|
Трансформација на имотот |
Внеси реплика | страница <123> |
Автор | |
Македон
Сениор Caesar Constantinus Регистриран: 20.Јули.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 9928 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Чинам дека оваа понуда трае до крајот на годината, потоа веќе нема да важи овој закон. Сепак не сум стопроцентно сигурен. |
|
annaja
Сениор Регистриран: 21.Април.2010 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 531 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Јас се уште тапкам во место.Немам одговор од општина центар,а некој вика дека сега рашава министерството за финансии.Што е работата,намерно дуговлачат?Дали има некој што ја завршил таа процедура? И друго ме интересира,дали за сите важи изработка на елаборат,и покрај тоа што имам тапија за сопственост.Во општината никој незнае ништо, ни во катастар.А за катастарот е друга прикаска,не наидов на таква тема иначе ќе кажев.
|
|
annaja
Сениор Регистриран: 21.Април.2010 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 531 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ова е лудница,никој ништо незнае....за откуп на дворно земјиште.Еден приватен геодет,ме упати до правник во катастар да ми каже дали јас треба да си го откупам дворното место,што ми е наследено од баба ми,со тапија и сите пропратни документи што ми беа побарани,или не.И тој правник ми вика,по нивно (по катастар) НЕ ТРЕБА,ама сепак да прашам во општина по нивно дали треба или не.Значи,нема исти аршин за секого,без МИТО нема ништо,а јас тој МИТО не го познавам,нитупак имам врски.Совет и молба до вас,што да правам,кој пат да го фатам?
|
|
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Mito-to ,...da si go upoznaesh ,..pod hitno, ...dodeka ne stanale povekje...imenjaci !
|
|
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
|
Македон
Сениор Caesar Constantinus Регистриран: 20.Јули.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 9928 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Aко е наследство од баба ти, со сите документи кои се потребни, нема потреба да откупуваш нешто што по е твое, затоа што земјиштето пред да го одземе државата, било на твојата баба, сега истото ти се враќа во сопственост, нема потреба да го откупуваш тоа кое ти се враќа. Кога ќе одиш во општината, земи ја сета документација и прашај ги како да ја направиш трансформацијата, не прашувај дали треба пари или нешто, затоа што мислам дека ќе те упатат во катастар да си го запишеш правото на сопственост, што секако ќе те чини, односно ќе ги платиш оние административни трошоци, а не земјиштето. |
|
annaja
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Македон,фала ти на информациите,ова е првпат некој да ми одговори.Јас во април месец оваа година бев во општина центар со документите и ми рекоа да ги предадам и да чекам.Ми кажаа кој човек ке го води мојот предмет,и одвраме навреме да се јавувам.Кога пред 15дена се јавив дознав дека човекот заминал во пензија и нема замена од мин.за економија.На братучед ми (пошто со него делам)му рекле,треба елаборат да се прави.Јас колку сто знам елаборат прават само тие што треба да го купат.Незнам што е работата, ама ова е лудница,и кражба кај кој ке успеат.
|
|
annaja
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
Македон
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Кога ќе можеш, ќе појдеш во општина, ќе објасниш дека барањето е поднесено пред повеќе месеци, како и дека очекуваш одговор, а и ќе ги потсетиш дека сите рокови се одамна пробиени. Во однос на елаборатот, не знам, не сум слушнал досега за такво нешто. Инаку, бидејќи роковите се пробиени, а ти сеуште немаш добиено одговор, по соодветно предупредување, можно е заведување спор пред Управниот суд. Бидејќи веќе изминале 15 дена, појди повторно во општината и барај да дознаеш до каде е решавањето на предметот. Изменето од Македон - 13.Октомври.2010 во 19:13 |
|
annaja
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ќе одам и ќе видам,само да ве прашам мислите на рокот одкако се предадени? И да кажам уште нешто,вечерва на вестите на А1 имаше прилог за оваа тема,и меѓу анкетираните имаше еден, што сигурно знам дека е адвокат, и тој со истиот проблем,како да докаже дека е негово и тоа од Турско време.Па нели е смешно,ако он за него неможе да ја заврши процедурата,а камоли за клиенти.Некој ми вика,фати адвокат и ќе го решиш проблемот.Во оваа наша држава тешко.
|
|
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
...deka advokatot ke te opeljeshi,...go reshil ili ne problemot tvoj!
|
|
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
|
annaja
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
А проблемот останува,маката пак моја,ем без пари,ем со истиот проблем....хахаааа ме изнасмеа!
|
|
Македон
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Да, од денот кога се предадени треба да поминат 30 дена, за еден управен предмет да се реши, по тоа, органите на управата се предупредуваат, а ако изминат уште 30 дена, чинам, веќе може да се поведе постапка и пред Управен суд. |
|
annaja
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
krkovicka_mala
Сениор Регистриран: 21.Ноември.2010 Статус: Офлајн Поени: 99 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Nekolku postapki si zgresila vo brkanjeto na ovie raboti,si pocnala od nazad pa nanapred.Prvo treba da izvades ekaborat so numericki podatoci,pa potoa da platis 1 evro,se drugo e laga i neznaenje. |
|
Внеси реплика | страница <123> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |