVerBoY YNWA-LF Регистриран: 17.Јануари.2008 Локација: Tuka be ... Статус: Офлајн Поени: 21002 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Не, сликата е поинаква ... тие се приморани на логистичка поддршка и даваше голема сума на пари така речи се што имаат.Ако тоа не го направат нивни член го регрутираат против нивна волја , косоварите само даваат наредби.
Патем и од едните и од другите има незадоволни.Едните ќе го кажуваат тоа додека овие се на власт а други друго додека другите се на власт. Има ли смисла во тоа ?
Изменето од Santijago - 06.Мај.2012 во 00:12 |
||
I'm out bcz of pathetic around here
|
||
Ninja 35
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
незнам на што се приморани...само знам дека тогаш по нас пукаа и косовари и наши домородци...стари, млади, секакви.... и пак ако загусти ќе биде исто... |
||
|
||
goran-twin
Сениор Регистриран: 02.Јануари.2012 Статус: Офлајн Поени: 385 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ДА бе да во право си била,а јас па трескам глупости. Мислам дека нема потреба од повеќе коментари,се повлекувам. Но на суштината на тоа што го кажав цврсто стојам. Нема ни чекор назад. |
||
zagor
Сениор Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12850 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
нема да има пукање бе,какво пукање...а камоли војна.Читај погоре,гледаш дека војна не сакаме,иако тоа не се кажува, се молчи...Македонија некои од овде по мое веќе ја подадоа....така,едноставно ќе им ја дадеме на тацна и ќе им кажеме фала,односно повели.Дотогаш,дај боже да грешам ,ќе упукаат уште некој невин или по грешка наивен, и во името на мирот и стабилноста...ќе произлезе политичко решение(институционално и на мирен начин ќе се изнајде политичко решение..така го именуваат скоро сите).Цел кон која се води целокупната политика.Слично како во 2001. ....а ние?Ние наместо да лежиме по ровови и изигруваме мета како во 2001,ќе си останеме овде покрај ПЦ и ќе делиме правда.....кој е издајникот за навек,кој бил поснаодлив,кој потпишал,кој згрешил,како САД и ЕУ сакаат така,како ние не сме смееле да рипаме...итн...и нема влакно да ни фали. Одамна кажав дека сега веќе е доцна,мислејќи на нашава држава во овие граници и со ова име.... Готово е,отидовме "бајбук". |
||
...zagor e ziv,se drugo e laga.
|
||
Внеси реплика | страница <1 2021222324 29> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |