|
Геријатриска љубов |
Внеси реплика | страница <123> |
Автор | |
Monuska
Сениор Регистриран: 27.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2128 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Мене ми е криво што баба ми и дедо ми веќе не се држат за раце а за бакнувањето, тоа е нивна работа(мислам на сите постари), до кога сакаат до тогаш...
|
|
Сите го сакаме она што не можеме да го имаме. Вистинските луѓе знаат да се помират со тоа...
|
|
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Sekojdnevno gledam vozrasni (da na kazam stari) luge po ulica kako se drzat za raka i se baknuvaat i sekogas im se vosh*tuvam, pritoa ne mislam na ona vulgarno "slapanje" na javni mesta, tuku bas onaka edno simpaticno "cmok"...
Nekoj bese rekol deka e lesno da se sakame na mladi godini, ubavi, zdravi, ispraveni, bez brcki, so zabi...
Ama site eden den ke ostarime, neli (aj barem da se nadevame)... e togas da se vidime kakvi ke sme... ke se sakame li uste ili...
|
|
fragola
Сениор Регистриран: 02.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 3829 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Kako i da e,jas ne planiram da si go menuvam ljubovnoto scenario do krajot na zivotot...e sega mozebi ke bidam prinudena malku da go modifikuvam,poradi sklop na okolnosti(zdravstvena sostojba,nosenje vilici,pomala elasticnost,tesko dvizenje-pa ke mora povekje za raka da me drzi ...)
|
|
I get enough exercise...just pushing my luck.
|
|
zagor
Сениор Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12850 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
...od kolku godini pocnuva i se broi..?
|
|
...zagor e ziv,se drugo e laga.
|
|
IQ
Сениор Darling Регистриран: 11.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 12382 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
neka se drzat za race dodeka se zivi neka se baknuvaat ama ne mora bash na javno mesto vazno da se sakaat se raduvam koga ke vidam deka pomegju lugje od 50-60 godini se ushte ima ljubov i pochit
|
|
...Well...
Сениор ...ExtraVagant... Регистриран: 30.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 5231 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
...koj pa vi dava be u Gerijatrija da se lapaat, sho ste chudni, odma ide sestrata so inekcija...
|
|
fragola
Сениор Регистриран: 02.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 3829 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Gerijatriska ljubov e moja nadez,zasto porano kako sto gledam nema da me snajde
|
|
I get enough exercise...just pushing my luck.
|
|
La Ninja
Сениор She Hulk Регистриран: 13.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 1605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
moite seuste se drzat za raka...ali ne se shlapat kaj stignat fala bogu
|
|
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
|
|
*moon*
Сениор Регистриран: 27.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 7657 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
Ако го победиш моментот ти си најсилниот човек на светот
|
|
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
taman sakav da prasam i jas |
|
ПодВодно
Сениор Регистриран: 09.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 7391 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
„прва љубав заборава нема“
а ни последната, особено ако е склеротична: нит` памтиш, нит` забораваш. шегата на страна, геријатриската љубов посебно ме трогнува за сите заљубени на геријатрија ја имаат сета моја поддршка |
|
МАРШАЛ
Сениор ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ех бре бабичке .........да знаев дека си невина , од поодамна ќе ти барав .........
да знаев дека ќе ти се дигне , ќе ги свлечев хулахопките .........
геријатриска љубов ........ и невозможното , станува можно
|
|
МАРШАЛ
Сениор ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
.................. Изменето од МАРШАЛ - 27.Септември.2009 во 14:37 |
|
Evenstar
Сениор Вечен оптимист Регистриран: 09.Јули.2007 Статус: Офлајн Поени: 3388 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Еххх... не е и ова толку лошо... напротив, баш ми е убаво кога ќе видам двајца постари луѓе како се држат за рака... баш минатата недела забележав постар пар, веројатно на околу 80-тина години, како се држат за рака и се шетаат, во еден момент застанаа и мажот ја бакна жената во образ, се гледаше дека ептен ја сака, а таа го гушна...
можеби некому глупаво би му изгледало, ама знам дека таа слика нема да ја заборавам, само ја засилува мојата верба дека постои љубов... |
|
It is our choices who show what we truly are, far more than our abilities.
|
|
Внеси реплика | страница <123> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |