![]() |
|
Југоносталгичар сум...признавам |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 1819202122 213> |
Автор | ||
МАРШАЛ ![]() Сениор ![]() ![]() ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
greskite se storeni i ne e vazno koj gi storil ... toa nikogas nema nitu da se doznae ... na nas ostanuva teretot da ne gi povtorime .. Makedoncite ... zatoa treba da se bide vnimatele i da ne se brza ..
|
||
![]() |
||
fichot ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() Регистриран: 26.Ноември.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 783 |
|
Некако не ми изгледа како да сме излегле на крај... ;) |
||
![]() |
||
pagane ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 21.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 13044 |
|
Слънчо, аз и заради това пиша в тема югоносталгия... не за да открия виновника, а да се позамислят някои, дали всъщност политиката на тази същата югославия не влече своито последствия и сега.
А за виновникот- Сталин, Тито, Димитров - трите слънца на небосклона, както се пееше в една комунистическа песен... Фала богу , не я знам, само блед спомен за почетокот имам... ![]() |
||
![]() |
||
МАРШАЛ ![]() Сениор ![]() ![]() ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
|
e kaj nas taa pesna se peela do 48 - ta ... nikako potoa ... a istorijata e pisuvaat preziveanite , nikako pobednicite
![]() |
||
![]() |
||
pagane ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 21.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 13044 |
|
И при нас- майка ми я помнеше и то слабо...
От нея я знам. Да, финала пи допадна, за това кой пишува историята. Голяма истина. Браво ![]() |
||
![]() |
||
|
dali me razbra , sonce ? .... dokolku e pisuvale samo pobednicite , nekoi balkanski narodi , nemalo da imaat istorija
![]() |
||
![]() |
||
|
секако те разбрах ![]() както и да го погледна се согласувам. ![]() |
||
![]() |
||
Boogie ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Модератор ![]() ![]() Слобода или Смрт Регистриран: 26.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 10652 |
|
Не пишувам јас эа неприэнавање на Македонците туку пишувам эа декларацијата на АСНОМ која го искажува Македонското национално и беэбедносно прашање до нејэиното обединување.Знам јас эа Димитров и Стаљин ама тоа се само политички игри.Македонците беа спречени од Тито да ја поминат границата и да го ослободат Солун а се беше спремно эа тоа и пишува во мемоарите на Ченто,прочитај што навистина сакале Македонците
![]() |
||
![]() |
||
|
![]() ![]() ![]() |
||
![]() |
||
|
temolam dosta so toa solun pa solun .. ok ? da ne otvorame novi temi koi samo ce im gi polnat sitnite dusi na nasite dusmani .. ok ?
|
||
![]() |
||
|
харесва ти тази тема, а? за сунити и шиити, както и за културата на ислямот? знам, аз, знам. но да- дефинитивно не сме како них. ![]() |
||
![]() |
||
|
ova bese upateno do pagane
![]() |
||
![]() |
||
|
|
||
![]() |
||
Boogie ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Модератор ![]() ![]() Слобода или Смрт Регистриран: 26.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 10652 |
|
Со јасниот Македонски став неможе никако да ги ситиш душманите,се додека покажуваме носталгија кон било кој сосед тоа се случува эатоа и не ја сакам Југославија и Тито,тие се срам эа Македонија и гробари на многу добри Македонски синови кои само сакале својата татковина еднаш эасекогаш да ја видат слободна и обединета ![]() |
||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 1819202122 213> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |