|
Извадоци,исечоци,цитати |
Внеси реплика | страница <1 1718192021 46> |
Автор | |
Valeta
Сениор Регистриран: 03.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 24220 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Во човековото срце се се прочистува, дури и тагата кога ќе се задржи подолго, некако чисто извира низ солзите.
Плачат оние планини за мене - Петар Ширилов |
|
zagor
Сениор Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12850 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
* * *
...odi sega.Soberi gi site glasovi.
Zemi gi so sebe. Tie ,najposle,ti pripagaat tebe. Vrati se tamu. * * *
|
|
...zagor e ziv,se drugo e laga.
|
|
mikeg
Сениор Регистриран: 24.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 305 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
vO SEKOJ ZAGLED ZANEMENA GOLEMINA
VO SEKA MISLA POBEDA NAD NEVREMETO I ODVED VASE SUM VCERA |
|
Biba_G
Сениор Непоправлив оптимист Регистриран: 18.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 13718 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Утре...никому не му е гарантирано,ни на младите ни на старите.Можеби денес последен пат ги гледаш оние кои ги сакаш.Затоа,немој да бидеш неодлучен,направи го тоа денес,затоа што ако се покаже дека нема да го дочекаш утрешниот ден,ќе зажалиш за денот во кој ти недостасуваше време за една насмевка,за еден бакнеж...Ќе зажалиш што си бил презафатен да им ги искажеш желбите...
Gabriel Garcia Marquez |
|
ПодВодно
Сениор Регистриран: 09.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 7391 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
... срцето ми е единствениот багаж
|
|
zagor
Сениор Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12850 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
L E P T I R I K A... Josif Brodski
* * * Ti si lepša od Ništa. Tačnije: ti si jasnija i bliža. Po tome što sija u tebi - ima li išta sličnijeg njemu. Kroz tvoju blagu putanju, ono je poslalo snagu. Po svemu ti si crta dnevne smene, dostojna pogleda, kao laka pregrada između njega i mene. * * * Da kažem nema te, i sve je bez tebe? Ali šta je to što u mojoj ruci traje kao ti? cvet nije plod nebitka. Po čijoj poruci stoje tako slivene boje? Nije li bitka izgubljena, u ovom svetu, gde reč, tuđa boji, loše stoji uz čarobnu paletu. * * * |
|
...zagor e ziv,se drugo e laga.
|
|
ПодВодно
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Yesterday is history, tomorrow is a mistery, today is a gift
|
|
doriangray
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Опсесивен компулсивец Регистриран: 03.Јануари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1460 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Диво Месо ~ Горан Стефановски Димитрија: Политиката е карта. А карта е Марта. А Марта е к*рва. Сето тоа е “Слези к*рто да се качи Мурто“. Сум ја кркал јас таа манџа. Забранувам во оваа куќа да се зборува за политика. |
|
Don't tell me what to do 'cause I'll never be uptight like you.
Don't look at me that way 'cause I ain't never gonna change. And if you're talking about my life you're only wasting your own time! |
|
doriangray
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Опсесивен компулсивец Регистриран: 03.Јануари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1460 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Диво Месо ~ Горан Стефановски Сара: Зошто сте такви господине Стево? Зошто не се борите за себе? Ако некој ви ласка, длабоко се сомневате дека ги заслужувате неговите ласки и лесно ги отфрлате. А ако некој ве напаѓа веднаш мислите дека е во право, се повлекувате и кревате раце. Зошто? Зошто татко ми би бил во право? Што знае татко ми за вас за да каже било што? Зошто не се цените малку повеќе? Зошто само некој кој ве навредува успева да предизвика вистинска почит кај вас? |
|
Don't tell me what to do 'cause I'll never be uptight like you.
Don't look at me that way 'cause I ain't never gonna change. And if you're talking about my life you're only wasting your own time! |
|
polikarp
Група Регистриран: 14.Февруари.2007 Локација: United States Статус: Офлајн Поени: 49 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Избор
Тешко ни паѓа слободата во последново време зашто нè прави свесни дека самите избираме без никаква присила и што ќе избереме со тоа и ќе живееме и тоа ќе ни биде и казна и награда за сè T.J(P.L) Изменето од polikarp - 18.Јули.2008 во 06:56 |
|
Подобро да ме мразат заради тоа што сум, отколку да ме сакаат заради тоа што не сум.
|
|
mamma
Сениор Регистриран: 15.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9879 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
-" Boze daj mi sila da gi prifatam rabotite
koi ne mozam da gi smenam"- Angeli i demoni-Dan Brown |
|
mamma
Сениор Регистриран: 15.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9879 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
- " Ke ti ja podaram...poslednata minuta od mojot zivot....i oseti ja
mojata bolka,pa makar i edna minuta i svati ja mojata bolka za koga nekoja druga ke te povredi,a mene ke me nema da te utesham..... Togash,ke ja uznaesh i osetish mojava taga i ke se setish na mojata minuta ...podarena za tebe." - Ernest Hemingvej-"Zbogum na oruzjeto" |
|
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
KOGA VO SREKJATA POCUSTVUVATE TAGA, STE NA PRAV PAT, ZNACI NE E ILUZIJA A.S. |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
ПодВодно
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
“Но познато е, секој човек
Го убива саканиот створ, Понекогаш со остар поглед, Понекогаш со ласкав збор, Плашливецот со бакнеж труе, За јунак – меч е одговор!“ - Оскар Вајлд |
|
Внеси реплика | страница <1 1718192021 46> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |