Испечати | Затвори го прозорот

Геријатриска љубов

Испечатено од: IDIVIDI forum
Категорија: Интима
Име на форумот: Љубов
Опис на форумот: Верност, другарство, страст, љубомора, мерак... или се’ заедно?
URL: http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=14261
Датум на принтање: 24.Ноември.2024 во 08:52
Верзија на софтверот: Web Wiz Forums 10.03 - http://www.webwizforums.com

Тема: Геријатриска љубов
Постирано од: zbunet
Наслов: Геријатриска љубов
Датум на внесување: 24.Јуни.2008 во 08:22
Do kolku godini lugeto smeat da se zaljubuvaat vo smisol da se drzat za raka i da se lapaat na ulica ?

Коментари:
Постирано од: La Ninja
Датум на внесување: 24.Јуни.2008 во 08:34
Многу ми е убаво кога ке видам постар брачен пар како се држи за раце. Некако тоа ми делува како навистна да им е успешен бракот,што денес и не е баш често сретнато тоа. За заљубување....ако веке е во брак нема што да се заљубува пак но ако не е во брак и на 70 год ако сака нека се заљуби сепакекоја душа си сака љубов. Бацување по илица не е убаво за очи постари тоа да го прават....ете тука е разликата.

-------------
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....

Постирано од: kejt-d-grejt
Датум на внесување: 24.Јуни.2008 во 08:54
jas mislam deka ne e dobro definirano prasanjetoне%20знам
ovde se misli na zalapuvanje so labavi ili so taman vilici???збунетост

-------------
се' што е убаво во животот е поезија. сето друго е проза

Постирано од: zbunet
Датум на внесување: 24.Јуни.2008 во 09:18
Super lepak bi trebalo da zavrsi rabota...u stvari mozat da si gi razmenat vilicite kako dresovi na utkamica vo znak na postovanje

Постирано од: fragola
Датум на внесување: 24.Јуни.2008 во 09:59
Paaa najverojatno dodeka ne gi fati senilnost,da zaboravat sto bese toa...

-------------
I get enough exercise...just pushing my luck.

Постирано од: EvAngelos
Датум на внесување: 24.Јуни.2008 во 11:02
Бакнувањете на јавни места (улици, тротоари, автобуски станици, продавници, автобуси, стадиони итн) не е културно ни за постари, ни за помлади лица. Сепак бакнувањето е интимна работа (дел од сексот) и не е убаво да се прави јавно.

-------------
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.

Датум на внесување: 24.Јуни.2008 во 11:03
Izvinete sto sum of topik...ama Ev moze malce da ne ti zvucat postovite kako se ti da znaes tuku da se izkazuvas deka striktno e toa tvoe mislenje? големо%20гушкање

-------------

Датум на внесување: 24.Јуни.2008 во 11:08
Секој наш коментар е наше мислење. Нема потреба посебно да го нагласуваме тоа.
Јас кога цитирам нечие туѓо мислење тоа и го нагласувам, а и кога цитирам некого обично тоа го правам со [quote= Извор на Цитатот] или пак цитатот го ставам во наводници и под него го ставам изворот. На пример вака:
"Содржина на цитатот..."
(Извор на цитатот)

-------------

Датум на внесување: 24.Јуни.2008 во 11:15
izvini Ev ama ti koa citiras ko da se trudis da smenis mislenje a ne kako da sakas da kazes svoe...нека%20ти%20е%20срам

-------------

Постирано од: seka
Датум на внесување: 24.Јуни.2008 во 11:19
Originally posted by EvAngelos EvAngelos напиша:

Бакнувањете на јавни места (улици, тротоари, автобуски станици, продавници, автобуси, стадиони итн) не е културно ни за постари, ни за помлади лица. Сепак бакнувањето е интимна работа (дел од сексот) и не е убаво да се прави јавно.

Ev... ne se sl*gam so tebe... Ne se baknuva samo partnerot, mozes i prijatel/ka da baknes, sin/kerka, majka/tatko i toa vo javnost, posto taka ti dosvo od dusata vo toj moment... posto tie ti se mili osobi...
se izvinuvam ako sum nadvor od temata црвенеење

Датум на внесување: 24.Јуни.2008 во 11:24
Имаш право, можеби не се изразив прецизно. Кога пишав "бакнување" мислев на она што кај нас некои го нарекуваат "лапање", "мрсно бакнување" и сл т.е. јавно практикување на еротска љубов. Благодарам што ме корегираше среќа

-------------

Датум на внесување: 24.Јуни.2008 во 11:27
Kamo da site toa go pravat a ne da se tepaat ubivaat i sl....

-------------

Датум на внесување: 24.Јуни.2008 во 11:38
Абе подобро е и секс да имаат на пешачки премин, отколку да се убиваат.
Подобро е и да серат во автобуси отколку да фрлаат бомби во нив.
Подобро е и некој да моча од керамиди, отколку со снајпер да пука од нив.
Ако лоша работа ја споредиш со далеку полоша од неа, таа ќе делува навистина подобро, но тоа не значи дека таа ќе биде добра и доколку истата ја споредиме со некој независен и добро избран морално-етички стандард.

-------------

Датум на внесување: 24.Јуни.2008 во 11:55

Ев....ова е последно што ќе го напишам оф топик...

Подобро децата да ми гледат како се лапаат (како ти што рече) отколку како кољаат некого па да имат трауми.....
Второ и основно немој да ми речеш дека ит како пубертетлија тоа не си го правел ...намигнување
Трета работа....моабетот беше-твоите постови се баш како во вероисповед кога ке пишеш нешто со доказ-овде само твоето мислење што го третираш како доказ...верувај не може секој да мисли како тебе и баш твоето мислење може според некој друг да е погрешно....Малце чил аут и остај го народот да си каже како што мисли без да налета после тоа на твоја реплика каде него го цитираш.

-------------

Постирано од: Monuska
Датум на внесување: 24.Јуни.2008 во 17:33
Мене ми е криво што баба ми и дедо ми веќе не се држат за раце а за бакнувањето, тоа е нивна работа(мислам на сите постари), до кога сакаат до тогаш...

-------------
Сите го сакаме она што не можеме да го имаме. Вистинските луѓе знаат да се помират со тоа...

Постирано од: Анастеа
Датум на внесување: 24.Јуни.2008 во 18:02
Sekojdnevno gledam vozrasni (da na kazam stari) luge po ulica kako se drzat za raka i se baknuvaat i sekogas im se vosh*tuvam, pritoa ne mislam na ona vulgarno "slapanje" na javni mesta, tuku bas onaka edno simpaticno "cmok"...бакнежљубов
Nekoj bese rekol deka e lesno da se sakame na mladi godini, ubavi, zdravi, ispraveni, bez brcki, so zabi...голема%20насмевка
Ama site eden den ke ostarime, neli (aj barem da se nadevame)... e togas da se vidime kakvi ke sme... ke se sakame li uste ili...збунетостплазење

-------------
http://www.youtube.com/watch?v=QCQTr8ZYdhg&feature=related" rel="nofollow - Прав сме и ќе бидеме.
Ни воздух, ни оган, ни вода, туку земја,
само земја ќе бидеме и можеби
неколку жолти цветови.

Датум на внесување: 24.Јуни.2008 во 21:20
Kako i da e,jas ne planiram da si go menuvam ljubovnoto scenario do krajot na zivotot...e sega mozebi ke bidam prinudena malku da go modifikuvam,poradi sklop na okolnosti(zdravstvena sostojba,nosenje vilici,pomala elasticnost,tesko dvizenje-pa ke mora povekje za raka da me drzi ...)

-------------

Постирано од: zagor
Датум на внесување: 25.Јуни.2008 во 01:05
...od kolku godini pocnuva i se broi..?

-------------
...zagor e ziv,se drugo e laga.

Постирано од: IQ
Датум на внесување: 25.Јуни.2008 во 01:56
neka se drzat za race dodeka se zivi neka se baknuvaat ama ne mora bash na javno mesto vazno da se sakaat se raduvam koga ke vidam deka pomegju lugje od 50-60 godini se ushte ima ljubov i pochit

-------------
http://imageshack.us">
[URL=http://g.imageshack.us/g.php?h=521&i=00001awbzx1.jpg][IMG]http://img521.imageshack.us/img521/

Постирано од: ...Well...
Датум на внесување: 25.Јуни.2008 во 19:57
...koj pa vi dava be u Gerijatrija da se lapaat, sho ste chudni, odma ide sestrata so inekcija...газење%20од%20смеење

-------------
...I feel like there is no need for conversation...

Датум на внесување: 25.Јуни.2008 во 21:50
Gerijatriska ljubov e moja nadez,zasto porano kako sto gledam nema da me snajde

-------------

Датум на внесување: 13.Јуни.2009 во 17:46
moite seuste se drzat za raka...ali ne se shlapat kaj stignat fala bogu голема%20насмевка

-------------

Постирано од: *moon*
Датум на внесување: 13.Јуни.2009 во 17:48
Originally posted by blueprayer blueprayer напиша:

moite seuste se drzat za raka...ali ne se shlapat kaj stignat fala bogu голема%20насмевка
газење%20од%20смеење

-------------
Ако го победиш моментот ти си најсилниот човек на светот

Постирано од: mamamd
Датум на внесување: 13.Јуни.2009 во 18:08
Originally posted by zagor zagor напиша:

...od kolku godini pocnuva i se broi..?

газење%20од%20смеење taman sakav da prasam i jas намигнување

-------------

Постирано од: ПодВодно
Датум на внесување: 26.Септември.2009 во 23:27
„прва љубав заборава нема“

а ни последната, особено ако е склеротична: нит` памтиш, нит` забораваш.

шегата на страна, геријатриската љубов посебно ме трогнува

за сите заљубени на геријатрија

ја имаат сета моја поддршка

Постирано од: МАРШАЛ
Датум на внесување: 26.Септември.2009 во 23:29
ех бре бабичке .........да знаев дека си невина , од поодамна ќе ти барав .........

да знаев дека ќе ти се дигне , ќе ги свлечев хулахопките .........

геријатриска љубов ........ и невозможното , станува можно свиркање

-------------
http://www.onlineyufilm.com/musicvideo.php?vid=42859a7cd" rel="nofollow - Ко овде не полуди , ТАЈ НИЈЕ НОРМАЛАН

Постирано од: МАРШАЛ
Датум на внесување: 26.Септември.2009 во 23:39

.................. бакнеж

-------------
http://www.onlineyufilm.com/musicvideo.php?vid=42859a7cd" rel="nofollow - Ко овде не полуди , ТАЈ НИЈЕ НОРМАЛАН

Постирано од: Evenstar
Датум на внесување: 28.Септември.2009 во 13:56
Еххх... не е и ова толку лошо... напротив, баш ми е убаво кога ќе видам двајца постари луѓе како се држат за рака... баш минатата недела забележав постар пар, веројатно на околу 80-тина години, како се држат за рака и се шетаат, во еден момент застанаа и мажот ја бакна жената во образ, се гледаше дека ептен ја сака, а таа го гушна...
можеби некому глупаво би му изгледало, ама знам дека таа слика нема да ја заборавам, само ја засилува мојата верба дека постои љубов...

-------------
It is our choices who show what we truly are, far more than our abilities.

Постирано од: Glenn
Датум на внесување: 28.Септември.2009 во 18:03
Љубовта не е привилегија само на младоста, секој човек има право на неа се додека е жив а со тоа и да ја практикува.

-------------
Beauty fades, dumb is forever

Постирано од: Gabriela_S
Датум на внесување: 28.Септември.2009 во 18:42
Originally posted by blueprayer blueprayer напиша:

Ев....ова е последно што ќе го напишам оф топик...

Подобро децата да ми гледат како се лапаат (како ти што рече) отколку како кољаат некого па да имат трауми.....
Второ и основно немој да ми речеш дека ит како пубертетлија тоа не си го правел ...намигнување
Трета работа....моабетот беше-твоите постови се баш како во вероисповед кога ке пишеш нешто со доказ-овде само твоето мислење што го третираш како доказ...верувај не може секој да мисли како тебе и баш твоето мислење може според некој друг да е погрешно....Малце чил аут и остај го народот да си каже како што мисли без да налета после тоа на твоја реплика каде него го цитираш.

Тоа што сме го правеле како пубертетлии не значи дека било правилно, можеби стилот на пишување на Ев те иритира но во случајов и јас мислам дека е потполно во право големо%20гушкање
И што да му кажам јас на моето дете кога поминуваме по улица и двајца заљубени (без разлика на возраста) се лапаат и се стискаат до бескрај збунетост збунетост збунетост: Слушај ваму синко губитник овие двајца вртат со јазиците, и ти ќе го правиш истото за некоја година, и тоа е подобро отколку бомба во автобус изненадување изненадување изненадување изненадување изненадување изненадување

Постирано од: kejt-d-grejt
Датум на внесување: 28.Септември.2009 во 19:12
како што вели Ев - така е!!! губитник

Постирано од: bilokoja
Датум на внесување: 06.Ноември.2013 во 20:23
Јас имам видено старци во автобус како се лапаат …не дека е некако непривлечно за гледање ...ама кој како си сака

Постирано од: LiDivio
Датум на внесување: 07.Ноември.2013 во 13:41
Originally posted by bilokoja bilokoja напиша:

Јас имам видено старци во автобус како се лапаат …не дека е некако непривлечно за гледање ...ама кој како си сака

дефинитивно ништо од ручекот...

Постирано од: Blue Scarlet
Датум на внесување: 07.Ноември.2013 во 13:45
Јас не сум виновна овој пат ... газење од смеење

-------------
Lupus non mordet lupum.

Vulneratus non victus!

Испечати | Затвори го прозорот

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd. - http://www.webwiz.co.uk