|
ЉУБОВНА ВРСКА СО ЛИЧНОСТ ОД РАЗЛИЧНА ВЕРА |
Внеси реплика | страница <1234 18> |
Автор | |
oblachinja
Сениор Регистриран: 12.Март.2006 Локација: United Kingdom Статус: Офлајн Поени: 4990 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Kolku bi vredel dechkoto za da pominesh poradi nego bosa po trnje...ako vredi-razmisli..ako e za 2-3 dena ich ne si stavaj zdrava noga vo trn |
|
|
|
marija@
Нов член Регистриран: 11.Ноември.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 14 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
fala ti za ova poslednovo sto mi go pisa...navistina mi e potrebno od vakvi soveti...
|
|
khaleefah
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор "The Khilafah is Coming..." Регистриран: 25.Септември.2006 Статус: Офлајн Поени: 1115 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
marija toa ti e veke drug problem.Hristijanstovo ne ti zabranuva da se druzes so muslimani, no ako sakas da bludnices samo toa e zabraneto bilo so musliman bilo so hristijanin.Ako sakas da vlezes vo brak so Musliman toe e veke drugo prasanje imas i tema za toa. Toa za pravata nema vrska , na muslimanka isto vo nikoj slucaj ne i e dozvoleno da vleze vo brak so hristijanin a toj da si ostane hristijanin ,toa spored mnozistvoto muslimani e napustanje na muslimanskata vera. E sega neka ti kazat i hristijanive kolku e dozvoleno hristijanka za musliman ,imajki predvid deka i zenami e hristijanka i omazena za tvrodokoren musliman |
|
butel2
Сениор Регистриран: 26.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 4138 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ovaa tema tolku pati e diskutirana.... |
|
oblachinja
Сениор Регистриран: 12.Март.2006 Локација: United Kingdom Статус: Офлајн Поени: 4990 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Hristijanskoto semejstvo nema da dozvoli ni brak,ni vrska,silno ke se protivi...ako e nekoj musliman shto ne e tolku po verata so tekot na vremeto ke popushtat(obichno majkite)ama ako e nekoj kako halifa teshko...ne zatoa shto chovekot ne e vo red( skraja da e)tuku shto mnogu retko okoraven musliman moze da dojde vo vrska so kaurka
|
|
|
|
khaleefah
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор "The Khilafah is Coming..." Регистриран: 25.Септември.2006 Статус: Офлајн Поени: 1115 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Koga amerikankata vikala: Ah da mozam da pojdam Avganistan da go baknam Bin Laden za brada jas mislev e nekoja sala a si docekav doma toa. So ova kaurkive po teroristi? Изменето од khaleefah - 11.Ноември.2006 во 14:34 |
|
nindza
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 10.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 2457 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
----------------- Dosta be so toa kaurki i dosta veke so provociranje uste eden ispad ima site da Ve prozivam shiptarchinja pa cak i da ne ste |
|
OBAVESTUVANJE: gorenavedeniot tekst ne e za ogranicheni - od upravata
|
|
аџија
Сениор Регистриран: 25.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 5474 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
О Маррррија... (со Глоријан нагласок...)
всушност, тоа што ти сакаш да го прашаш, најубо го срочи Нинџа... Секс со припадник на друга вера... Всушност, веќе пишав и за тоа дека како пријател, секого прифати го и не го понижувај од која вера нека е... Но за брачна интима, треба да имаш некој кој ќе ти помогне да создадеш богоугодно семејство, а со муслиман тоа сигурно нема да можеш да го направиш. А ако тебе те мачи само тоа дали смее секс, па ти ако живееш по правилата на овој свет (секс, драгз енд рокенрол), тука нема ни вера ни нација ни ништо... Значи прашањето е колку ти значи верата, колку е лична твоја... Ако ти значи, тогаш форгет ит... |
|
marija@
Нов член Регистриран: 11.Ноември.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 14 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
da ti kazam i tebe adzija deka ne se raboti samo za seks ili za brak..sto ke se sluci ako ednostavno se zaljubis vo musliman i ne mozes da zivees bez nego..a za drugar da mi e nikogas toa ne mi precelo.nikogas ne se gleda verskata pripadnost vo drugarstvoto,ama ova e nesto pojke od drugarstvo
|
|
nindza
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 10.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 2457 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Epa sexaj se so nego ... ama ako si spremna posle na naredniot decko da mu kazesh koj bil pred nego ... bez oko da ti trepne... sexaj se tvoj zivot tvoj izbor...
No sto ako toj potoa doznae ? Eve na primer raskinesh so toj sea i posle ? Ko ke te prasha ...abe Marija srce moe , jas i ti sme sozdadeni edno za drugo i nemame tajni , no aj sea kazi mi iskreno .... navistina li si se sexala so toj ...Ljutvi Idrizi od Harachina? Sto ke mu odgovorish ? Ke izlazesh ? I ako izlazesh sto ako doznae samiot posle ? Toa bi bilo fer ..spored tebe ? E sea razmili dobro bidejki posle e**nje nema kaenje |
|
OBAVESTUVANJE: gorenavedeniot tekst ne e za ogranicheni - od upravata
|
|
аџија
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Очигледно имаме различни дефиниции за љубов... Мислам, и јас така размислував кога бев тинејџер, ама брзо ќе сфатиш дека нема такво нешто како (се заљубив и неможам без него, итн., итн...) Мислам нејќам сега да ти рушам концепт, ама љубовта е многу многу повеќе од тоа како се чувствуваш во градите... |
|
marija@
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
a be sekoj razlicno razmisluva (fala bogu)...i ti si vo pravo do nekade..ama pak nekogas ima ljubov koja e tolku silna sto se zanemaruvas,pa duri i verata! daleku od toa deka sum neverna hristijanka!
|
|
khaleefah
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Marija neka ne te opteretuvaat so gluposti. Ke ti dadam MSN da zboruvas so zena mi. Pa taa neka ti kaze kako e da se bide so musliman. Toa sto taka si se zaljubila e samo uste edna potvrda deka muslimanite vredi da se sakaat za razlika od ovie tuka.No pak ke ti recam ako ti e celata rabota za sex togas nema potreba da baras sovet od nas. No ako sakas poveke zboruvaj so zena mi pa neka ti kaze toa sto sakas da go cues. Se gledame na private
|
|
аџија
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
А што мислиш за тоа што го кажа Христос:
Кој љуби татко или мајка повеќе од Мене, не е достоен за Мене; и кој милува син или ќерка повеќе од Мене, не е достоен за Мене - Евангелие според Матеј 10:37 |
|
Внеси реплика | страница <1234 18> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |