|
Извадоци,исечоци,цитати |
Внеси реплика | страница <1 1819202122 46> |
Автор | |
mamma
Сениор Регистриран: 15.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9879 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
- " Tvojata omraza e postara od tebe,
a i tvojata nesrekja e postara od tebe, seto zlo e povisoko od tebe i zatoa tebe te nema, od niv nikade ne se gledash. Od tebe nema ni podolu,ni podolno zatoa molchi,ne zboruvaj! " - Petre M.Andreevski-izvadok od "Molchi ne zboruvaj" zbirka poezija "Toa togash" |
|
mamma
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
-"Perfer et obdura,dolor hic tibi proderit olim"...-
Ovid Bidi trpeliv i izdrzliv,nekoj den ovaa bolka ke ti bide od korist... |
|
Biba_G
Сениор Непоправлив оптимист Регистриран: 18.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 13718 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ти си сончев ден кога наутро без грош станувам
Ти си тивка ноќ кога дома осамен се враќам Ти си пчела која во часовите на нашиот живот,со мед иташ да го наполниш саќето на моето срце (M.Targan) |
|
zagor
Сениор Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12850 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
* * *
od drugite baram da ne zaboravat, od sebe baram da zaboravam. na krajot-zaboraveni.. * * * Yehuda Amichai |
|
...zagor e ziv,se drugo e laga.
|
|
seka
Сениор Guardian Angel Регистриран: 04.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4418 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
еден мал дел од книгата која моментално ја читам: Најголемата лекција на животот....
„не се сврзувај со нештата, бидејќи ништо не е вечно„.............
„земи ја на пример, било која емоција - љубов кон жена, или тага за некој што си го сакал, или ова низ кое што јас поминувам, страв и болка што ти ги нанесува смртоносната болест. Ако ги спречуваш своите емоции - ако себе си не си дозволуваш целосно да ги доживуваш - никогаш нема да се одвоиш од нив бидејќи стравот и премногу ќе те окупира. Премногу се плашиш од раните што љубовта ги носи со себе„.
„меѓутоа, ако се фрлиш во средиштето на тие емоции, ако си дозволиш себе си да зануркаш во нив се до дното, па дури и преку глава, ќе ги доживееш сосема, во потполност.Тогаш знаеш што е болка. Тогаш знаеш што е љубов. Знаеш што е тага. И дури тогаш ќе можеш да кажеш: „Во ред. Го доживеав тоа чуство. Го разбирам. Сега морам извесно да го оставам зад себе„. Изменето од seka - 09.Август.2008 во 21:25 |
|
IQ
Сениор Darling Регистриран: 11.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 12382 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
seka da ne e knigava od antoni de melo?
|
|
seka
Сениор Guardian Angel Регистриран: 04.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4418 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
mic elbom IQ... do sega mi se dopaga, i preubavi filozofski raboti ima vo nea....
|
|
IQ
Сениор Darling Регистриран: 11.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 12382 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
mnooogu e slichno so ona shto go pishuva antoni de melo, mnooogu
|
|
alexa
Сениор Регистриран: 24.Мај.2008 Статус: Офлајн Поени: 261 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
I jas ja imam citano Najgolemata lekcija na zivotot i vo nea ima mnogu ubavi i dlaboki misli.Eve nekoku izvadoci od nea sto mi ostavija vpecatok:
"Pravi gi onie raboti koi doagaat od srceto.Togas nema da ti bide skrateno zadovolstvoto, nema da cuvstvuvas zavist, nema da zednees za toa sto drugite go imaat.Za vozvrat ke dobies i poveke od sto e potrebno." "Nauci da si prostuvas sebesi,a i na drugite." "Site znaat deka ke umrat, no nikoj vo toa vistinski ne veruva" "Ne zaminuvaj prerano, no nemoj da ostanuvas i premnogu dolgo" |
|
Najveci covek uvek ostaje dete
|
|
mamma
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
..ne otkrivaj svoje srce ljudima jer u njima vlada kob i egoizam ..nestat će sjaja u travi William Wordsworth (1770-1850)-SJAJ U TRAVI |
|
mamma
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
- "Možda covek ponekad izgubi sve što mu je drago
i oseti se napušten. Sam, sasvim sam. Možda se ponekad razočaraš u ljude i sve oko sebe (čak i u sebe) i kao ptica bez gnezda tražiš utočište pod tuđim krovom. Možda ponekad, ali jednom sigurno, ispreči ce se neko pred tobom, neko preko koga ne možeš tako preci, pogledati ga preko ramena....... Jednom, sigurno shvatičeš da nekog duboko voliš." - E. Hemingway |
|
ПодВодно
Сениор Регистриран: 09.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 7391 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
... neko jednom, neko više puta ...
Изменето од filmadzijka - 13.Август.2008 во 12:27 |
|
ПодВодно
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
... најдолго трае невозвратената љубов ...
|
|
ПодВодно
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
... не шепотеше на моето уво, туку на моето срце.
не ги бакнуваше моите усни, туку мојата душа ... |
|
Внеси реплика | страница <1 1819202122 46> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |