|
А што прави овој народ? |
Внеси реплика | страница <1234 69> |
Автор | ||
orlov
Сениор army veteran 2001 Регистриран: 26.Јули.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11342 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ovoj narod e zakluchen doma i samo naslu[kuva dali danochnicite kje mu tropnat na vrata............
Drugo i onaka nema shto da raboti...... |
||
,,СЕКОГАШ ВО СЛУЖБА НА ТАТКОВИНАТА,,
|
||
Ninja 35
Модератор Регистриран: 24.Февруари.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 17840 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Овој народ ТРПИ....
нема за гола егзистенција, нема за сметки, нема за ништо....
Ама тој што гласал за ОВИЕ, вика дека е арно, дека ќе се преживеело и така...а останатите ја зборат вистината....
|
||
Ако ти изгледа премногу лесно , имаш некаде згрешено !!!
|
||
МАРШАЛ
Сениор ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
овој народ со причина НЕ плаќа радиодифузна такса ......... а што би плаќал кога едно исто се врти ...........
Изменето од Анастеа - 18.Март.2010 во 23:59 |
||
orlov
Сениор army veteran 2001 Регистриран: 26.Јули.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11342 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Си ја пее:
,,ЕЈ, ДОСТА КУКУ ЛЕЛЕ..,, Во сета немоќ само тоа и му преостана. |
||
,,СЕКОГАШ ВО СЛУЖБА НА ТАТКОВИНАТА,,
|
||
novace
Сениор Регистриран: 06.Август.2007 Статус: Офлајн Поени: 3067 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Народот..порано нели...си имаше „свои„ преставници..а кои пак (насекаде си) кукаа наместо народот..
Ама еве сега..тој ..демек НАРОДОТ..самиот си е на себе преставник..без „посредници„ и си гласа лично...како што се гледа досега ..во последниве неколку Изборни Циклуси.
пс
Наредните Избори... пак сам ќе гласа..без „посредници„ кои (гласно) лелекаат наседе , а кој ќе биде „избраникот„ негов..ќе видиме..сите.
|
||
Не сум доктор , ама стално сум опкружен со пациенти
|
||
dras
Сениор Регистриран: 10.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 858 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
....ПА НА НАРОДОТ МУ Е ДОБРО,ЗОШТО би требало нешто да прави,....., за него работат народните изабраници!?....
|
||
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
прочитав тука една констатација дека народот сам си гласал и сам си избрал кој да го води, што е точно и е факт. Но, се сеќавам и на една изјава на професор Марјановик на која се почесто сега истиот тој народ кој гласал и си избрал (во сите овие 20 години) се повикува- Секој народ има влада каква си заслужил (избрал). И пак точно. Народот тоа прави- си избира влада каква сака. Но народот кога избира не знае што го чека од своите избраници и откако ке дознае некако му е касно да си ја поправи грешката, односно треба да чека цел изборен циклус. И уште пострашно е што народот е ставен во позиција да нема што да избере односно кого да избере оти од бетер има само полошо а никако поарно.
И сега затоа што си избрал- ке си трпи се што му прави токму оној кој си го бирал (избрал). Читам, ама некако не ми се верува. Па ја извадив од архивата домашна програмата која ја гласав и барам, барам ама не најдов кај стојат казните. Нигде не прочитав дека ке има список на казни според кои може секој од нас да биде казнет. И тоа дебело. Казнувај, па владеј! |
||
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Изменето од Анастеа - 23.Март.2010 во 18:40 |
||
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
||
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ама и мене ме нервира тоа повлеченото со црвено, но не замижувам пред вистината дека е така. Ај нека ми каже некој дека може нешто да се промени и дека може на сред мандат некого (ако тој не сака да си распише избори) да смениш. И уште пострашно е тоа што дека ако хипотетички замислиме дека можеме да го смениме, некој нека ми каже од ’’понудата’’ кого би избрале? Изменето од Анастеа - 23.Март.2010 во 18:41 |
||
mamamd
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
И муабетот повеке ми беше за казните. Оти ако народов мора да с еказни според законот, ако народот мора д аплати (посебно оние со фирмите) наредени се казните, тогаш зошто државата да не се казни самата себе. Ги гледам вработените во градинките кои ’’работат на црно’’ и не им е дадена плата и се прашувам- Зошто државата не с еказни себеси со 17 000 евра по вработен
Изменето од mamamd - 20.Март.2010 во 14:55 |
||
dras
Сениор Регистриран: 10.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 858 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
....ете видиш наште закони даваат толку,..., ќе го бираш,...,ќе те зае****,....а Ти ништо не му можеш,...,додека самиот Изабраник не одлучи дека пак треба да го избереш „2оо8г.“....и пак ќе те зае****,...., и сега,....., дали ПАК!?.... Изменето од Анастеа - 23.Март.2010 во 18:42 |
||
mungos80
Модератор АНАРХИСТ Регистриран: 21.Октомври.2009 Статус: Офлајн Поени: 4330 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
одмара
|
||
“Додека ние се боревме,мизерувавме и гиневме,некои од народните пари си купуваат куќи и трупаат богатство“ - Ѓорѓи Сугарев
|
||
МАРШАЛ
Сениор ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
вегетира .........
|
||
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
||
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
||
Внеси реплика | страница <1234 69> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |