IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - Евреите и христијаните заедно!
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Евреите и христијаните заедно!

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1314151617 19>
Автор
Порака
izvoren Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 12.Октомври.2008
Статус: Офлајн
Поени: 700
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај izvoren Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Октомври.2009 во 01:13

Исаија 40:28, "Зар не знаеш? Зар не си чул? Господ е вечен Бог, Творец на земните краишта.."

Исус и рече: „Нeли ти реков дека ќе ја видиш Божјата слава, ако веруваш?”
Кон врв
Fise_Bilillah Кликни и види ги опциите
Група
Група

Регистриран: 10.Октомври.2009
Поени: 47
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Fise_Bilillah Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Октомври.2009 во 01:15
dobro ok e toa moze da mi objasni nekoj deka gospod postoel od sekogash, pa kako doshlo do toa isus da bide gospod koga isus, bil mesija, i imal potrebi kako sekoj normalen covek,i kako doshlo do toa da go zavzeme isus mestot na gospod toj da bide gospod,????
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај izvoren Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Октомври.2009 во 01:19
Исус е дел од троединиот Бог, а постоел од секогаш.
Кон врв
EvAngelos Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Регистриран: 28.Февруари.2007
Поени: 9913
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Октомври.2009 во 01:28
Originally posted by Fise_Bilillah Fise_Bilillah напиша:

dobro ok e toa moze da mi objasni nekoj deka gospod postoel od sekogash, pa kako doshlo do toa isus da bide gospod koga isus, bil mesija, i imal potrebi kako sekoj normalen covek,i kako doshlo do toa da go zavzeme isus mestot na gospod toj da bide gospod,????

Исус исто така постоел од секогаш во рамките на светото тројство, но пред 2 милениуми тој се отелотворил преку девицата Марија и дошол на земјата. И бидејќи бил во човечко тело, секако дека имал човечки потреби.
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
Кон врв
Група
Група

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Fise_Bilillah Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Октомври.2009 во 01:28
znaci trojca bogovi ima neli ? aj vaka jas da citiram edna bibliska recenica. ..Ti si edinstveniot gospodi go sozdade neboto, i nebesata nad nebesata, i nivnata vojska, zemjata i se sto e na nea morinjata i se sto e vo niv.ti go ozivuvas seto toa i nebeskite vojski tebe ti se klanjaat. Kniga na Neemija 9;6 VO k*rANOT Allah veli i melecite mu se poklonuvaat na svojot gospodar. drug komentar od biblijata veli:
Toj e bog go sozdade svetot i se sto e na nego Toj e gospodar na neboto i zemjata. ne zivee vo hramovi i izgradeni od covecki race toj nema potreba od nisot na celiov ziv svet toj mu dava zivot i zdiv na sve sto mu treba site narodi gi sozdade od eden covek, gi naseli po zemjata i opredeli vo koe vreme ke postojat i vo koi gradini ke bidat nivnite zivoti.(Delata na Apostoliite 17:24-26) so ova dava argument deka isus ne e gospod tuku mesija i deka gospod nema potrebi od zivealishte vo hramovi i izgradeni od covecki race
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Октомври.2009 во 01:32
Исус имал 2 природи. Божествената природа на Исус немала потреба од ништо, но човечката природа, човечкото тело на Исус имало човечки потреби.
Не сфаќам зошто ви е толку чудно што Бог се отелотворил. Па нели Бог е семоќен? Зарем еден семоќен Бог да не може да се отелотвори?
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај izvoren Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Октомври.2009 во 01:32
Јован 8:58, "Вистина, вистина ви велам: уште пред да биде Авраам ЈАС СУМ

Ова се зборови на Исус
Кон врв
Група
Група

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Fise_Bilillah Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Октомври.2009 во 01:37
zabelezete vo biblijata kade sto isus ne se narekuva gospod. Koga isus im zboruvase na fariseite toj im rece:Vo pocetokot gospod sozdade maz i zena, i ,,Mojsej vi dozvoli da se razveduvate od vash*te zen. i bidejki vie ste lugje so zakoraveni srca. No na pocetokot ne bese taka. (Marko 10;6 Matej 19;8)
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Октомври.2009 во 01:38
Интересно, значи и самиот Исус вели дека Тој постоел уште пред времето на Авраам среќа
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Октомври.2009 во 01:40

zabelezete vo biblijata kade sto isus ne se narekuva gospod.

Забележувам:

"Вие Ме викате Мене Учител и Господ, и право велите, зашто тоа Сум."
(Исус Христос во ев. Јован 13:13)
Кон врв
Група
Група

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Fise_Bilillah Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Октомври.2009 во 01:40
Da gospod e moken moze sve sto saka da napraj toj ama gospod,ne mesijata isus, objasnete mi kako gospod vlegol vo coveckoto telo kaj isus.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Октомври.2009 во 01:43

objasnete mi kako gospod vlegol vo coveckoto telo

Преку дирекна интервенција на Божјиот свет дух во утробата на девицата Марија.

Кон врв
Група
Група

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Fise_Bilillah Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Октомври.2009 во 01:48
zasto isus veli vaka vo k*ranot: Dodeka isa a.s. bese vo kolevka i dodeka cicashe isa im rece: Jas sum rob na Allah, odluci da mi objavi kniga, a toa e indzil i me odredi za pengamer (dali e e ova laga za vas od nashiot gospodar vas i moj koj nema druzenik i nema dete i ne rodil i ne e roden) Isus mu rece na svojotd narod: Allah e moj i vas gospodar obozavajte go samo nego i ne prepisuvajte mu zdruzenik (bozjo dete) Ova e vistinskijot pat sure mejrem ajte broj 36.
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај izvoren Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Октомври.2009 во 01:51
Марко 1 -3  гласот на оној, кој вика во пустината: ‘Пригответе го патот на Господа, израмнете Му ги патеките’.”
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1314151617 19>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,156 секунди.