![]() |
|
СТИХОВИ КОИ ВЕ ДОПРЕЛЕ |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 2021222324 67> |
Автор | |
lane62 ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 08.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 7583 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
OBIČNO TAKO BIVA
Kad patnja zasigurno zarasta u očaj tješiš se da te spopalo prokletstvo što za spas više niko osim đavola neće da nudi partnerstvo A i taj đavo lihvarskoga kova uz počinjen grijeh porok gratis daje pa kad nekog izdaš prevariš il' slažeš kvarno brzo osladi i strašću postaje |
|
Daj više odmora jeziku nego rukama!
|
|
![]() |
|
lane62 ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 08.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 7583 |
PLAVA PTICA
ima jedna plava ptica u mom srcu koja zeli da izadje ali ja sam isuvise opasan za nju, kazem joj ,ostani unutra,necu da te bilo ko vidi. Ima jedna plava ptica u mom srcu koja zeli da izadje ali ja je nalivam viskijem i udisem dim od cigareta tako da ***** i barmeni i bakalini nikad ne saznaju da je unutra. Ima jedna plava ptica u mom srcu koja zeli da izadje ali ja sam isuvise opasan za nju, kazem joj miruj,jel' hoces nesto da zabrljas? Hoces da zajebes stvar? Hosec da mi urnises prodaju knjiga u Evropi? Ima jedna plava ptica u mom srcu koja zeli da izadje ali ja sam pametan covjek,pustim je napolje samo ponekad nocu kad svi zivi spavaju kazem joj,znam da si tu i zato ne budi tuzna. Onda je vratim nazad ali ona pomalo pjevusi unutra, nisam je bas pustio da umre i onda tako spavamo zajedno, sa nasim tajnim paktom i sve je dovoljno lijepo da bi covjek mogao da zaplace,ali ja ne placem, a vi? Charles Bukowski |
|
|
|
![]() |
|
Slutnje
Mada je oko mene proleće i duše cvate u nadu; kroz mene se kradu slutnje zle: čega me strah? Dogodiće se sve i - boleće. I niko mi ne može pomoći, jer to se neće zbiti po danu, niti u vrtu kom; već negde u srcu mom, po noći. DEsanka Maksimovic |
|
|
|
![]() |
|
Тамница
То је онај живот где сам пао и ја с невиних даљина, са очима звезда И са сузом мојом што несвесно сија И жали, к'о тица оборена гнезда. То је онај живот, где сам пао и ја Са нимало знања и без моје воље, Непознат говору и невољи ружној. И ја плаках тада. Не беше ми боље. И остадох тако у колевци тужној Са нимало знања и без моје воље. И не знадох да ми крв струји и тече, И да носим облик што се мирно мења; И да носим облик, сан лепоте, вече И тишину благу к'о дах откровења. И не знадох да ми крв струји и тече, И да беже звезде из мојих очију, Да се ствара небо и свод овај сада И простор, трајање за ред ствари свију, И да моја глава рађа сав свет јада, И да беже звезде из мојих очију. Ал' бегају звезде; остављају боје Места и даљине и визију јаве; И сад тако живе као биће моје, Невино везане за сан моје главе. Ал' бегају звезде, остављају боје. При бегању звезда земља је остала За ход мојих ногу и за живот речи: И тако је снага у мени постала, Снага која боли, снага која лечи. При бегању звезда земља је остала. И ту земљу данас познао сам и ја Са невиним срцем, ал' без мојих звезда, И са сузом мојом, што ми и сад сија И жали, к'о тица оборена гнезда. И ту земљу данас познао сам и ја. Као стара тајна ја почех ја живим, Закован за земљу што животу служи, Да окрећем очи даљинама сивим. Док ми венац снова моју главу кружи. Као стара тајна почех ја да живим. Да осећам себе у погледу трава И ноћи, и вода; и да слушам биће И дух мој у свему како моћно спава К'о једина песма, једино откриће; Да осећам себе у погледу трава И очију што их види моја снага, Очију што зову као глас тишина, Као говор шума, као дивна драга Изгубљених снова, заспалих висина И очију што их види моја снага. |
|
|
|
![]() |
|
lotus flower ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() Регистриран: 08.Септември.2008 Статус: Офлајн Поени: 6937 |
...облак, над тебе...носам дожд... дожд, за жедното цвеке мое... дожд...од, потоците, од океаните... јас носам тивка сенка, за листовите најнежни твои кога ке сонат, пладневен сон... Од моите крилја разлетани, свеж ветер... сладок мирис на лаванда и лимоново дрво и утрински роси, растворени на тебе..розо најнежна... ...минувајки низ грмотевиците со смеја. И во ноките, твојата перница бела... додека полека заспиваш во рацете мои, кон првиот блесок... Пурпурно, изгрејсонце... со неговите очи од метеори, заробено од боите на виножитото над тебе... и звук, кој само ангелите го слушаат. Облак над тебе, носи дожд, дожд за жедното цвеке... дожд од потоците, од глечерите од океаните... тивка сенка, носам изгејсонце, зајдисонце... ...само за тебе. |
|
~Live the life you love, love the life you live~
|
|
![]() |
|
Osecam te
Osjećam te u daljini ne vidjeh ti nikad oči tek ih slutim,tek ih slutim i osjećam da ćeš doći osjećam te kao ljubav ne vidjeh ti nikad lice s šumom mora ti me pratiš ko što vjetar prati ptice osjećam te u tišini tek u snu me gledaš ti jesi stvaran,dal postojiš odlaziš ko oblaci osjećam te ja u duši svakom rječi sebe daješ dalek,miran a prisutan kao zrak u meni traješ osjećam te prijatelju al mi mnogo više značiš svojom nježnom dušom voliš svojim bićem pišeš,zračiš osjećam te kao dugu zbog tebe je riječ potekla čuvam te u srcu zavjek to ti nikad nisam rekla osjećam te jako,snažno znam da nećemo se sresti da je stvarni život drugo svatko ide svojoj cesti |
|
|
|
![]() |
|
alexa ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 24.Мај.2008 Статус: Офлајн Поени: 261 |
DO VIÐENJA, DRAGI DO VIÐENJA Do videnja, dragi, do videnja. Ljubav mili u grudima spava. Ništa ovaj rastanak ne mijenja, Možda novi susret obecava. Do videnja mili, bez ruke i bez slova neka ti tuga obrve ne povije. Umrijeti nije ništa novog niti živjeti ništa novije. Sergej Jesenjin |
|
Najveci covek uvek ostaje dete
|
|
![]() |
|
alexa ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 24.Мај.2008 Статус: Офлајн Поени: 261 |
JA NEMAM MIRA Ja nemam mira a u rat ne hrlim; Leden a gorim, plašim se i nadam; Po nebu letim, a na zemlju padam; Ne hvatam ništa, a svijet citav grlim. Amor me kazni da sred uza stojim, Nit omcu driješi, nit okove steže, Nit da me smakne, nit da odveže, Nece me živa, ne smatra me svojim. Bez vida vidim, nijem glasane gubim: Umrijeti žudim, a pomoci tražim, Sebi sam mrzak, a drugoga ljubim. Nit mi se mrije nit mi se živi, Smijem se placuci, žalošcu se snažim. Ovakvom stanju vi ste, gospo krivi. Francesko Petrarca |
|
|
|
![]() |
|
Ne daj se Ines Ne daj se godinama moja Ines drukčijim pokretima i navikama Jer još ti je soba topla prijatan raspored i rijetki predmeti Imala si vise ukusa od mene Tvoja soba divota Gazdarica ti je u bolnici Uvijek si se razlikovala po boji papira svojih pisama, po poklonima Pratila me sljednjeg jutra oko devet do stanice I ruši se zeleni autobus tjeran jesenjim vjetrom kao list niz jednu beogradsku padinu U večernjem sam odijelu i opkoljen pogledima Ne daj se mladosti moja, ne daj se Ines Dugo je pripremano naše poznanstvo I onda slucajno uz vruću rakiju i sa svega nekoliko rečenica, loše prikrivena želja tvoj je način gospođe i obrazi seljanke prostakušo i plemkinjo moja Pa tvoje grudi, krevet i moja soba objesena u zraku kao narandza kao narancdzasta svjetiljka nad zelenom i modrom vodom Zagreba Proleterskih brigada 39 kod Prkovic Pokisla ulica od prozora dalje i šum predvečernjih tramvaja Lijepi trenuci nostalgije, ljubavi i siromaštva Upotreba zajednicke kupaonice I "Molim Vas, ako netko traži" Ne daj se Ines Evo me ustajem tek da okrenem ploču Da li je to nepristojno u ovakvom času Mozart Requiem Agnus Dei Meni je ipak najdraži početak Raspolazem s još milion nježnih i bezobraznih podataka naše mladosti koja nas pred vlastitim očima vara, i krade, i napušta Ne daj se Ines Poderi pozivnicu, otkaži večeru, prevari muža odlazeci da se počešljaš u nekom boljem hotelu Dodirni me ispod stola koljenom Generacijo moja, ljubavnice Znam da će još biti mladosti, ali ne više ovakve - u prosjeku 1938 Ja neću imati s kim ostati mlad ako svi ostarite I ta ce mi mladost teško pasti A bit ce ipak da ste vi u pravu Jer sam sam na ovoj obali Koju ste napustili i predali bezvoljno A ponovo počinje kiša, kao što već kiši u listopadu na otocima More od olova i nebo od borova Udaljeni glasovi koji se miješaju Glas majke prijatelja, kćeri, ljubavnice, broda, brata Na brzinu pokupljeno rublje pred kišu I nestalo je svjetla s tom bjelinom Još malo šetnje uz more i gotovo. Ne daj se Ines |
|
|
|
![]() |
|
pcelka ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 10.Март.2009 Статус: Офлајн Поени: 3326 |
Мојот најубав сон дојде
и ме најде како спијам Дојде на четири нозе со тешка глава Градниот кош му се крена и спушти дојде толку нежно што ми го скрши срцето и ме опфати
мала, врамена во неговото око Стоеше надвор од моето спиење јас не можев да го видам
Немаше зборови да ми каже но ми го знаеше мирисот
Немаше зборови да ми каже и не сакаше да ме разбуди
Се разбудив кога месечината веќе си беше заминала
и мојот сон чијашто милост е мојата тага..... A.Б Џексон
|
|
секој нов ден, носи нова надеж...
|
|
![]() |
|
bijonse1 ![]() Сениор ![]() ![]() bella Madonna Регистриран: 14.Јануари.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 16521 |
![]() ............................................................ ![]() |
|
![]() |
|
SLAP
Uzalud čekanje na porušenim mostovima dok krikovi tišine grcaju u tami pod rijekom mjesečine čekam te tiha sklupčana utihom svega što je bilo zagrljena nadom onog što će biti no nedam sudbini da te izbriše Uzalud stajanje na mjestu kojeg nema prašina je prekrila ono malo volje pomela lišće sreće s puta no živ je sjaj u mojim očima i hoće li biti ljepše,hoće li biti bolje bez tebe dalekog,skrivenog u grudima kad neki novi vjetar doluta Uzalud,uzalud se skrušeno molim dlanovima noći prekriveno je lice i zavjesom straha zarobljene su misli a svi trenuci bježe,u kapi se stisli kapi što klize tijelom prošlosti gdje prazna su gnijezda,odletješe ptice I daj mi Bože svjetlost vrati da korakom srca sve boli preskočim nad ponorom krhkim što se život zove sagradim sebe, pronađem Tebe stupim na čvrste mostove nove Procvale ruže mirisom me zovu no trnja ima mnogo u vrtovima kajanja i zemlju tvrdu opije tople krvi kap možda ću pronaći neku rijeku daleku,novu što bujno teče, obale budi snagom, bez stajanja da probudi u meni onaj stari slap |
|
|
|
![]() |
|
pcelka ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 10.Март.2009 Статус: Офлајн Поени: 3326 |
Кога мислам на тебе
Кога дождот размирисан
со сите тие разблажени звуци
на влажните улици
влегува низ мојот прозорец
и топло и спокојно ме буди
неговото присуство
таа толку позната
благо растреперена рака
на стар љубовник...
Со големи голтки сеќавања
разнежнета од таа благост
на очекуваните движења
тогаш само за миг те оставам
во мислите да ми продреш...
Само за миг..
па исплашена како неука девица
на страна те туркам додека
секоја капка дожд
во мене те прифаќа....
Е. Баковска
|
|
секој нов ден, носи нова надеж...
|
|
![]() |
|
majstorce62 ![]() Сениор ![]() ![]() ... Регистриран: 23.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4251 |
С...
Ти го видов гласот во небесен гороцвет, заминат, ненадминат... Глеј, окарина меѓу ѕвездите, а долу усни што се влажнат да засвират. Секогаш така било: со трошка време се затвора смрдеата на животот, а ти достигнуваш облаци и безизлезно ништо... Во сите агли на телото, ти трепкаат иконостаси со мириси и ликови... ...триста кожи врз душата и снегови на ноктите, за да го сакаш сонцето, малку повеќе од болката. (Како да немаме друга работа, па само умираме... ту пред другите, ту во себе...) Квентин |
|
БИДИ СИ ГОСПОДАР НА СОПСТВЕНИОТ УМ
|
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 2021222324 67> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |