IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Филозофија и психологиjа
  Активни теми Активни теми RSS - Просјаци
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Просјаци

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1234 9>
Автор
Порака
ultra Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 17.Март.2006
Статус: Офлајн
Поени: 2616
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ultra Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Декември.2006 во 15:51
Ја мислам дека треба да се цензурира зборот Censored.. и да се употребува роми... Они се шегуваат со тој збор ама едно е сам шеги на своја сметка да си прави а друго на туѓа... преоѓа во навреда...
Кон врв
аџија Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 25.Октомври.2006
Поени: 5474
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај аџија Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Декември.2006 во 19:55
Циган му вели циган на циган = ОК
Друг му вели циган на циган = Навреда!

Црнец му вели црнец на црнец = ОК
Белец му вели црнец на црнец = Навреда!

Шиптар му вели шиптар на шиптар = ОК
Наш му вели шиптар на шиптар = Навреда!

ОДИ СЕГА РАЗБЕРИ СЕ... Па ова е Вавилонска Кула...Big%20smile
Кон врв
chuchuliga Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Мај.2006
Поени: 893
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај chuchuliga Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Декември.2006 во 00:32
Давам. Не секогаш. Понекогаш разговарам со нив (ако се мали деца или млади). Во Париз кога живеев имаше еден клошар покрај излезот од метрото кому редовно му давав цигара/и. Инаку зависи од луѓето. Интуитивна селекција.
Интересно е да се каже дека по белиов свет постојат клошари кои се такви бидејки

животот ги навел (судбина, лична несреќа, катастрофа, алкохолизам, дроги, некаква слабост, губитници/лузери)

самите тоа го бираат (живее на отворен простор со куче, делува продуховено; постојат аристократи или богаташи кои бираат така да живеат за да ја видат другата страна на животот)

порано бегав од таквите(мислам на возрасните, не на младите се разбира), не дека сум се плашела, ама ми биле непријатни, страшно непријатни. Сега не. Воопшто....

зарем не живееше Диоген во буре? И е до ден денес еден од најпознатите филозофи? А што би било со него --- денес, кога денес би постоел и би живеел во - буре?
Кон врв
brza Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Февруари.2006
Локација: vidiFOTOupotpis
Поени: 34534
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Декември.2006 во 01:21

mene nikoj ne mi dava,...pa,sprema toa.....

Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај аџија Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Декември.2006 во 11:38
брза,

ако никој друг, Господ ти дава... Или мислиш дека нема и попаметни и поспособни од тебе (и мене!) кои завршиле на улица? Тоа што имаме е чист благослов од горе... и никаква наша заслуга...

поздрав...
Кон врв
brza Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Февруари.2006
Локација: vidiFOTOupotpis
Поени: 34534
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Декември.2006 во 00:21
dobro,...neka e taka kako shto vikash,...Big%20smile
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
Кон врв
Alekta Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 30.Август.2005
Поени: 8670
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Alekta Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Декември.2006 во 00:21
nekogas davav ko kje imav a sega poso se prepremnogu, gi ima nasekade....a i mene toa sto go imam mi e broeno....ednostavno gi ignoriram....
inaku bi im dala ... why not....

porano zamisluvav kaj sto kje gi soberam site vo nekoja ogromna zgrada, kaj so kje gi iskapam, sredam, pa kje im dadam da se najdat...pa kje gi odnesam vo shoping....i kje im obezbedam obrazovanieBig%20smileLOL

ama so tek na vreme sfativ deka toa ne e bas ...vozmoznoErmm
and you run and you run to catch up with the sun but it's sinking....
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај аџија Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Декември.2006 во 09:51
Најмногу мразам, кога лажат... Како еден човек неодамна што се претставуваше демек од некоја ТВ сакале некој прилог да снимаат... И замисли до каде одеше... Првиот пат ништо за пари, само за приказната. Вториот пат дојде, демек нешто се одложил прилогот, заглавиле некако, ако може да му дадам пари...

Такви не почитувам. Ако имаш потреба, треба да имаш доблест да го кажеш тоа...
Кон врв
Arm'nj Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Декември.2006
Поени: 134
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Arm'nj Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Декември.2006 во 09:04
Ajde be ostaj te gi lugjeto....Jebi ga gi zadesilo a sega ovde ko fondacija nekoja ogromna gi sogledvime rezultatie....Ako davate OK---chuti te....Jas sakam da ne davam....
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај аџија Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Декември.2006 во 10:37
Не мораш да даваш... И тоа е за луѓе. Не би посакал тебе да те задеси, па да видиме дали тогаш ќе размислуваш поинаку...
Кон врв
oblachinja Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 12.Март.2006
Локација: United Kingdom
Поени: 4990
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај oblachinja Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Декември.2006 во 08:54
cesto pati se razmisluvam kade na primer da odnesam nesto sto poveke ne mi e potrebno,a e relativno novo..nekako ne sme dovolno organizirani vo toj pogled,a ako mi zazvonat doma na vrata i pobaraat pari ili hrana im davam bez razmisluvanje,ama ako mi pokazat nekakvi dokumenti demek bolni vaka taka,stvarno ne im davam nisto
Кон врв
Delfin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 29.Јуни.2005
Поени: 15178
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Delfin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Декември.2006 во 09:24

Секогаш сум оставал да биде интуитивно . Некој ке добиел паричка ,некој ке добиел леб , беше некој згреан и со топол чај памтам...Некој не ке добиеше ништо . Зошто е така којзнае...така било  секогаш...секогаш сум оставал ако има нешто да ме повлече одвнатре од срце...  

Кон врв
sensei Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 31.Октомври.2005
Поени: 2005
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај sensei Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Декември.2006 во 10:46
Na nashi lugje sekogas davam. Na cigani ne, bidejki mnogu cesto se drski i agresivni, a golem del se dojdenci kosovari.
Gods Creative Force enters humanity through a mans love for his wife and desire to raise his family in a wholesome environment. It is reciprocated by a woman receiving his seed-spirit and nurturing it
Кон врв
butel2 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 26.Јули.2005
Поени: 4138
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај butel2 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Декември.2006 во 10:47
Na cigancinjata na kamen most i na onie sto setaat od vrata do vrata ne davam nisto. Oblekata od decata koja im e smalena a zdrava, ja nosam obicno vo gradinkata ili vo uciliste.Sum da se pomogne na onie lugje koi gi snasla nekoja nesreka, pozar, raselenite lica od vojnata itn no ne i na prosjacite, mislam deka tie imaat mnogu poveke od eden covek koj raboti za plata.
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1234 9>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,109 секунди.