![]() |
|
Дебата во живо: Дали постои Бог? |
Внеси реплика ![]() |
страница <1234 8> |
Автор | |||
Templarius ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 12.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2754 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
Ne mi e jasno kako nekoj koj VERUVA postavuva prashanje DALI POSTOI BOG - ako sme vernici, kako moze togash voopshto da go postavime toa prashanje i da diskutirame na nego ????
Zarem ne e toa svoeviden avtogol na nasheto veruvanje ??? Изменето од Templarius - 15.Април.2010 во 14:11 |
|||
Give me your secrets
Bring me a sign Give me a reason To walk the fire See another dawn Through our son's eyes You give me a reason To walk the fire. |
|||
![]() |
|||
Messenger ![]() Администратор ![]() Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
||
Veuvam deka ova prashanje bilo sekogash postavuvano i od vernicite i od nevernicite za da gi ubedat drugite i da se ohrabrat sebe si...
Tezhinata sekogash pagja na vernicite, a tie kako sizifi se nafakjaat za predizvik koj odnapred e osuden na neuspeh. Veruvanjeto nikogash ne mozhe da se dokazhe, zatoa e veruvanje. Vo sprotivnost kje beshe egzaknost. Od druga strana, nevernicite zaslepeni od ova soznanie ne zabelezhuvaat deka vernicite prifakjaat vakvi diskusii zatoa shto tie se nivnite ribarski mrezhi. ![]() I taka, na krajot, site se zadovolni. ![]() Изменето од Messenger - 15.Април.2010 во 14:36 |
|||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|||
![]() |
|||
Templarius ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 12.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2754 |
||
Dobro objasnuvanje, no zarem ako nekoj veruva ne e apsurd da diskutira i da go stava pod znak prashanje negovoto veruvanje - zasto ne postavat tema so naslov : BOG POSTOI... |
|||
Give me your secrets
Bring me a sign Give me a reason To walk the fire See another dawn Through our son's eyes You give me a reason To walk the fire. |
|||
![]() |
|||
Messenger ![]() Администратор ![]() Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
||
A zerem toa kje smeni neshto?
![]() |
|||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|||
![]() |
|||
anakin ![]() Сениор ![]() ![]() Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
||
avtogol i toa vo prva minuta ![]() |
|||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|||
![]() |
|||
anakin ![]() Сениор ![]() ![]() Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
||
vo pocetokot nekako sakal gospod da se znae za nego
mu se pokaza na Mojsie i taku jasno vo prvata zapoved kazuva jas sum tvoj bog kako da mu bilo vazno da obznani svoeto postoenje sega od vremeska distanca so 3 milijardi i povekje ateisti, nekako ne mu e vazno da lugjeto znaat za nego.... dali ne mu e vazno da znaat.. ili ne mu e vazno za lugjeto.... . pojava na gospod kako bog eden i edinstven vo toa vreme se odnesuva samo kon edna nacija evrejska, nitu grcite, makedoncite, rimjanite, indijancite, vikinzite, egipjanite ne bile udostoeni za da se prosvetlat za negovo postoenje zosto??????? . ne mu bilo gajle za tie narodi???? |
|||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|||
![]() |
|||
KINGDAVID ![]() Сениор ![]() ![]() Solomon's father Регистриран: 09.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 9425 |
||
Prijatele Anakine, sekogas se voodusevuvam na tvoite kratki ama direktni odgovori. Respekt kon tebe sekogas ![]() Kako sto ti si siguren deka jas postojam, jas sum siguren deka i ti postois i te pozdravuvam najiskreno ![]() Isto taka kako sto sum siguren deka jas i ti postoime, postoi i BOG. Znaci ne pretpostavuvam, tuku znam i zatoa rekov vo mojot post pogore deka za mene licno e gubenje na vreme da slusam kako nekoj ateist ke zboruva deka ne postoi BOG( iako nesomneno toa ke bide interesna diskusija ). Toa za mene e isto kako da se organizira nekoja tribina i sega da se debatira na taa tribina dali jas postojam, i da me viknat mene vo publikata da slusam kako tie zboruvaat i sakaat megju drugoto da me uverat deka ne postojam. Taka bi se cuvtsvtuval, ako me razbiras sto sakas da kazam. ![]() Najsrdecen pozdrav kon tebe drag prijatele ![]() |
|||
![]() |
|||
Anarchy ![]() Сениор ![]() ![]() Фатенко Регистриран: 19.Март.2009 Статус: Офлајн Поени: 6676 |
||
Затоа што е дискутабилно. Како што ти веруваш дека Бог постои, така јас верувам дека Бог не постои. |
|||
![]() |
|||
KINGDAVID ![]() Сениор ![]() ![]() Solomon's father Регистриран: 09.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 9425 |
||
Anarchy i Anakin me potsetuvaat na vremeto koga bev ateist i potpolno gi razbiram . Go cenam nivniot otvoren um i toa sto postavuvaat prasanja, taka i jas dojdov do BOG. Pozdrav do vas dvajcata ![]() |
|||
![]() |
|||
Тор ![]() Нов член ![]() Регистриран: 06.Април.2010 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 8 |
||
Чудно. Од друга страна, многу луѓе станаа атеисти кога почнаа да ја читаат библијата.
Твојот пост нема смисла. Доколку некој сака да дискутира на тема „Дали постои KINGDAVID“ одговорот ќе биде едноставен, да KINGDAVID постои, а доказ за постоењето на KINGDAVID ќе биде твоето присуство на самата трибина. |
|||
![]() |
|||
||
1:0 za ateistite, logicno e deka ako nekoj ne veruva no sepak ete saka da vidi za sto stanuva zbor i gleda vernici koi VERUVAAT diskutiraat dali gospod postoi - sto ce zaklucat tie ??? |
|||
Give me your secrets
|||
![]() |
|||
||
Vidi Top, mojot post ima smisla ako go procitas poubavo ke sfatis sto sakav da kazam. Jas samo dadov primer deka mi e mnogu glupo nekoj da mi kazuva deka nesto ne postoi koga jas ZNAM deka postoi. Eve , stavi se vo moja koza i zamisli da se vodi tribina za nesto za koe si ti siguren deka postoi, a tamu izlegol nekoj i go negira toa. Eve da go zememe na primer Sonceto. Zamisli da ima tribina :"Dali Sonceto sekogas sveti ili e toa iluzija? " I sega kako protivargumenti tamu posocuvaat:" Site znaeme deka navecer e temno, isto taka koga e oblacno ne mozeme da go vidime. Zaklucok: Znaci, ne sme sigurni deka Sonceto sveti i dava toplina celo vreme ." Glupavo ke se cuvstvuvas neli ![]() ![]() P.S. I ova e samo primer, ne me sfakaj bukvalno . Pozdrav! Изменето од KINGDAVID - 15.Април.2010 во 16:08 |
|||
![]() |
|||
||
Isto taka ako si VERNIK i AKO VERUVAS DOKAZ ZA NEGOVOTO POSTOENJE CE BIDE NEGOVOTO PRISUSTVO VO TVOETO SRCE I NEMA DA PRAVISH SALTA MORTALE I DAVAS AVTOGOLOVI POSTAVUVAJCI NEBULOZNI PRASHANJA OD TIPOT DALI GOSPOD POSTOI.... |
|||
Give me your secrets
|||
![]() |
|||
||
KINGDAVID , jas potpolno te razbiram, no za ater na pravdinata, ti VERUVASH deka postoi, a ne znaesh... tolku silno veruvash i go nasetuvash negovoto prisustvo shto dobivash chuvstvo deka znaesh.
ZNAENJETO za neshto implicira osoznavanje i razbiranje na toa neshto. Znaenjeto znachi poseduvanje atrefakti i dokazi koi ne mozhat da se stavat pod prashanje. Znaenjeto e egzaknost. Vo sprotivno toa e pretpostavka ili veruvanje. Zatoa, vernichkoto tvrdenje deka tie ne VERUVAAT tuku ZNAAT oti Bog postoi ne e izdrzhana propozicija. Tie mozhat znaat deka taka CHUVSTVUVAAT, no toa ne e znaenje za postoenjeto na Boga, tuku znaenje za svoeto chuvstvo. Bidejki chuvstvoto ne mozhe da im se dokazhi na treti lica, onoj shto ochekuva nekakov egzakten dokaz sekogash kje ostane nezadovolen. Изменето од Messenger - 15.Април.2010 во 16:26 |
|||
|
|||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1234 8> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |