|
Науката против Веронауката |
Внеси реплика | страница <1 1516171819 27> |
Автор | |
аџија
Сениор Регистриран: 25.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 5474 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ДНК анализата, не е како еволуцијата... Таа е егзактна наука, која преку бројот на разликите, мутациите и сличностите, може да одреди пред колку колена е заедничкиот предок...
|
|
Чорбаџија
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Статус: Офлајн Поени: 1065 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
60.000 години е добиено по кој пат?
|
|
аџија
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
толку од големиот научник чорбаџија, што не може еден основен концепт на генетиката да го сфати... шо се притресе толку? па нели ти беше за науката пред се? што е проблем сега, малце, што мора да ги преорганизираши своите погледи на светот... не сум ти јас крив... |
|
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
VERONAUKA
e nauka za veruvanje? postoi li naucna discilplina kako da ne nauci da veruvame? ocigledno nekoj saka naucno da ne nauci kako da veruvas no ne e tesko izgleda po priroda sme lako VERNI takvi sme lugjeto ve razbiram sto sakate poidealna slika nego sto e navistina e cesto pati polesno da veruvas nego da znaes |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
Чорбаџија
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
60.000 години е факт добиен од ?
|
|
аџија
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
од генетиката пријателе... не од Библијата.. ајде доста гњавиш, уште еднаш ова прашање и се брише...
спам ЈОК! |
|
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
6000 godini se
taka nesto maslusnav i se racuna toa adam tolku godini pa averel kain tolku pa toj tolku pa negov sin metuzalem pa ................ neznam nesto naslusnav mozebi ne sum doslusnal tocno no koga se sobralo toa dedo tatko sin vnuk ispadnaa 6000 godini kaj otide ti 60 000 ga pretera brate corbadzijo Изменето од anakin - 08.Мај.2007 во 18:52 |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
аџија
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
анакине, не си во тек...
зборуваме за генетските истражувања, кои преку анализа и споредба на днк податоци од илјадници луѓе од целиот свет, од различни раси и племиња, утврдиле дека човештвото мора да има заеднички предок пред не повеќе од 60.000 години... значи може да е и помалку, ама повеќе сигурно не е... |
|
Чорбаџија
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
60.000 години не пиши во генетиката. Види, се зафркна па што, ќе се насмееме и никому ништо, синкир прв пат ти е, првите докази за можноста за постоење на живот се околу 3 милијарди години стари (тоа е бројка поголема од 60.000) а најстариот фосил е некои 100 милиони години стар (и таја бројка е значителноповеќекратно поголема од 60.000). Нема ништо мистериозно но има чудесно, нема ништо спекттакуларно во настанокот на живото и неговата еволуција. За разлика од науката, религијата ги сентименталлизира и митологизира нашите пра претци, сакајќи да си го оправда човечкото несовршенство. А земјата та со нас та без нас, си пловеше и ќе плови ротирајќи еднаш дневно околу својата оска, и еднаш на 250 милиони години околу центарот на Млечниот пат.
|
|
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ej
adzo navistina ne sum vo tek a so e toa vazno lugje bozji koj veruva veruva koj neveruva neveruva neka se site zivi i zdravi neka site se sakat neka si napravat raj na zemjata a za drugiot kje vidime pozdrav navistina ova e premnogu za mene ne sum vo tek |
|
|
|
аџија
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
си се фатил како слеп за стап...
јас не коментирав за животот и за фосилите... коментирав за најновите истражувања од генетиката, кои утврдиле дека ЧОВЕШТВОТО има заеднички предок, кој живеел не повеќе од 60.000 години пред нас... Значи ЕДЕН ПАР. Едно машко, едно женско... Ова е утврдено со споредување на ДНК - кодовите, кои за разлика од квази науката и „утврдувања“ на староста на фосилите, е ЕГЗАКТНА НАУКА во која нема простор за „можеби“ теории... Бре бре бре... што било тешко да се прифати научно тврдење кое ја руши ненаучната идеологија... |
|
Чорбаџија
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Дај линк или податок за тоа “истражување“
кој истражувал, каде и кога. Баш ме интересира како сум пропуштил таква сензација и зошто никој нема слушнато за неа. Изменето од Чорбаџија - 08.Мај.2007 во 19:03 |
|
аџија
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
не сум ти јас google бре Чорбаџија... не се плаши толку... па што ако сум во право и овојпат?
инаку студијата беше објавена и во часописот, за кој сигурен сум дека не си ни слушнал Nature... |
|
Чорбаџија
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
хахахаа пак истата финта ко ќе се најдиш фатен во л..(упс) невистина демек - имаше такво али не знам каде ... хахахаа
е златни деца, добро де, си се зафркнал, се насмеавме, не ти е прв пат. знаиш аџи дека најомилена релаксација ми стана. |
|
Внеси реплика | страница <1 1516171819 27> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |