|
ЉУБОВНА ВРСКА СО ЛИЧНОСТ ОД РАЗЛИЧНА ВЕРА |
Внеси реплика | страница <1 1213141516 18> |
Автор | |
belichka
Сениор Регистриран: 30.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 2023 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Bog ljubov!!!
|
|
belichka
Сениор Регистриран: 30.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 2023 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ne po verata po zakonot Bozji,
|
|
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
За католиците, православните, протестантите, баптистите итн не знам, но едно знам со сигурност: христијаните нема да се појават на суд!
"Кој верува во Него (Исус), него не му се суди, а кој не верува во Него, веќе е осуден." (Јован 3:18)
Создадени сме да правиме добро, а ако не го правиме тоа, ја промашуваме целта за која сме создадени и правиме грев.
Бог не е неутрален во смисла на добродетелството. Ако може да направи добро, Тој секогаш го прави тоа. Бидејќи и ние сме создадени по Неговиот образец и од нас се очекува да правиме добро кога имаме услови за тоа.
Апостолот Јаков во своето послание ќе рече:
"Кој знае да прави добро, а не го прави, прави грев." (Јаков 4:17)
Повеќето најчесто мислат дека доколку не му прават лошо на никому дека тие се добри. Оттаму доколку истите ги прашате како гласи златното правило во христијанството, тие ќе ви одговорат:
Не им прави на другите тоа што не сакаш тебе да ти го прават.
Приметувате тука нешто? Навидум оваа реченица изгледа речиси сосема иста како и златното правило, со една мала разлика, што чинот на добродетелство тука е сведен на пасивност и неутралност.
Исус не повикува на активно добродетелство, и вистинското златно правило всушност гласи вака:
Се што сакате да ви прават луѓето, правете им и вие. (Матеј 7:12) И како што сакате да ви прават луѓето вам, така правете им и вие ним. (Лука 6:31)
Како што гледате во златното правило нема негации, туку само активно добродетелство.
Поздрав!
|
|
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
|
rome
Сениор Регистриран: 10.Март.2007 Статус: Офлајн Поени: 492 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Беличка Бог ке ги суди по законот еврејте но оние што го прифатиле Христос за спасител не ке се судени по законот туку по нивниот разум,пиши во Библијата Христос кога го закоја на крстот таму се закооја и законите оти ние не можевне да живееме под законот,и оттогаш кој верува во Христос законот не постои,но кој уште оди по законот ке биде суден со законот а кој оди по Христос је покриен со на Христос Крвта и не ке је суден.одсвем ако праеле штета на народот,има луѓе што велат се Христиани но му мислат лошо на другиот.
|
|
Zaljubena vo Hristos nashiot Edinstven Spasitel
|
|
Kanon
Нов член Регистриран: 10.Април.2007 Локација: Ethiopia Статус: Офлајн Поени: 6 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
само кратко: БОГ сите ги сака подеднакво "зашто Бог толку го засака светот што го даде Својот Единороден Син та секој што верува во Него да не загине туку да има вечен живот" Јован3:16 Бог ги сака сите луѓе подеднакво, но тоа не е причина за мешани бракови во смисол ако мажот или жената не е христијанка. Исус на едно место во Библијата вели: "кој не е со Мене е против Мене. Кој не собира со мене-растура". Во светов има две опции-или си со Христос или си против Него. Нема неутрална средина. Ако во бракот едната личност е христијанка а другата не е, доаѓаме до тој момент каде што ќе има конфликт. За христијанинот Христос треба да е во центарот на животот, а за нехристијанинот - епа...може многу работи (со други зборови, нехристијанинот растура против Христос, свесно или несвесно). E па со вакви претставници од двете групи брак мене ми е логично дека нема да опстои, а тоа би си носело и други последици контра тоа што Бог сака и тогаш ќе дојдеме во нов грев(ќе правиме нешто што Бог не сака, пр. компромиси од било кој аспект, за да се спречи една најмала караница, да се занемари Господ). Изменето од Kanon - 25.Април.2007 во 10:55 |
|
Jas Sum Patot, Vistinata i Zivotot. Nikoj ne doaga kaj Tatkoto osven preku mene. - ISUS HRISTOS
|
|
аџија
Сениор Регистриран: 25.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 5474 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
познавам еден човек, кој стапи во брак со неверник...
знае каде се сега? и двајцата се неверници... не може христијанинот, да опстои во таков брак, во кој постојано ќе ти се ставаат сопки на твојот духовен пат... |
|
Boogie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Модератор Слобода или Смрт Регистриран: 26.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 10652 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Слушнав дека протестантите биле единствени Христијани кои ја подржуваат Хомосексуалноста и Хомосексуалните врски дали е ова вистина чисто ме интересира.
|
|
аџија
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
не е вистина, ама е вистина дека има одредени отпадници кои ја злоупотребуваат слободата на запад, па под плаштот на самокреирани верски заедници со злоупотреба на името „црква“ ги подржуваат...
како може христијанин да подржува хомо, кога тоа е изричито забрането во Св. Писмо... |
|
Boogie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Модератор Слобода или Смрт Регистриран: 26.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 10652 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Тоа и мене ме збуни а видов неколку постови и слики во еден странски форум каде што протестантски свештеници учествуваат и подржуваат геј комуни.За срам навистина за срам
Изменето од Boogie - 25.Април.2007 во 12:15 |
|
аџија
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ма катастрофа жива, да знаеш дека со ова баш се храбрат луѓето да си продолжат во грев... си наоѓаат изговори итн...
инаку има 10-тина организации, протестантски, што работат со хомосексуалци, ако така може да се каже, на нивно преобраќање, е сега колку имаат успех, тоа може да се дебатира, ама има илјадници хомичи кои го напуштиле тој начин на живот. Само треба и со нив внимателно и со почит кон нивното битие, но никако кон нивниот грев... |
|
MaVnaTa
Сениор Регистриран: 18.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 165 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
na temava..komu jas i kade pripagjam tamo e moeto mesto. |
|
LouWeed
Сениор I AM THE KING OF ROCK&ROLL Регистриран: 28.Мај.2005 Статус: Офлајн Поени: 13012 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
hristijan,musliman,budhist,atheist,mormon i na kraj satanist site se od meso i krv i koj vika deka nemoze da se sklopi vrska ili brak so pripadnik od druga vera e intolranten, fundamentalist i malogragjanski seljak....
|
|
sensei
Сениор Регистриран: 31.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 2005 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Belicka, ne dozvoluvaj telesnite strasti da te navedat na grev
|
|
Gods Creative Force enters humanity through a mans love for his wife and desire to raise his family in a wholesome environment. It is reciprocated by a woman receiving his seed-spirit and nurturing it
|
|
аџија
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
а ти си толерантен? овде не видов толеранција кон оние со поинаков став... |
|
Внеси реплика | страница <1 1213141516 18> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |