|
Целта на Масонството |
Внеси реплика | страница <1 1415161718 62> |
Автор | |||
zidarski
Сениор Регистриран: 17.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4385 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
p.s. Патем - те поканив со факти, аргументи, докази да дискутираме и да ги образложиш работите кои ги пишуваш. Сеуште такво нешто од тебе не добивме.
|
|||
Do what is right, come what may...
|
|||
nikolabitola
Сениор Регистриран: 05.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 150 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ако си ти толку православно поткован тогаш знајш дека сум во право кога тврдам дека масоните се слуги на злото и поклоници на сатаната. И јас неколку пати те прашав во која секта припаѓаш па не кажуваш. Не мислам јас на секташи да му држам предавања и да пастирам цитати, да споделувам предавања од свештени лица, разно разни свети писанија, ти кажав не сакам да ги сквернавипш тие работи,иако досега салам си забегал и си осквернавил се што е Христијанско, ама знајш шо? Кога душата ќе го напушти телото се активира совеста, е тогаш ти е се јасно и се се знае, тогаш ќе знајш дека не можиш ништо од никој да скриеш и ќе видиш што те чека. Поздрав |
|||
Akacija
Нов член Регистриран: 08.Март.2009 Статус: Офлајн Поени: 27 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Mnogu, mnogu pogresen pristap imas Nikola. Sedi, citaj edno 2-3 godini i vrati se na forum da diskutiras. Nesto mizboruva deka nema taka da bidi, no nejse, neli site sme razlicni. |
|||
nikolabitola
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Sekoj si gi brani svoite stavovi, ako ne razmisluvam kako vas ne znaci deka gresam, ili gresen pristap imam, ne mislam jas tuka da se nategam so vas, ako sakate ke se najdime, zaedno ke odime vo Pravoslavna Crkva, kaj Pravoslaven Svestenik, i ke go prasame koj se masonite i sto sakaat, i koe e nivnoto vlijanie, i sto Biblijata zboruva za niv. Samo sto vie ocigledno ne gi priznavate popovite i svestenicite, toa e prviot dokaz deka ste vo nekoja sekta, zalosno e sto Hristijanski temi se vodeni od sektasi, ima davate pogresen pravec na ostanatite clenovi, ama ako, site eden den ke si odgovarame za nasite postapki. ] Se izvinuvam za latinicata ama presno formatirav disk i nemav vreme da mestam kirilicna poddrska. Изменето од nikolabitola - 08.Април.2009 во 19:39 |
|||
zidarski
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Јас веднаш се изјаснив дека сум Православен Христијанин и тоа не само номинален! Погледни неколку страници наназад.
Каде тоа реков дека не ги признавам поповите и свештениците? Напротив - сметам дека Црквата е вечна, и дека е единствен претставник Божји на земјата... А за другото - да, сметам дека свештениците, исто како и сите останати луѓе се грешни. Тоа е Православна теза, не лично моја! Ако имаше грам познавање од Православната вера, ќе знаеше дека само Еден Е Безгрешен и тоа е Исус Христос. Никој друг! Сите останати сме обременети со грев. Исто така - ако имаш основни познавања од Православието, ќе знаеше дека не е поединечниот свештеник авторитет за конкретново прашање, туку единствено и само Вселенскиот Собор. Вселенскиот Собор нема издадено никаква анатема врз масонството. Уште повеќе, ако имаше најосновни познавања од Православното Христијанство (како на пример - прочитано Библијата) - ќе знаеше дека НИКОЈ нема право да суди. Бог ни дава директна заповед во Библијата, која вели - Оној кој нема грев, нека го фрли првиот камен... И дури и тогаш - Оној, Кој Е Безгрешен, Самиот Бог, Исус Христос, не го фрла каменот... Така што - седни и малку поработи врз себе, па потоа врз останатите... |
|||
|
|||
МАРШАЛ
Сениор ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
so eden zbor , masonite se ludje koi se pripadnici na razni veri i religii ....... no , zosto togas nikoj koj ne e clen na nekoja masonska loza ne gi saka tuku na nivnoto postoenje gleda so skepticizam , strav , nedoverba i antipatija ? ....... dali e toa poradi misticizmot koj od sekogas gi opkruzuva ili e poradi losto iskustvo na site onie koi i malku imale prilika da imaat rabota so niv ( ova narodski kazano ) ......... moze li da se objasni toa ? ..... ZOSTO ? ........
Изменето од miroslav_g8 - 08.Април.2009 во 20:39 |
|||
nikolabitola
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Абе доста со тоа судењето, ти ми велиш дека си православен христијанин а мислиш дека масоните се добротворна организација, абе дај признај си веќе еднаш во која секта си, само то ме интересира на која секта припаѓаш, не можиш да ме убедиш дека тоа што сум го прочитал е грешно. Не можиш и да тврдиш дека не сум ја прочитал Библијата, ако толку сум туп колку што кажуваш немаше ништо да знам од ова што го зборувам ова, демек мене на сон ми дојде дека масоните се слуги на злото и поклоници на сатаната.И доста се пуваш со тој вселенскиот собор, оди ете вцрква најди некој поп или свештеник и прашај го, ти дадов предлог и заедно да одиме ако сакаш, не е проблем, ама однапред знајш дека ќе слушниш нешто што ќе те навреди, оти припаѓаш на секта, а велиш дека си бил православен, па то е уште полошо.
|
|||
nikolabitola
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ако масонеријата не е религија тогаш зошто еден од најпознатите масони ја дал следнава изјава:
"Нашиот бог не создал ништо" Ајде сега поклониците и припадниците на масонеријата кои се членови на форумов нека пронајдат кој и зошто ја дал оваа изјава. |
|||
somoteitbe
Група Регистриран: 23.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 83 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Kako prvo ne go znam koj e toj NAJPOZNATIOT jas mozam samo da ti go kazam slednovo.Vo svetot ima priznaeni i nepriznaeni lozi.Vo Francija pak ima lozi kako Lozata na golemiot orient koja ne veruva vo gospod bog kako sevisen kreator i sozdavatel na se na zemjata.Spored ova tie spagjaat vo grupata na nepriznaeni lozi od ostanatite kade prv uslov e da se veruva vo gospod bog(vprocem i se gleda od edniot od glavnite simboli G)spored toa ne mozes vo ist kosh da gi stavis site a tie megjusebe da se so kardinalni razliki.Nie tuka govorime za masonite koi se del od megjunarodnoto priznaeno bratstvo.Za tvoja informacija i JB Tito bil mason. |
|||
zidarski
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Мирославе - не знам кој тоа имал лошо искуство со масони... Противници се обично или тоталитарни режими, или религиозни фанатици. На Балканот масонството е нова појава, па соодветно, сеуште е присутно комунистичкото мислење дека масонството е лоша работа (затоа што масоните се залагаат за вистинска рамноправност и демократија).
Може да веземе до утре за разни теории на заговор, но тие се само тоа - теории. Нема никакви факти или суштина во нив... Искрено - досадно ми е да се навраќам на истиов муабет, затоа што имам на се ова одговорено во последниве 18 страници. Ако има некое конкретно прашање, ќе ми биде драго да одговорам. |
|||
|
|||
somoteitbe
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Eve ti go najprostiot odgovor:Znaci sekojdnevno vo svetov se primaat novi clenovi vo masonerijata znaci deka samo po sebe ne e tocna tvojata konstatacija deka samo masonite imaat dobro mislenje za sebe oti tie primaat novi clenovi koi neli ne se masoni. |
|||
nikolabitola
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Хе хе хе, ај пак, се декларирате како православни христијани, сте прашале некој православен свештеник или православен поп што кажува православието за масоните ?
|
|||
somoteitbe
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
|
|||
nikolabitola
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ете, гледате дека не ги признавате светите лица, еднаш велите верувајте им на зборовите не на постапките, сега па му судите оти некој фаќал за газ, па уште мене ми пискате дека сум судел, ај беља ..... аха да сега ми текна, зарем војната меѓу доброто и злото се манифестира со фрлање анатеми? Уште шо не ќе прочитам ...... е ај ќе ојме вселенскиот патријарх ќе го прашаме, пошто ете анатема не фрлил, а веќе кога не фрлил вие сметате дека тоа е знак дека масонеријата е супер нешто, ај ќе ојме него ќе го прашаме, можи тој не фаќа жени за газ во црква.
И дај бе кажете на која секта припаѓате, ај да не ве молам, ај оти пожолтев од радозналост. |
|||
Внеси реплика | страница <1 1415161718 62> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |