IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - Колку се чита Библијата?
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Колку се чита Библијата?

Внеси реплика Внеси реплика страница  <12
Автор
Порака
KINGDAVID Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Solomon's father

Регистриран: 09.Октомври.2008
Статус: Офлајн
Поени: 9420
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај KINGDAVID Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Октомври.2009 во 19:24

Biblijata e najzastapenata kniga vo svetot. Se procenuva deka dosega se proizvedeni 4,8 milijardi primeroci.

Samo vo 2007 godina bile otpecateni povekje od 64.600 000 Biblii

Kolku da imame pretstava sto znaci toa, istata taa godina najprodavaniot roman imal prv tiraz od 12.000 000 primeroci vo USA.

Изменето од KINGDAVID - 28.Октомври.2009 во 19:25
Кон врв
Blagoj_s Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 28.Август.2009
Поени: 3057
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Blagoj_s Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Октомври.2009 во 20:13

Justenijan rekol:

Citajte Biblija, zasto e poslatka od najslatkiot med, citajte biblija da ne bi bile slepi i vodici na slepci.
www.myspace.com/sblagoj
Кон врв
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Октомври.2009 во 20:58
Originally posted by KINGDAVID KINGDAVID напиша:

Biblijata e najzastapenata kniga vo svetot. Se procenuva deka dosega se proizvedeni 4,8 milijardi primeroci.

Kolku da imame pretstava sto znaci toa, istata taa godina najprodavaniot roman imal prv tiraz od 12.000 000 primeroci vo USA.

Ovoj podatok pokazhuva kolku primeroci se otpechateni, a ne kolku se prochitani. Veruvam deka taa godina posocheniot roman bil prochitan povekje otkolku otpechatenata Biblija. Retko koj bi kupil roman samo da go stavi na polica ili da procituva po nekoja strana od vreme na vreme.

Seto toa me naveduva da pomislam deka odgovorot na prashanjeto Колку се чита Библијата? e - malu. Mnogumina ja imaat, no malkumina navistina ja chitaat. Mnogu se pechati i mnogu se podaruva...
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
KINGDAVID Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Solomon's father

Регистриран: 09.Октомври.2008
Поени: 9420
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај KINGDAVID Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Октомври.2009 во 21:05
Originally posted by Messenger Messenger напиша:

Originally posted by KINGDAVID KINGDAVID напиша:

Ovoj podatok pokazhuva kolku primeroci se otpechateni, a ne kolku se prochitani. Veruvam deka taa godina posocheniot roman bil prochitan povekje otkolku otpechatenata Biblija. Retko koj bi kupil roman samo da go stavi na polica ili da procituva po nekoja strana od vreme na vreme.

Seto toa me naveduva da pomislam deka odgovorot na prashanjeto Колку се чита Библијата? e - malu. Mnogumina ja imaat, no malkumina navistina ja chitaat. Mnogu se pechati i mnogu se podaruva...

Se soglasuvam so tebe , Biblijata E najprodavanata kniga, a sigurno e i Najnecitanata megu Najprodavanite, za zal.
Кон врв
Dzingis Kan Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 14.Октомври.2009
Поени: 133
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Dzingis Kan Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Октомври.2009 во 22:49
No zatoa pak, od druga strana ja imame i najpecatenata i najprodavanata i najcitanata Kniga: KU-RANOT!    

ALLAHU EKBER! ALLAH E NAJGOLEM!

Кон врв
Tetratka Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 25.Септември.2008
Локација: дрвара
Поени: 5153
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Tetratka Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Октомври.2009 во 23:55
Originally posted by Dzingis Kan Dzingis Kan напиша:

No zatoa pak, od druga strana ja imame i najpecatenata i najprodavanata i najcitanata Kniga: KU-RANOT!    

ALLAHU EKBER! ALLAH E NAJGOLEM!

Абе ман, не знам от кога КУ-РАНОТ станал “најчитана книга...“

Ако не знаеше треба да разбериш дека како светското културното наследство најмногу (околу 80,90%) се библиските артефакти и ракописи... (Кумран и т.н. ...)

Кога тие работи биле достапни за човекот, идејата за КУ-РАН  била некаде на маргините на онтолошката пропаст на човекот (п.с. човек кој не верува во МЕСИЈАТА!!!)...

жалам, ама тоа е така!
за секој случај - користете ГРОМОБРАН!!!

Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <12
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,359 секунди.