|
Соја |
Внеси реплика | страница <1234> |
Автор | |
joki
Сениор Регистриран: 28.Август.2005 Статус: Офлајн Поени: 2548 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
s;u[nav deka soja vo golemi koli;ini predizvikuva sterilnost
|
|
Точачиња.
|
|
Julija
Сениор Регистриран: 02.Март.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Не е точно, напротив, сојата овозможува да се лачи естроген, а тоа помага жената што подолго да остане млада. Жените што користат соја во исхраната подоцна влегуваат во климакс и изгледаат многу младолико.
|
|
|
|
kokolo
Сениор Регистриран: 03.Февруари.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2960 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Soja, interesna hrana, si ja sakam ponekogash, koga nemozam mevce da si kasnam, se lazam so soja |
|
ONLY GOD CAN JUDGE ME NOW
|
|
монте кристо
Сениор THERE CAN BE ONLY ONE Регистриран: 26.Мај.2005 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 6869 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
jas postignav mnogu rezultati vo bildingot so sojata , i se osekav odliccno , ja koristev pred nekolku godini , arno ama koga procitav za estrogenite, se uplasiv malku pa proucuvav poveke . Na edno mesto procitav deka taa sodrzi fitoestrogen*(rastitelen estrogen) i so samoto vnesuvanje , organizmot prestanuva da ti laci estrogen , zenite imaat problem od premnogu estrogen , zenite sto imaat premnogu estrogen predvremeno stareat i imaat pogolemi sansi za rak . Vo sekoj slucaj jas mislam deka deluva kako inhibitor na prirodniot estrogen .
toa e voglavnom vo kratki crti
|
|
во овие години што следат , ќе видиме дали европа и христијанството ќе се спасат . И ТИ !!! можеш да помогнеш . ОД НАС СИТЕ ЗАВИСИ .
|
|
Синдарела
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Бањана Пепелашка Регистриран: 06.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 2604 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
мене ми е многу криво ама сеуште неможам да се привикнам на вкусот...
|
|
Dana
Сениор Регистриран: 21.Март.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 3018 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Za pocetok, mozes da ja gotiv so meso, koga dinstas meso da ja spremis i sojata istovremeno, ke ti primi site vkusovi na mestoto, taka mnogu luge se naviknale...
|
|
Love like an angel, make love like a devil. [IMG]http://i73.photobucket.com/albums/i215/enatara/eyer.gif" />
|
|
Emus
Сениор Регистриран: 03.Октомври.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1997 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
jas imam pieno mleko od soja ama blajk ic ne go sakam
|
|
It's funny how someone can break your heart in a tousands of litle pieces, and you'll still be able to love him with those broken pieces.
|
|
Isis
Сениор CATALYST Регистриран: 19.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 5871 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
многу ми е убаво соиното млеко, посебно ако му се додаде ванила, а и сојата како храна е вкусна ако се спреми добро, во последно време дома често го замнуваме месото со соја.
|
|
Tattoo Beauty
Сениор Tetovirana Sexy Ubavica Регистриран: 10.Август.2006 Статус: Офлајн Поени: 4549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
дечки ако мислите дека сојата е мн диетални или здрава грешка сте
|
|
Miriam
Сениор Регистриран: 25.Април.2007 Локација: United States Статус: Офлајн Поени: 336 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
И јас сакам соја во секаков вид (сирење, млеко, шницли), но е едно од најчесто генетски модифицираните култури. Околу 90% од сојата на светскиот пазар е ГМ. Така да, не знам колку е здрава...
Јас не сум престанала да јадам затоа што во САД скоро се е ГМ, па си викам подобро генетски модифицирана соја отколку телешко со хормони и антибиотици |
|
Try again. Fail again. Fail better.
|
|
mamma
Сениор Регистриран: 15.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9879 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ja koristam ednas nedelno vo forma na snicli,,troski i
upotrebuvam soja sos vo sekoe jadenje namesto sol. |
|
монте кристо
Сениор THERE CAN BE ONLY ONE Регистриран: 26.Мај.2005 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 6869 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ova ne mislis deka treba da go potkrepis so fakti .
Spored poslednite istrazuvanja za sojata i za toa kolku e zdrava imase objaveno na stranicata www.bodybuilding.com , nakratko kazano , dolgo vreme se zboruvase za toa deka sojata predizvikuva problemi so tirodnata zlezda , namaluvanje na absorpcijata na minerali i namaluvanje na testosteronot kaj maskiot pol . Spored najnovite istrazuvanje dokazano e deka sojata nema nikakvo vlijani vrz nivoata na testosteron vo organizmot .
|
|
во овие години што следат , ќе видиме дали европа и христијанството ќе се спасат . И ТИ !!! можеш да помогнеш . ОД НАС СИТЕ ЗАВИСИ .
|
|
Majkl
Сениор Регистриран: 20.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 3019 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
За оние кои сакат да откачат месо а сакаат скара:
Шницлите од соја сварете ги во вода со ВЕГЕТА од Подравка-Хрватска. Потоа исцедете ја водата и издинстајте ја на масло за јадење со многу кромид. Така издинстаните соини шницли ставете ги на скара на ќумур пржете 5-7 минути колку да го попримат чадот. Ќе забележите дека навистина нема ралика во вкусот со месото. И кај месото е до зачинот и начинот на готвење. Сојата инаку сама по себе нема вкус, само куп растителни протеини. Послужете со компир пире, буковец и салата од зелена марула прелеана со ладно цедено сончогледово масло и лимон и малку морска сол. Bon Apètit! P.S. Во денешно време на ген-манипулација, радијација, онечистени води, не-мирољубиво земјоделие и тн. Малку нешто е останато здраво. Гoрниот рецепт го наведов повеќе од етичко-вегетаријански аспект. Изменето од Majkl - 05.Јули.2008 во 22:54 |
|
La Ninja
Сениор She Hulk Регистриран: 13.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 1605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
премногу ми удира на месо ....а мразам месо...
|
|
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
|
|
Внеси реплика | страница <1234> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |